Var aslında;hepsinden haberimiz var.Bu bir küskünlük dönemi,geçer mi bilmem ancak bu çağımızın "Gladyatörleri" (!) nin,ardı arkası kesilmeyen skandalları;zaman zaman koltuktan zıplayarak izlediğim o müthiş yarışlar için tükettiğim zaman-ki profesyonel bir müzisyen olarak, sırf yarış izleyeceğim için bir çok ekstra işe gitmemişliğim vardır - ve onca hayal kırıklığı biraz soğuttu bu müthiş izlenceden.Şimdi yoğurdu üfleyerek yemektense,hiç yememeyi tercih ediyorum zira artık alınan her sıradışı sonuçta kafam bulanıyor.İyi kötü bisiklete biniyorum.Günlük 200 km ye kadar gitmişliğim var;bunu da prolarla kıyaslanamayacak tempolarla gittiğim halde,üst üste 100 + yaptığımda ister istemez sorardım:Bunlar insan mı? Diye.
Genç ölen şampiyonlar,başlıklı üç bölümlük bir yazım vardı forumda;yabancı kaynaklardan çevirip,değişiklik yapmadan ama kendi üslubumu da katarak yazmıştım.Doping yeni bir şey değil.Bir çok sporcu,onları bu acımasız döngüye sürükleyen vahşi kapitalizm in görünmez silahlarıyla öldürüldü.Evet tam anlamıyla böyle.Şimdi biri çıkıp: Doping yapmak bireysel bir tercihtir" de diyebilir ancak iş bu kadar basit değil.İnsanlara büyük şeyler sunarak süper egolarını zayıflatıp,sonra da ego'larının tüm varlığını ele geçirmesini sağladığınızda- ki kapitalizm,araç gereçleriyle bu işi çok iyi yapar- sürecin sonunda insan'dan geriye kalan şey sadece biyolojik organizmadır.İşte günümüzde sporculara yaptıkları da budur.
Adam kendi ağırlığının üç katını kaldırırken spiker salya sümük ağlıyor;ekranlarının başında milyonlar sevinç çığlıkları atıyor.Sonuç? Şimdi ,çocuk yaşta ve bilinçsizce kendisine gaz verenlerin etkisiyle aldığı ilaçların bedelini ödüyor;onlarcası yüzlercesi gibi.
Avrupa ve Dünya atletizm şampiyonaları ve olimpiyatlar için zaman barajları var.Ülkeler kendi organizasyonlarını yapıyorlar.Alayının nasıl ilaçlı olduğunu bilmeyen yok.Doping kontrolü yapan ekip geldiğinde sporcu antrenörü sporcuları alıp içeri sokuyor."Kontrol yapamazsın" diyor ve bunlar televizyon kameralarının önünde gerçekleşiyor.Bu bizde olan,dışarıda da farklı değil.Ben WADA'nın bir komedi kumpanyası olduğunu hep söylerim;forumda da yazmışlığım vardır.Hani bir reklam ikonu vardı VADAA diye,işte öyle.Dünyanın tir tir titrediği ajansın ipliği de pazara çıktı işte.Neymiş efendim,WADA'yı kim kandırabilir,elinden kim kurtulabilirmiş ! Len elin adamı devlet başkanlarını,başbakanları bakanları ve daha nicelerini satın alıyor;üç beş WADA cıyı mı alamayacak ...Almamış mı?
"Küçük beyinler kişileri,orta beyinler olayları,büyük beyinler sistemleri tartışır" işte, bu sistem kazanmak üzerine kurulmuş komplike bir sistemdir.Ortaçağ Makyevelizm'inden modern çağ oportünizmine kadar yaşanan süreç,daima bu kazanç üzerine kuruludur.Seni beni,doğayı,çevreyi,sağlıklı insanı ve mutlu bir geleceği düşünmez.Tek tanrısı vardır,o da $'dır.