Scudo Sports

1500-1600 TL bisiklet önerisi

Mosso ve salcano fiyat performans ürünüdür. Paranızın karşılığını en iyi bu 2 marka verecektir. İlk bisiklet için servis önemli olacağından mosso tavsiye ederim. Biraz üstüne çıkılabiliyorsa sedona bence en iyi yerli bisiklet markasıdır o marka düşünülebilir.

• Beğen
Tepkiler: hauy
Scudo
Mosso legarda 1621 mdm 750 tl lakin forumda Mosso'nun servisi satış yeri ile alakalı bir konu var. Konuyu yazan hocamızı baya bir keklemeye çalışmışlar, ilgilenmemişler falan. Bulursam bi atayım*. Ben de şimdilik mosso almayı düşünüyorum, servisle alakalı bir sorun olursa direk giderim tüketici hakem heyetine hiç uğraşmam böylece.

* Yeni Ankara Motor (Mosso rezillik)

@cesurokcu doğru o konuyu bende gördüm dün akşam , ona da dikkat etmek lazım

@hauy ölçü konusunda hata yapma olasılıkları yüksek.
Dün ben de bisikletçiye gittiğimde 182cm boy 84cm iç bacak boyu çıktı.
Bir yeri aradılar, M olur dedi telefondaki. Sipariş ona göre açıldı.
Akşam eve gidince araştırdım Giant'ın kendi sitesinde bir tablo buldum. O tabloya göre L bana uyuyordu.
Bisikletçiyi aradım söyledim araştıracağım dedi. Sonra dönüş yaptı tamam haklısın karşıdaki arkadaş yanılmış L olacak dedi.

Neyse ben istediğim gelecek diye seviniyorum bu sabah beni aradı, ee senin bisikleti M istedim L büyük gelir pişman olursun.
Niye dedim, "ya biz senden daha uzun kişilere Giant satarken M verdik hepsine de tam oldu."
Ben de "İyi abi nasıl istersen öyle olsun inşallah pişman olmam."
Ve ekledim "M getirirsen ve küçük gelirse iade ederim para da vermem, yerine L getirirsin. Bunun mesuliyetini alıyorsan getir" diye.
Adam tamam dedi kendinden baya emin. Öyle olunca kapattık konuyu.

Sonra bir iki iş yaptım ama dayanamadım, biraz daha araştırdım, yabancı forumları kurcaladım.
Çünkü ısrar edince kıllandım elindeki malı satmaya çalışıyor veya stoğunda L yok diye düşündüm.
Sonra Giant'ın kendi tablosuna bir daha baktım.
(link)
Bu defa daha önce dikkatimi çekmeyen bir detayı gördüm.
Benim boyuma Giant'ın Seek hariç tüm modellerinde M kadro uygun.
Ancak gel gelelim Seek serisinde durum farklı L uyuyor.
Hal böyle olunca ısrarlarının sebebinin ellerindeki malı satabilmek için değil, Seek serisinin bu durumunu bilmedikleri için olabileceğini düşündüm.
Hemen aradım durumu açıkladım ve konu uzamasın diye siz L olarak getirin büyük gelirse iade etmeyeceğim mesuliyeti bana ait dedim böylece teyitleştik.

Sözün özü, iyi araştırın, bisikletçiler üreticinin kendisinden daha iyi biliyor olamaz, en azından kullananların yorumlarını bulmaya çalışın, bisikletçiye kalırsa kafalarına göre uyduruyorlar biliyor görünmek için. Kendim araştırmasam böyle küçücük bir detay yüzünden bunlar biliyorum havasında bana küçük bisiklet satacaklar. Sonra ya dizlerim ya da belim ağrıyacak boşu boşuna kendimi kasacağım spor yapalım zevk alalım derken işkenceye dönecek boyuma uygun olmayan bisiklet yüzünden.

• Beğen
Tepkiler: cesurokcu ve hauy
@hsngrms bilgilendirme için sağolun haklısınız iyi araştırmak lazım

bisiklete yeni başlayacak herkes önce neyi düşünecek ?
benim tarzım ne olacak,

1- gezi bisikletçisi mesafe en fazla 50 km 'de kalacağım
2- tur bisikletçisi 10 gün geze geze konaklaya konaklaya gideceğim,
3- ben dağlarda sürmek istiyorum mtb amortisörlü ve hidrolik frenli bisiklet alacağım,

tarzlar bunlardır ,performansa değinmedim o katagoride asfaltta yol konuşur ve de dağda toprakta cyclo cross konuşur,
1 'inci şıkta mtb olabilir,asfaltta sürülebilir ,ama kısalarda kalınır ,ha şehir bisikleti 28 jantta olur.
2'inci şıkta tur bisikleti olacak 28 jant olacak sağına soluna ,teker yanlarına çanta konacak,
3 'üncü şık orman için sert zeminler için aynen mtb .

tarzınızı iyice düşünün sonra bisikletinizi alın...

bence en iyisi dağ bisikleti+ince lastik. heryerde kullanmaya müsait. dağda kalın lastikle, asfaltta ince lastikle

@dodurgalı_06
Hocam dağ bisikletine ince lastik taksan bile süspansiyon hem ekstra ağırlığı sebebiyle hem de her hareketinde senin enerjini sömürmesi sebebiyle çok yorar. Ne istediğini bilmeyenlere veya benim gibi her şeyden biraz yapmak isteyenlere hibrit bisiklet lazım. :)

ya hocam 1 kg ağırlığın çok fazla bişey olduğunu düşünmüyorum. Zaten benim sürekli kilom değişiyor. Bide şehirde de çukurlar olabiliyor. Bence 1 kg ağırlığa değer ve her pedalda enerji sömürmesini kitleyerek engelleyebiliriz. Ben arka amortisörü sevmiyorum zaten hem denge bozuyo hem de en çok enerjiyi arka a. sömürüyor.:)

• Beğen
Tepkiler: hsngrms ve hauy
@dodurgalı_06

scott scale 30 mtb 'ye 1.50 silik takdım ,ama 160 km 'lerde yoruyordu,ne hikmet ise gıant yolun tekeri 700x25 yormuyor,90 hava basıyorum,mtb 26 jant hep yorardı beni 100 + larda,65 kilo olduğum için 100 hava basınca arka aynen zıplatıyor .

Şehir bisikletlerine pek sıcak değilim,onun yerine katlanır bisiklet düşünebilirsin

• Beğen
Tepkiler: hauy
...
NOT: İkinci el linki vardı sildim çünkü biriniz Manisa biriniz Aydın da yaşıyormuşsunuz ilan İstabuldu. Sizin oralarda da ikinci el bulmak Adana'da da olduğu gibi zor galiba. :)

@Kudret Kurtcebe
Kesinlikle bende hem mtb hem katlanır var,btwin ikisi de.

özür dilerim çok anlayamadım ne demek istediğinizi biraz daha açıklayıcı olursanız

@Kudret Kurtcebe

@dodurgalı_06

tekerinizi 1.50 silik yapar iseniz(yani ince ) 100 + larda deneme yaparsanız konforlu olmadığını göreceksiniz, ben 26 kullandım o tekere 60 hava basıyor idim ,şimdi yol tekerine 90 hava basıyorum aradaki fark ise uzunlarda yol bisikleti beni asla yormuyor ,anlatmak istediğim budur, mtb konforlu değildi 100 artılarda ,eğer niyetiniz 100 artı mtb 'de silik teker yapıp gitmek ise konforlu değil.

@hsngrms malesef baya zor :( İzmire yakın olmak avantaj artık ordan bulabilirsek

siparişi vemrişsiniz gerçi ama

(link)

3lü aynakol, 10,5 kilo ağırlıkla güzel ve şık bir fitness bisikleti. İleride bir iki ufak modifikasyonla ağırlığı 10 kilo altına kolayca çekilebilir. Size 52 kadro olur gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: hsngrms
Bu grupta ilk kez yazdığım için grup yönetcilere ve üyeler sevgi duygularımı paylaşmak istiyorum ve şimdiden herkise teşekkür ediyorum,

Tabii yazmadan önce site içinde araştırdım fakat tam istediğimi bulamadım bu yüzden yazıyorum ve sizlerden yardım almak istiyorum.

Aslında bisiklet ilgili o kadar bilgi sahip değilim yani bisiklet alemine yeni girmek istiyorum, dolayısıyla bisiklet seçimi ilgili bir karar veremiyorum (DECATHLON mağazasına gittim ama bu işi hall edemedim).

İstediğim bisiklet dağ veya yarış bisikleti değil, istanbul içinde yol bisikleti olacak ve gereken özellikleri şöyle olmasını düşünüyorum:
- oturum rahatlığı (zayif olduğumdan dolayı sele rahat olmazsa beni çok ağrıyor)
- sadece asfalt için değil (ama dağlara veya araziya girmeyi de düşünmüyorum)
- yokuşlara uygun
- hızlı olması (bazı bisiklet hakkında: dişli olmasından dolayı hız yapamıyor yorumları gördüm, acaba şehir içinde hızlı bisiklet olmaz mı)
- portbagaj varsa güzel olur

bütçem: 1000TL max / Boyum: 182 / kilom: 73 . Şehir içinde ara sıra kullanacağım ve bazen tur yapmayı düşünüyorum.

Ona göre ne tavsiye edersiniz? Ve nereden alabilirim? (Deneme imkanı varsa daha iyi olur).

teşekkürlerimle birlikte

Daglara gideceksen dag bisikleti alacaksin. Zaten cok fazla gitmezsinde metropoldeysen. Ama konfor ve sehir ici kullanim kriterlerinse sana commuter serisi bisikletleri oneririm. Ya da illa dagda takilacagim diyorsan hybrid sehir bisikletlerine bak. On amortisorlu kitlenebilen.

• Beğen
Tepkiler: M.suleyman
Geri