@hauy ölçü konusunda hata yapma olasılıkları yüksek.
Dün ben de bisikletçiye gittiğimde 182cm boy 84cm iç bacak boyu çıktı.
Bir yeri aradılar, M olur dedi telefondaki. Sipariş ona göre açıldı.
Akşam eve gidince araştırdım Giant'ın kendi sitesinde bir tablo buldum. O tabloya göre L bana uyuyordu.
Bisikletçiyi aradım söyledim araştıracağım dedi. Sonra dönüş yaptı tamam haklısın karşıdaki arkadaş yanılmış L olacak dedi.
Neyse ben istediğim gelecek diye seviniyorum bu sabah beni aradı, ee senin bisikleti M istedim L büyük gelir pişman olursun.
Niye dedim, "ya biz senden daha uzun kişilere Giant satarken M verdik hepsine de tam oldu."
Ben de "İyi abi nasıl istersen öyle olsun inşallah pişman olmam."
Ve ekledim "M getirirsen ve küçük gelirse iade ederim para da vermem, yerine L getirirsin. Bunun mesuliyetini alıyorsan getir" diye.
Adam tamam dedi kendinden baya emin. Öyle olunca kapattık konuyu.
Sonra bir iki iş yaptım ama dayanamadım, biraz daha araştırdım, yabancı forumları kurcaladım.
Çünkü ısrar edince kıllandım elindeki malı satmaya çalışıyor veya stoğunda L yok diye düşündüm.
Sonra Giant'ın kendi tablosuna bir daha baktım.
(link)
Bu defa daha önce dikkatimi çekmeyen bir detayı gördüm.
Benim boyuma Giant'ın Seek hariç tüm modellerinde M kadro uygun.
Ancak gel gelelim Seek serisinde durum farklı L uyuyor.
Hal böyle olunca ısrarlarının sebebinin ellerindeki malı satabilmek için değil, Seek serisinin bu durumunu bilmedikleri için olabileceğini düşündüm.
Hemen aradım durumu açıkladım ve konu uzamasın diye siz L olarak getirin büyük gelirse iade etmeyeceğim mesuliyeti bana ait dedim böylece teyitleştik.
Sözün özü, iyi araştırın, bisikletçiler üreticinin kendisinden daha iyi biliyor olamaz, en azından kullananların yorumlarını bulmaya çalışın, bisikletçiye kalırsa kafalarına göre uyduruyorlar biliyor görünmek için. Kendim araştırmasam böyle küçücük bir detay yüzünden bunlar biliyorum havasında bana küçük bisiklet satacaklar. Sonra ya dizlerim ya da belim ağrıyacak boşu boşuna kendimi kasacağım spor yapalım zevk alalım derken işkenceye dönecek boyuma uygun olmayan bisiklet yüzünden.