Scudo Sports

"18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu" (Tur tarihi 24 Mart 2012)

Mart ayına girdik. Zaman su gibi akıp gitti. kaldı 23 gün. işlerden ve hava durumlarından firsat buldukca başladık antremanlara....

Scudo
@nihat yildir

Aynen Nihat vakit azalıyor dün eceabat jandarma ile konuştum kesinlikle kaç kişi olursak olalım çay içmeye bekliyor cep telefonuna kadar verdi kesinlikle arayın dedi.Diğer bir konu İstanbuldan katılacagım diyen arkadaşlardan bir kısmının sesi çıkmıyor şimdi hepsine mesaj attım 2-3 tanesi senin arkadaşın(facebookta sadece sende gözüküyorlar) haberin olsun.....

• Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ
@ferhat köse

ferhat. ben arkadaşları sürekli bilgilendiriyorum. (Altan Alyanak, Mustafa Olgun ve İhsan Vanli) Bu arkadaşların şuan nasıl gelecekleri belli olmadığı ve nadiren forumu takip ettiğim için bilgi veremedim. netleşince Enver abiye bilgi vereceğim.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@nihat yildir
Teşekkürler Nihat Enverin ayarladığı bir araç doldu ikincisi yarım, eğer yarım kalırsa bu sefer ikinci araç çıkamayacak gibi yada ücreti yarım sayıdaki arkadaşlar kabullenecekler.3-5 gün içerisinde Envere kesin dönüş yaparsan onunda planları ona göre şekillenir.Sizin arkadaşlar direk enverin tuttuğu araç ile gelirlerse hiç sorun kalmıyor iki araba da tam doluyor geriye sadece tur zamanını beklemek kalıyor.

slm
bursa ekibinde iki arkadaşımız ile hiç irtibata geçemedik;
volkan aydoğdu ve emine başkır . listeyi güncelleyip netleştirme zamanı yaklaşıyor.
en kısa zamanda durumunuzu belirtirmeniz ricası ile ....
herkese sevgiler...

ne çabuk geçiyor zaman ,,,su gibi akıyor ,,,bu arada istanbulda kar devam ediyor ayın 24 üne üç siteden çanakkaledeki hava durumuna bakacağım ,,,kar olacağını zannetmem ama hava soğuk olabilir ,,,o gün inşallah yağmur olmaz,,,,

@Kudret Kurtcebe

Evet abi çok çabuk geçiyor zaman.Benim içimde nedense 10-12 derece ve güneşli bir tur olacak diye his var :) nasipte ne varsa onu yaşarız ötesi yok.yağmur da olsa bir gün ıslanalım artık. hep şehir içi turlarda ıslanıyoruz bir seferlik de böyle güzel bir etkinlik için ıslanalım.Şehitlikler ayrı bir güzellik böyle çeşitli illerden birlikte buluşup pedallamak çok farklı bir güzellik unutulmaz bir tur olacağı kesin her haliyle.

@ahmet tarık ok

Ahmet o arkadaşlara şimdi özelden mesaj atarım Barış seninle konuştu mu o da gelecekti olmadı cepten ararım barışı.Bu arada eğer hepiniz bir-iki arabayla gelecekseniz bizim arabada belki bir kişilik yer olabilir Bursadan geçerken alabiliriz kesin olmamakla birlikte böyle bir durum aklınızda olsun....

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
@nihat yildir

Nihat şimdi İhsandan(İhsan Vanlı) mesaj geldi seninle özel araç ile geleceğini biliyor ben gerekli mesajı yazdım ama sende bir konuş istersen

barışla 3 hafta önce konuşmuştuk. mart ayı başı gibi tekrar konuşuruz diye. bizim araca 9 kişi ve bsk lerini sığdıracağız. bu 9 kişinin içinde ramazan bozkuş ve eşide var. fakat ramazan bozkuş o gün vardiyasını kaydırabilirse gelebilecek. aksi durumda sayı 7 e düşüyor. onlar gelemezse yerine gelmek isteyen olurmu? açıkta 1 yada 2 kişi kalırsa sizde kalması muhtemel kontenjana kaydırabilirmiyiz? gibi konulardan dolayı yavaş yavaş sayı netleştirme yapmamız .gerekiyor

@enver avcı

Enver

E-5 uzerindeki Omur alisveris merkezinin hemen onunde bir ust gecit var.Orada otobus duragi vs de var.Inip binmek bisikleti yuklemek vs orada daha kolay olur.Siz yola cikarken beni ararsan ben siz gelene kadar oraya gelmis olurum.Yada belli bir saat verirsen o saatte orada olurum

Hatirlatmak adina telefon numaram
0541 958 85 74
0532 551 61 02

@Eren Tublek

anlaştık eren.ömür avm yi biliyorum.önü dediğin gibi daha uygun olur.numaran var bende.hareet ettiğimizde ararım ben seni...ama yinede bir önceki akşam haberleşelim mutlaka...

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
@ahmet tarık ok

bu organizasyon için atılan mesajları okumak bile heyecanlandırıyor beni...

çok mübarek bir olaya imza atıyorsunuz... Allah yolunuzu açık etsin...

saygılarımla!

Arkadaşlar artık zaman azalıyor. Çarşamba gününden itibaren sevindirici haber bahar geliyor gibi ,hava sıcaklıkları 10 derece artacakmış .Organizasyonun Eskişehir araç kısmı halloldu Bursa sanırım tamam fazlalık çıkarsa bizim araca aktarırız o arkadaşları, İstanbul ayağı bir araç tamam diğer araç için 4-5 kişi yer var diye biliyorum.Diğer illerden gelecek arkadaşlar zaten kendi imkanları ile katılıyorlar.Minimum 30 kişi maksimum 50 kişi orada olacağız gözüküyor.Bu başlık altında iyi kötü aklıma gelenleri eklemek istiyorum.

1-Katılacağını belirten tüm arkadaşlar bisiklet ile tur yapmayı bilen arkadaşlar yada bilen bir arkadaşın samimi arkadaşları.Yani toplu pedal çevirmenin yazılı olmasada bilinen bazı etik davranış şekilleri vardır bunları ya biliyorlar yada iyi bilen birini tanıyorlar kabul ediyorum :) o yüzden toplu hareket halinde dikkat etmemiz gereken durumları yazmaya gerek yok isteyen olursa özelden anlatırım.

2-Yanınızda bulundurmanız gereken ufak malzemeleri de bildiğinizi kabul ediyorum.Bu tip turlarda eksik malzemesi olana bir şekilde gruptan yardım gelir ortada kalmaz ama yinede taşıyabileceğiniz tüm ihtiyaç listenizi yanınıza almanızda fayda var.(yedek iç lastik,Yama seti,Pompa gibi) Yakın arkadaş gruplarından bir tanesi de taşımış olursa yeterli olacaktır.Hiç bu tip malzemem yok diyen varsa önceden bildirirse normalde sadece yol bisikleti malzemesi getireceğim ama Mtb için de elimde yedekler mevcut onlardan da getirebilirim.Ayrıca bölge jandarma her türlü desteğe hazır gerekirse araç bile gönderecekler içiniz rahat olsun :)

3-Hava şartları malum değişiklik gösteriyor tura bir iki gün kala herşey daha net olacaktır. muhakkak hava şartlarına uygun kıyafet bulundurmanızı hatırlatmak isterim .Güneşli olursa zaten sıkıntı yok.Ekstra hatırlatmak istediğim akşam dönüşte şehirlerarası otobüs kullanacak arkadaşlar fazladan kıyafet getirirlerse turda kullandıkları kıyafet ile otobüse binmekten kurtulurlar.Turdan önce o kıyafetleri bizim araçlara koyarız üzerlerinde taşımazlar.

4-Sabah 07:00 Çanakkale otobüs terminalinin muhtemelen otopark kısmında buluşuruz çünkü Eskişehir ve Bursa ekipleri araçlarını buraya park edeceklerdir.Buradan Feribot iskelesine pedallıyacağız kahvaltılık malzemeleri alıp feribota bineceğiz boğaz manzarası ile feribotta kahvaltımızı yapıp karşıda İstanbul ekibiyle buluşacağız.Bu noktada benim cep numaram 05055201029 Özellikle Kendi imkanları ile gelecek arkadaşlar özelden cep numaralarını bana bildirirse iletişim daha kolay olur diye düşünüyorum.kendi imkanlarıyla gelecek arkadaşlar bana özel mesaj ile dönüş yaparlarsa kimleri otogarda yada belirlenen bir noktada bekleyeceğimizi liste yapmış oluruz.

5-Tur içerisinde öğlen yemeği için bir yer belirlememiz mümkün olmadı hem ne hızda ilerleyeceğimizi bilemiyoruz hemde rüzgara göre rotamız değişiklik gösterebilir.(kuzeyden güneye yada güneyden kuzeye şeklinde) öğlen yemeğini o yüzden saate göre ve hızımıza göre müsait bir mekanda( o bölgede pek çok bu tip ufak mekan varmış) yapmayı düşünüyoruz.Her ihtimale karşı yanınızda badem,kuru üzüm gibi çerezler muz gibi tok tutacak gıdalar bulundurursanız sizin faydanıza olacaktır.Akşam yemeğini yine tur bitiş saatine göre Eceabatta feribota binmeden yapmayı düşünüyoruz.Muhtemelen daha gelişmiş bir mekanda sağlam bir yemek olur .Fırsat bulabilirsek bu zaman diliminde de Trakya bisiklet grupları da Eceabat tarafına gelmiş olacaklar onların kamp yerlerini de ziyaret edebiliriz.Bu durumlar aramızda yabancı yok konuşarak alınacak kararlardır.

6-Son olarak gezeceğimiz anıt yada şehitliğin büyüklüğüne göre bir zaman dilimi belirleyeceğiz bu zamanı o noktaya geldiğimizde paylaşırız. o zaman diliminde tüm arkadaşların buluşma noktasında olmaya dikkat etmesi gerekiyor.Bu tip kalabalık organizasyonlarda en büyük zaman kaybı toplanma dakikalarında yaşanır .Bu noktaya dikkat edersek eminim çok zaman kazanacağız ve bu zamanı normal rotada göremeyeceğimiz başka şehitlik ve anıtlara giderek harcayabiliriz.Bu kadar kişinin aynı anda gezmesi tabiki olanaksız ufak gruplaşmalar olacaktır, önemli olan toplanma zamanı geldiğinde herkesin tam tekmil :) (asker olunca böyle yazılıyor :) ) buluşma noktasında ve bisikletinin başında olması çok önemlidir.En kötü ihtimal çok uzaklaşılmış veya zaruri bir ihtiyaçtan geç kalınma durumu olmuşsa ya telefon ile yada yakın bir arkadaş vasıtasıyla muhakkak gruba haber verilmeli her durak noktasında yoklama almayalım :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar eklemek isteyeceğiniz söylemek istedikleriniz varsa muhakkak paylaşalım en güzelini hepberaber bulalım.Çanakkalede görüşmek üzere.....

Alttaki grafik de bir yurtdışı hava tahmin sitesinden Alçıtepe merkezli Mart ayı hava tahmin raporu bu rapor tutarsa hava oldukça güneşli olacak demektir :)

(link)

Güneşli güzel günler bizi bekliyor.
Tekirdağ ekibini tur planı
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
sevgili ferhat dostum,,,,
o gün sağanak olursaki pek zannetmiyorum ben sivil vaziyette geleceğim çünki ayrılık olmaz enver dostum ile muhabbet güzel olacak ,bu sene yerler ıslak iken bindim ve ayakkabılar yazlık olduğu için su aldı hava güneşli olduğu halde kar sularını yedim dört çift çorap ıslandı ayakkabı kılıfı almıştım ventura onlar sadece soğuğu kesiyordu şu anda tek malzeme eksiğim sağlam su geçirmeyen ayakkabı kılıfı ,,,biliyorsun su geçirmeyen uzun kışlık taytlar var artı bisiklet yağmurluklar var bunlar malesef tuzlu artı su geçirmeyen eldiven elimdeki tüm malzemelerin özelliği hepsi su geçiriyor ,,,,evet malum soğuk havada ayaklar ıslandığı vakit üşüme olur bu sene yağışlı havalarda hiç çıkmadım ve hatta yerler ıslakken ,bi kere enver dostla çıktım ondada şansıma yerler ıslak idi arabada oturdum iyi ki yoksa o ıslak ayakla aynen yataklara düşerdim dönüşte araçla sinan dost bıraktı senin anlayacağın ben yağış olursa sivil geleceğim ,,yukardaki hava durumu son ana kadar değişmez ise çok iyi ,sevgili düldül ile geleceğim benim düldül artık yaşlandı, bana kızgın beni niye çanakkaleye götürmüyorsun diyor ama elden ne gelir malzeme sıkıntımız var yağmura karşı sıfır donanım ,,,,her neyse ama iyi bi hava olacak inşallah,,,

kudret abi selam.sivil derken bisiklet olmadan mi diyorsun?

ben de takipteyim abi.cuma gecesi otobus ile gitmeyi planliyorum.sabah erkenden geliboluda oluyor otobus.bisikletinde on lastigini sokup sorunsuz aliyorlar.

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi tabiki önce sağlık, sen nasıl uygun görürsen öyle katıl abi.Eldiven ve ayakkabı kılıfı dersen ben bu sene o konuyu Nortwave ürünler ile aştım.Evet tuzlu fiyatları var ama kesinlikle hak ediyorlar ne ellerim nede ayaklarım normal şartlarda kesinlikle ıslanmıyor eksi 10 derecede bile ellerim üşümedi bu sene.Kar suyu meselesi ise ne yaparsan yap spd ayakkabı ile karlı arazide yürürsen içine kaçıyor ona bir çözüm bulmuş değilim :) Kıssadan hisse inşallah bu yukarıdaki hava tahmin sitesi doğruyu tahmin etmiştir de güneşli bir havada tur yaparız.Saygılar.....

@tolga akan
Tolga otobüs ile geleceksen buluşma noktamız Eceabat feribot iskelesi yanındaki büyük heykel önceki sayfalarda fotoğrafı var o noktada 08:30 da bulunman gerekiyor en geç 09:00 da orada olmalısın.her ihtimale karşı bana cep numaranı yollarsan ve Cuma akşamı yol çıkmadan geliyorum diye mesaj atarsan çok makbule geçer.

Ferhat kardeşim Ankara işi yattı galiba.Bizim çay bahara kaldı desene:)

Geri