Scudo Sports

200 km kesilmeden gitmek... ?

@CanerDK

sizin uykusuzluğunuzdan bahsetmemiştim:) ağırvasıta sürücüleri açısından böyle durumlar olabiliyor. ancak risk kişileri bağlar.kazasız belasız turlar dilerim:)

Scudo
Teşekkür ederim uyarınız için :) Kamyoncular gece uykumuzu açmak için kulağımızın dibinde kornaya basıyor sağolsunlar :D

@CanerDK

Ender Bey'in sorduğu soru benim aklımdan da geçti; sahi, kamyoncuların uykusunu nasıl açmayı düşünüyorsunuz??? :)

• Beğen
Tepkiler: ender özkan
İşte biz kamyoncuların değil onlar bizim uykumuzu açıyor :) Ayrıca geçen yıl yaptığımız turda böyle bir sorun cıkmamıştı aksine destek amaçlı kornalara basıyorlardı :) Birde jantlarımıza varana kadar ışıklandırıyoruz yani ışıl ışıl oluyor bisikletler.Daha onuda görmezlerse bizde sorun yok :)

Bence o kadar ışıklandırmayı görmezlerse, asıl sizde sorun olur! Bisiklete çarpan bir kamyon sürücüsünün öldüğünü hiç duymadım :) Çok uç, abartı, tikilerin tabiriyle "Oha falan" bir durum olur sanırım. :) Allah kazasız belasız sürüşler nasip eder umarım. Görüşmek dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: Caner Demirkaya
Gece bisikletle yola çıkmak bana da garip geldi, bahsedildiği gibi binek araçların veya kamyonların ufak bir dokunuşu kaportanızda ki bu vücudunuz oluyor :) kapanmayacak yaralar açabilir birde bizim ülkemizde henüz hazmedilmiş birşey değil bisiklet.

söylemeyi sevmiyorum ama ben demiştim 'gece bisikletle yol yapmak garip' diye :)

Arkadaşlar merhabalar.Biz ölmedik yaşıyoruz ancak ben tatil nedeniyle foruma giremiyordum :) Turu 1 günde tamamladık.Akşam 20:00 gibi yola çıktık sabah 08:00 de orda olduk.Bir sorun yaşamadık yolda hatta devriyeler jandarmalar çok destek çıktılar sağolsunlar. :) Tur fotoğrafları facebook sayfamda var beklettiğimiz için kusura bakmayın :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Kazasın belasız sürüşler dilerim

Yol bisikletinde lastiğin 23 yada 25 olmasıuzun turlarda konforu artıran yada azaltan bir unsurmudur? Lastiğin tipi performansla ve konforda ne kadar etkilidir?

• Beğen
Tepkiler: Caner Demirkaya
Öncelikle teşekkür ederim.

Yol bisikleti kullanmadığım için sizi yanlış yönlendirmek istemem.Genelde lastiklerde yol tipi lastik daha rahat ve konforlu sürüş sağlar.Tabi bu konfor araziye girene kadar yol lastiği arazide pek bir işe yaramıyor.
Benim kullandığım lastik tipi böyle fazla zorlamıyor.Hem yol hem arazi lastiği gibi bişey :)
http://b1209.hizliresim.com/11/7/csg9y.jpg

arkadaşlar gerçekten güzel bilgiler paylaşmışlar ek olarak şunu söyleyebilirim kesilmeden 200 km yol yapmak mümkündür ancak kaç km ortalama ile gideceğiniz önemlidir kendine çok iyi bakan pro bisikletçiler 35 civarı bir ortalama tutturabilirler sizin önce kondisyonunuzu kazanmanız gerekir çok iyi bir beslenme programı uygulayarak bunu başarabilirsiniz
ancak bu mesafeden önce kısa kilometreli idmanlar yaparak bacaklarınızı düşündüğünüz bu mesafe için hazırlamalısınız

Dediğiniz gibi zaten bacaklar araba motoru gibi yol kat ettikce açılıyor.İlk defa uzun yola cıkacak birisi 200 km değil 50 km yi bile zor gider.Bacakları kademe kademe alıştırması gerekiyor.

Gelişim için sanıldığının aksine uzun metrajlı turlar tek başına yeterli değil. Uzun tur dayanıklılık getirir haftada ilk etapta 1 en fazla 2 tane 150 km üstü tur tavsiye ederim, bunlarda öyle çok yüksek tempoda gitmeyeceğiniz turlar olacaktır. Ama gelişimizi ve dayanıklılığınızı artırmak istiyorsanız yoğun ama daha kısa turlar tavsiye ederim, 40-80 km gibi. Fazlası kaslarda aşırı yıpranmaya ve ertesi günkü antrenmanı kötü etkiler. 200 km boyunca tempolu gitmek istediğiniz değilse, önerilenler gibi yapabilirsiniz. Bisiklette istikrar en önemlisi her sporda olduğu gibi, bu istikrarı bozacak şeylerden kaçınmak gerek. Deneyimlerime göre ve araştırdıklarıma göre bu şekilde.

Geri