Arkadaşlar artık zaman azalıyor. Çarşamba gününden itibaren sevindirici haber bahar geliyor gibi ,hava sıcaklıkları 10 derece artacakmış .Organizasyonun Eskişehir araç kısmı halloldu Bursa sanırım tamam fazlalık çıkarsa bizim araca aktarırız o arkadaşları, İstanbul ayağı bir araç tamam diğer araç için 4-5 kişi yer var diye biliyorum.Diğer illerden gelecek arkadaşlar zaten kendi imkanları ile katılıyorlar.Minimum 30 kişi maksimum 50 kişi orada olacağız gözüküyor.Bu başlık altında iyi kötü aklıma gelenleri eklemek istiyorum.
1-Katılacağını belirten tüm arkadaşlar bisiklet ile tur yapmayı bilen arkadaşlar yada bilen bir arkadaşın samimi arkadaşları.Yani toplu pedal çevirmenin yazılı olmasada bilinen bazı etik davranış şekilleri vardır bunları ya biliyorlar yada iyi bilen birini tanıyorlar kabul ediyorum

o yüzden toplu hareket halinde dikkat etmemiz gereken durumları yazmaya gerek yok isteyen olursa özelden anlatırım.
2-Yanınızda bulundurmanız gereken ufak malzemeleri de bildiğinizi kabul ediyorum.Bu tip turlarda eksik malzemesi olana bir şekilde gruptan yardım gelir ortada kalmaz ama yinede taşıyabileceğiniz tüm ihtiyaç listenizi yanınıza almanızda fayda var.(yedek iç lastik,Yama seti,Pompa gibi) Yakın arkadaş gruplarından bir tanesi de taşımış olursa yeterli olacaktır.Hiç bu tip malzemem yok diyen varsa önceden bildirirse normalde sadece yol bisikleti malzemesi getireceğim ama Mtb için de elimde yedekler mevcut onlardan da getirebilirim.Ayrıca bölge jandarma her türlü desteğe hazır gerekirse araç bile gönderecekler içiniz rahat olsun
3-Hava şartları malum değişiklik gösteriyor tura bir iki gün kala herşey daha net olacaktır. muhakkak hava şartlarına uygun kıyafet bulundurmanızı hatırlatmak isterim .Güneşli olursa zaten sıkıntı yok.Ekstra hatırlatmak istediğim akşam dönüşte şehirlerarası otobüs kullanacak arkadaşlar fazladan kıyafet getirirlerse turda kullandıkları kıyafet ile otobüse binmekten kurtulurlar.Turdan önce o kıyafetleri bizim araçlara koyarız üzerlerinde taşımazlar.
4-Sabah 07:00 Çanakkale otobüs terminalinin muhtemelen otopark kısmında buluşuruz çünkü Eskişehir ve Bursa ekipleri araçlarını buraya park edeceklerdir.Buradan Feribot iskelesine pedallıyacağız kahvaltılık malzemeleri alıp feribota bineceğiz boğaz manzarası ile feribotta kahvaltımızı yapıp karşıda İstanbul ekibiyle buluşacağız.Bu noktada benim cep numaram 05055201029 Özellikle Kendi imkanları ile gelecek arkadaşlar özelden cep numaralarını bana bildirirse iletişim daha kolay olur diye düşünüyorum.kendi imkanlarıyla gelecek arkadaşlar bana özel mesaj ile dönüş yaparlarsa kimleri otogarda yada belirlenen bir noktada bekleyeceğimizi liste yapmış oluruz.
5-Tur içerisinde öğlen yemeği için bir yer belirlememiz mümkün olmadı hem ne hızda ilerleyeceğimizi bilemiyoruz hemde rüzgara göre rotamız değişiklik gösterebilir.(kuzeyden güneye yada güneyden kuzeye şeklinde) öğlen yemeğini o yüzden saate göre ve hızımıza göre müsait bir mekanda( o bölgede pek çok bu tip ufak mekan varmış) yapmayı düşünüyoruz.Her ihtimale karşı yanınızda badem,kuru üzüm gibi çerezler muz gibi tok tutacak gıdalar bulundurursanız sizin faydanıza olacaktır.Akşam yemeğini yine tur bitiş saatine göre Eceabatta feribota binmeden yapmayı düşünüyoruz.Muhtemelen daha gelişmiş bir mekanda sağlam bir yemek olur .Fırsat bulabilirsek bu zaman diliminde de Trakya bisiklet grupları da Eceabat tarafına gelmiş olacaklar onların kamp yerlerini de ziyaret edebiliriz.Bu durumlar aramızda yabancı yok konuşarak alınacak kararlardır.
6-Son olarak gezeceğimiz anıt yada şehitliğin büyüklüğüne göre bir zaman dilimi belirleyeceğiz bu zamanı o noktaya geldiğimizde paylaşırız. o zaman diliminde tüm arkadaşların buluşma noktasında olmaya dikkat etmesi gerekiyor.Bu tip kalabalık organizasyonlarda en büyük zaman kaybı toplanma dakikalarında yaşanır .Bu noktaya dikkat edersek eminim çok zaman kazanacağız ve bu zamanı normal rotada göremeyeceğimiz başka şehitlik ve anıtlara giderek harcayabiliriz.Bu kadar kişinin aynı anda gezmesi tabiki olanaksız ufak gruplaşmalar olacaktır, önemli olan toplanma zamanı geldiğinde herkesin tam tekmil

(asker olunca böyle yazılıyor

) buluşma noktasında ve bisikletinin başında olması çok önemlidir.En kötü ihtimal çok uzaklaşılmış veya zaruri bir ihtiyaçtan geç kalınma durumu olmuşsa ya telefon ile yada yakın bir arkadaş vasıtasıyla muhakkak gruba haber verilmeli her durak noktasında yoklama almayalım
Şimdilik aklıma gelenler bunlar eklemek isteyeceğiniz söylemek istedikleriniz varsa muhakkak paylaşalım en güzelini hepberaber bulalım.Çanakkalede görüşmek üzere.....