Scudo Sports

1500-1600 TL bisiklet önerisi

Scudo
İkinci el birşeyler bakıp buradan bu olurmu diye sorabilirsin,ya da tx150,city fun 70 - city fun 60 (kullanıyorum,memnunum) bunlara bakabilirsin,özellikle city fun 60 tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: M.suleyman
@Özgün teşekkür ederim tavsiyen için.

Meridanın kalitesini tartışmaya gerek yok amma ve lakin;
Adana'da Merida tek bir yerde satılıyor yani el mahkum oradan almaya.
(link)
Burada 2650 TL fiyat yazdığı için elimde pazarlık edecek bir koz yok.
Bisikletçiye Bike&Outdoor'un sitesini emsal göstersem "o zaman internetten al" derler, tok satıcı hepsi.
Yani Giant almamış olsaydım bile Merida, belirlemiş olduğum bütçe sınırını aştığı için almazdım.

Bike&Outdoor'da indirimli halinin bile belirlediğim bütçenin üstünde olduğunu da es geçmemek lazım. Bunun yanında bir de çamurluk, kask, far ve stop, pompa vs. para harcayacağım daha...

Giant Seek 3 için 1750 TL'ye çamurluk, pompa ve eldiveni kesin dahil ettik. Kalanları da 250 TL'den daha azına mal ederek belirlediğim miktarı aşmamış olacağım.

@hsngrms Yalnız şu var dikkat edersen benim önerdiğim model 2015 model. Senin yazdığın fiyat 2016 model için ve ikili aynakola dönülmüş, yeni başlayanı zorlar. 2015 modeli hem 600 lira daha ucuz hem üçlü aynakola sahip, hem de verdiğim sitede boyuna uygun tek kadro kalmış. O açıdan avantajlıydı. Görerek almak güzel tabi ama, her spesifik bisikleti her mağazada bulmak imkansıza yakın oluyor.

Yazdığın donanımlar pek fitness'e uygun değil aslında. Fitness bisikletinin amacı yüksek kadansla seri sürüşle spor sürüsü sağlamak. Bunun üstüne ekleyeceğin her türlü donanım bisikleti ağırlaştırarak fitness bisikletinden uzaklaştırır. Aslında tam ne istediğini belirtseydin çok güzel hafif ve istediğin tüm donanımları üzerinde gelen şehir bisikletleri var onlardan önerirdik. Mesela ghost square serisi var, trek allant, cube toruing ve touring pro gibi.

• Beğen
Tepkiler: hsngrms
Carraro Sportive 330 öneririm. Ben 3 haftadır kullanıyorum. Memnunum.

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü linkinde bisikletimin fotoğrafları mevcut.

İnternette 3 taksit 1800 TL, 12 taksit 1900 TL bandında, piyasada da indirimle 2100 TL bandında satışta. Ön ve arka tekerleri kolayca sökülebiliyor. Anahtar istemiyor. Lastikleri 4/6 zırhlı ve dişsiz lastik. 3x10 vitesli Shimano Deore set var. Sabit maşa mevcut.

• Beğen
@Özgün
Hocam fitness derken o kategorizasyonu direkt ben seçmedim aslında, buradan bir üstadımız söylemişti.
Ne istediğimi ilk konuda net açıklamaya çalıştım ama tekrar edeyim.
Önceliklerim sizin düşündüğünüzden farklı olabilir.
* Her koşulda optimum verimle kullanabilmek (dağ, taş, yol, yağmur, çamur, stabilize, çakıl vs. her koşulda ortalama performans beklentisi)
* Bu optimum verimi alabilmek için mekanik disk frenli olması vazgeçilmezim, hidrolik için bana henüz erken.
* Mümkünse hafif olması (çamurluk vs dahil full donanımlı 15 kg altında kalması yeterli. arkada sepet düşünmüyorum sportif görünümü bozuyor)
* 2000 TL yanında alacaklarımla birlikte belirlediğim limit. İlk birkaç ay bu limitin 1 TL bile üstüne çıkmak istemiyorum çünkü çıktığım anda o zaman 2500 olsun 3000 olsun diye gidecek sonu yok bunun.
* Görüntüsünün sade ve şık olması. Çoğu bisikletin her yerinde koca koca yazılar var, açıkçası hoşuma gitmiyor.
* Kadrosunun sağlam olması
* Vites fren gibi donanımların yeni başlayacak birini üzmeyecek kalitede olması
* Adanada sıfır satışının olması (burası sizin bilemeyeceğiniz bir konu o sebeple araştırması bana kalıyor)

@kokanche
Bisikletiniz güzelmiş güle güle kullanın.
1800 TL fiyata hem de taksitle nerede satıldığını bulamadım.
Ayrıca araştırırken bisikletin artık çocukluğumuzdaki gibi basit değil derya deniz olduğunu görünce elden satın almak en büyük önceliklerimden biri oldu.
(Çocukluğumda da derya deniz olabilir ama bana göre basitti.)

---
Bu arada Giant Seek 3 alacak olsam da önerilerinize cevap veriyorum çünkü ileride bunları değerlendirmem gerekebilir veya benzer şeyler isteyenler konuyu okuyacaktır işlerine yarar bu bilgiler.

• Beğen
Tepkiler: csknckr
(link) adresinden 2016 model olarak satın almıştım. Peşin fiyatına 3 (yada 6 - hatırlamıyorum) taksit olarak 1799 TL fiyatı vardı. Ben 1900 TL'ye 12 ay taksitle almıştım. Şimdi baktım, stoklarda kalmamış cs 330. Aynı tarihlerde erdoğanlar bisiklet de 2015 modelini bu fiyatlara satıyordu.

Bilginize.

@hsngrms

• Beğen
@kokanche
Demek ki ondan aradım ama bulamadım. Sen iyi denk getirmişsin kampanyaya.

• Beğen
Tepkiler: kokanche
arkadaşlar işe sürekli bisikletle gidip geliyorum. günlük 10 km yada 15 km biniyorum. şuan bianchi peggy var ancak satıp yenilemek istedim.

bugün gidip baktıgımda Sedona 300-320-420 modellere baktım.

araştırmalarıma göre
-Sedona 420
-Merida Crossway 100
-mosso legarda 1621 msm ( 700 tl civarı )
-MERIDA CROSSWAY 40-D
-Merida Speeder T2
-Sedona 610 yol bisikleti

yada giant yol bisikleti mi almalıyım bilemiyorum.:)

boy 1.76 kilo 84 iç bacak boyumu ise bacak arama tv kumandası koydum ve yere kadar ölçtüm 79 cm çıktı. ben kadro boyu olarak ne ölçüde almalıyım?

bu modellerin farkı nedir? aklım sedona 420 ve merida Crossway 100 arasında kaldı sanki. hangisi daha tavsiyedir? ayrıca kışında bineceğim için çamurluk + ön sele de istiyorum. teşekkürler.

:rolleyes: yokmu bir hayırsever

1500 tl ye crossway 100 de bulamazsınız crossway 40d de bulmanız zor. Meridanın ancak crossway 20v sini bulabilirsiniz birde emin değilim ama sedona 410 tabi ikisi de farklı kulvarlarda olan bisikletler 410 daha yola yatkınken crossway 20 daha çok patika yollara yatkın bir bisiklet

teşekkür ederim. bütçemi zorlayabilirim 1800 tl ye kadar. aksesuar olarak çamurluk zil ve ön led ışık ile sepet düşüüyorum sadece. fiyat performans yeterlilik olarak şunlar arasında kaldım.

-Sedona 420
-Merida Crossway 100
-mosso legarda 1621 msm ( 700 tl civarı )

illaki pahalı bisiklet almak gerekiyor mu mossolarda yetmezmi

sedona 345 ile 420 farkları nedir üstat

345'ten bir tık aşağı 420'den bir tık yukarı. Fiyat ve tasarım olarak ta açık ara önde.

Merhabalar Arkadaşlar. Sahilde Şehirde turlamak ve fırsat buldukça bisiklet turlarına katılmak amaçlı bir bisiklet almayı düşünüyorum. 1500 tl ye kadar bir bütçeyle hangi bisikleti tercih etmeliyim??

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bianchi touring 727 kullanıyorum mosso ve sedonaya bakabilirsiniz...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri