Scudo Sports

''2 ekim pazar kurtdoğmuş offroad ağır antremanı''

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kudret Kurtcebe

kudret abi bizim tanıştığımız zaman polenezde yol bisikletinle dağlarda neler yaptığımı unuttun herhalde:)) mtb de kullanıyorum sadece ara vermiştim şimdi çamuru özledim.:D

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Scudo
Çavuş selam...

olay şu hemen anlatmaya başlayayım...
evet Karamürselden İznik sapağına dalıosun hemen seni Tavşanlıdaki gibi sert çıkışlar karşılıyor...
yol asfalt fakat rampalı ve kıvrımlı yerlerde asfalt bombe yapmış sanırım sıcakta araçların frenlemelerinden dolayı...

etapta sırasıyla Oluklu,Valideköprüsü,Yalakdere,Kızderbent ve Bayındır köyleri geçilerek Boyalıcaya iniliyor... çıkışlardaki ve inişler öyle kıvrımlar varki hızın bir anda en tepeden en aşağıya inmesi lazım yoksa Geçen Girodaki gibi ya tarlaya girersin yada adamın garajına... yol kenarlarında uçurum yok o yüzden çok fazla tehlike arz edeceğini sanmıyorum bu etap iyi tırmanabilen ve inişten hoşlananların etabı, gerek çıkış gerekse inişlerdeki kıvrımlarda inanılmaz heyecan ve keyif alıyorsunuz mutlaka tekniğinizin iyi olması lazım yada çok dikkatli olunmasında fayda var....aktarabileceklerim bu kadar....bir günde çok rahat İznik yapılabilir....Tavşanlı kadar irtifa toplamıyorsunuz...totalde; eğer dönüşü Altınovadan yaparsanız gidiş - dönüş 110km de 1150m gibi bi irtifa toplanıyor...bütün turu biz 4saat25dakka gibi bitirdik....

@Hasip Çehre

evet bunları not aldım şimdi tek tek yazdım köy isimlerini kroki çıkaracağım yine kasım hücum deriz hayt be ama tavşanlıda güzeldi neyse yazı tura atarız ama bu yolu gideyim bakayım kasımda ,,,aytek demekki 2266 rakım dabıl tavşanlıda o neydi yahu ......evet kasımda topik açarım aytek iznik, ama sende açabilirsin yazı tura atarız ,,,,

:) :) :) :)

orhangaziden yol uzama yapar herhal dönüşte ama 1150 rakımda ben yorulmam herhalde ...çünki beni vuran dabıl tavşanlı idi 2266 rakım kartepe bi anda hiç oldu benim için ,,

Çavuş, Tavşanlı etabı benimde favorim ama orası yol bisikleti için çok uygun değil ayrıca dabıl olunca adamın canına yetiyo biliyosun...hem Tavşanlı hem gölü dönmek hemde Tavşanlıdan dönmek çok ağır olur bunu herkesin yapabileceğini sanmıyorum birde senin tarihlerde hava dahada erken kararacak oda ayrı bi sıkıntı...Orhangazi üzerinden gitmekt hem yolu uzatır hemde sevimsiz bi rampa çıkılır o yüzden diğer altarnatif önerilerim şunlardır...

1. Ağır seçenek : Tavşanlıdan gidilir ve dönülür...
2. Orta zorluktaki seçenek : Karamürselden gidilip dönülür...
3. Hafif seçenek : Altınovadan gidilir ve dönülür...

yada bunları karıştırabiliriz mesela Tavşanlıdan gidilir Karamürselden dönülür,karamürselden gidilir Altınovadan dönülür gibi seçenekler çoğaltılabilir ama benim şiddetle tavsiyem Tavşanlı etabının yılda en az 1 kez yapılmasıdır , bizim için artık İznik turları Boğaz turları gibi klasik oldu bu sezon bi çok kez yaptık dahad yaparız bence....

@Hasip Çehre

yav aytek seçenekler amma fazla kafam karıştı neyse yahu bi yoluna bakarız ..yalnız tavşanlıyı gidiş olarak alsak diyorum sonra boyalıcadan çıkmaca korktuğum kadar yokmuş ora ,,,ben orasınında tavşanlı dönüşü gibi zannetim 1150 rakım dedin bi şey değil aytek her halükarda orhangaziden yalova gerçekten uzamakta gereksiz trafik gürültüsü,,
ben bilmezmiyim mahmudiye dönüşünü 25 km hızla esen rüzgara karşı ama orda bende yağ eksikliği artı enerji bitmesi sonucu güm oldum,,,
bence karıştırma şu ,,,,tavşanlı gidiş ,dönüş boyalıca dönüşte aytek sen boyalıcadan döndün değilmi ora tavşanlı kadar bence zor değil verdiğin rakımlar ora için ise 1150 rakım nire 2266 rakım nire yahu tavşanlı dabıl ölüm demek,,

kurtdoğmuş düşük tempolular ile çalışma,,,

buluşma yeri,,,,,
bostancı adalar iskele önü. saat 08.00 ,,,

güzergah ,,,,tuzla sahilden pendik kurtdoğmuş sapaktan kurtdoğmuş offroada ...devamla bütün rampaları alacağız ..........ve taşdelen su merkezine inerek su takviye alınacak orda çıkınlar yemekler yenecek bir saat beklenecek ,,,,,,,,,,,,,,,,tekrar aynı yolu alacağız yani dabıl kurtdoğmuş offroad toprak yollar ,,,,gene rampalar alınacak ,sahil yolu dönüşte bizi ilgilendirmiyor ,,,,,,,,,istanbul bulvar yolu dede paşa bulvar yolu viaporttan eşref bitlis yolundan aydosun güney rampalarından kartal yakacık uğur mumcudan teme ve ideal tepe sapaktan bostancıdır ....

1- korsan hasan koç ........
2- artçı,,,kudret,,,,,,,,,,,,,,,,
3- şeref konuğu cem şentin,,,,
4- ozan,,,,
5- bahadır...
6- adem,,,
7- burak,,
8- emir,,
9- ferruh,,
10- yılmaz,,,

iç lastik pompa kask...,,,

kontenjan yoktur,,,

arkadaşlar 25 eylüldeki bisiklet okulu düşük tempolu gezidir burda acemi olan arkadaşlarımızın kask takmasını istedim ,,,
yalnız antremanlarda herkez kask takacak aksi takdirde antremana almayacağım ,,,,,,kurtdoğmuş toprak ve kayalıklı taşlı yerdir burda düşme olabilir düşme sonunda kafanızı taşa vurursanız orda ölürsünüz onun için ,bu sorumluluğa girmem yer yer bazı arkadaşlar hıza geçebilir bunun için kesin herkez kask ile katılacaktır ...

evet Tavşanlı etabı bir çok kişi için çok zor olabilir....o yüzden diğer güzargahlar değerlendirilebilinir mesela Altınovadan girmek en kolayı bunların...

dün biz dönerken Boyalıcadan döndük evet ve yine şiddetli rüzgar vardı düşünsene sert rampa + sert esen rüzgar......

Çavuş şimdiden söyliyeyim eğer bu etaplardan biri yapılacaksa mutlaka katılımcıların emniyet kurallarına riayet etmesi gerek biliyosun yol çok cezbedici özellikle inişler insanın aklını başından alıyor fakat bir anlık dikkatsizliğin bedeli çok ağır olabilir eğer sen geçen sefer biraz daha fazla salsaydın şimdi alçılar içinde yatıyor olacaktın en iyi ihtimalle hemde....
bisikletlerimizin bakımları özellikle fren gurubu çok önemli + lastik seçimi ve hava basınçları....

@Hasip Çehre

aytek valla alçı değilde benim naşımı bir ay sonra bulurlardı volki ile aytek merak eder dururdu bu moruğa ne oldu diye ,,,,

:) :) :) :)

valla aytek biraz tecrübe konuşturdu orda asla panik olmadım inerken ve gidon sola kayınca soğukkanlı olma durumu neyse ..genede verilmiş sadakam varmış
valla aytek ben oraya girecem yani tavşanlı yoluna ve dönüşün krokisini çizdim yalnız bu krokiye göre boyalıca bayındır ve kızderbent yolu devam ederek hiç sağa sola sapmadan ve sağdan haritada iznik karamürsel yoluna girmeden direk bodoslama yukarı doğru en kestirme bi yol buldum biliyorsun tavşanlı yolunda çizdiğim kroki sayesinde bütün yolları buldum ..evet boyalıca dönüş, gidiş tavşanlı ,,aytek bu kurtdoğmuşta tavşanlı yolu için çalışma yapacağız dabıl kurtdoğmuş ne kadar dabıl tavşanlıya eşit değil isede ama en azından hazırlama olur kurtdoğmuş offroad paso toprak gidiş ve dönüş hem rampa ,,

evet aynen katılıyorum bu etap için bisiklet bakımı lastik frenler tam olmalı....

komik durum ise iki adet kurt iki adet tavşanı yiyemiyor çünki tavşanlar fena kaçıyor rampada hehehhehehehehhe

Gerçekten ağır-antrenman tipli bu çalışmaya bu kadar ilgi olması ilginç, polonez ve bıçkıdere turuna çok daha az ilgi gösterilmişti , acaba "offroad" ibaresimi katılımcılara bu turu çekici kılan ? :)

@umut altan

buluşma yeri,,,,,

güzergah ,,,,tuzla sahilden pendik kurtdoğmuş sapaktan kurtdoğmuş offroada ...devamla bütün rampaları alacağız ..........ve taşdelen su merkezine inerek su takviye alınacak orda çıkınlar yemekler yenecek bir saat beklenecek ,,,,,,,,,,,,,,,,tekrar aynı yolu alacağız yani dabıl kurtdoğmuş offroad toprak yollar ,,,,gene rampalar alınacak ,sahil yolu dönüşte bizi ilgilendirmiyor ,,,,,,,,,istanbul bulvar yolu dede paşa bulvar yolu viaporttan eşref bitlis yolundan aydosun güney rampalarından kartal yakacık uğur mumcudan teme ve ideal tepe sapaktan bostancıdır ....

4- ozan,,,,
5- bahadır...
6- adem,,,
7- burak,,
8- emir,,
9- ferruh,,
10- yılmaz,,,
11- umut

kontenjan yoktur,,,

arkadaşlar 25 eylüldeki bisiklet okulu düşük tempolu gezidir burda acemi olan arkadaşlarımızın kask takmasını istedim ,,,
yalnız antremanlarda herkez kask takacak aksi takdirde antremana almayacağım ,,,,,,kurtdoğmuş toprak ve kayalıklı taşlı yerdir burda düşme olabilir düşme sonunda kafanızı taşa vurursanız orda ölürsünüz onun için ,bu sorumluluğa girmem yer yer bazı arkadaşlar hıza geçebilir bunun için kesin herkez kask ile katılacaktır ...

arkadaşlar bu antreman bi nevi olarak tam olmasada tavşanlı yoluna bizi hazırlayacak evet hedef iznik olacak ....

@OSMAN BATUHAN KUÇAK

buluşma yeri,,,,,

4- ozan,,,,
5- bahadır...
6- adem,,,
7- burak,,
8- emir,,
9- ferruh,,
10- yılmaz,,,
11- umut
12- osman,,,

kontenjan yoktur,,,

arkadaşlar bu antreman bi nevi olarak tam olmasada tavşanlı yoluna bizi hazırlayacak evet hedef iznik olacak ....

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=90935

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/307748_259425814090000_100000677512973_857145_590326572_n.jpg

evet kurtdoğmuş giriş açılış rampası bunun gibi çok var dönüşte burdan ineceğiz..

@Kudret Kurtcebe

Merhaba Kudret Abi, eğer enerjin bittiği için başaramadım dediğin rampayı almak istiyorsanız yanına tahin pekmez karışımından alın. Sizi resmen uçurur. Hem enerji içeceklerinden daha sağlıklı, hem daha doğal. Kışın yapacağım sürüşlerde onu yanıma almayı düşünüyorum.

@Kudret Kurtcebe

Buna benzer bir rampayı Taşdelen Su Tesislerine gelmeden önce inecek, dönüşte çıkacağız.

@Cem Şentin

cem haklısın ,,ama onu taşıma sorunu var pratik olması lazım kavanoz taşıyamam yanımda bisiklet formasının arkasında cepler var ve bel çanta küçük bunlara sığacak ,,mesafe uzun olduğu vakit iznik gibi, üzerinde sırt çanta taşımak ters olay ,,,tempo zati yüksek oldu .....yüksek tempolu turlarda üzerimizde fazladan ağırlık olmayacak şimdi cem bu kurtdoğmuştada üzerimde sadece küçük bel çantası olacak ve hatta bütün kış o bel çantasında ihtiyaçlar olacak ,,,artık o sırt çantası işim olmaz ne antremanlarda nede tempolu sürüşlerde ,,,,evet 5 ytl idi power gel bar ...ama yuro arttı o da zamlandı esas olay o proların enerji jelleri anında kana karışır anında fişekler admı 100 km nin üstüne jeli emince acaip oldum ,,

çok güzel rampalar :))

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri