Scudo Sports

10. Edirne Cumhuriyet Kupası bisiklet yol yarışı (ücretsiz)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
Serkan bey her türlü olumlu ve olumsuz eleştiriye açığız. Geçen yarış sonrası yapılan her eleştiriyi düzeltmeye çalıştık. O dubalar şerit ayırma dubaları. Bir kişi yer kapmak için diğer tarafa geçince karşı şeritte kalmış. Devam ederek kendinide riske atmış. Seneye tabiki orada ne tedbir alabiliriz diye bakacağız. Bu organizasyonda yolda 3 saat su dağıtan 13 yaşındaki çocukda vardı. Bariyer taşıyan 65 yaşında emekli öğretmende vardı. Etkinliğin tümünü görmeden küçük aksaklıkları cımbızlayarak büyütüyorsunuz. Hata yapan sporcu hakkında sizin bahsettiğiniz açıklamayı asla yapmayız. Bu foruma bilgilendirmek için dahil oldum. Ama iyi niyetli övgü, eleştiri ve yorum yapan arkadaşları tenzi ederim. Fakat bu başlık bilgi paylaşım yeri olmaktan çıktı. Sizlere saygılar sunuyorum. Bisiklet forumdan ayrılıyorum.

Edirne tv 'si olayı yanlı göstermiş halkı bi nebze yarışa karşı olmaya sebebiyet vermiştir,bu neyi getirir ,edirne valiliğine esnaf dernekleri şikayette bulunur ise valilik ne yapar ,olayı kapatır,vali ikinci yol düşünürse ,
farklı bir rotada bisiklet yarışının düzenlenmesi konusunda bir fikir verebilir
Gelişmeler ne yönde olacak bilemeyiz tabi,ekim 2019 'a çok var gerçi

@Çağatay Çağatay

Çağatay bey ,küçük aksaklığı söylemekle burada herkes görevlidir,
Aksaklıkların olduğunu sizde biliyorsunuz
Edirne tv 'ın bu çıkışi karşısında mağdur olan halkada bir açıklama yapın nerde edirne tv 'ye çıkarak, böylelikle edirnede yarış günü mağdur olan insanları başta esnafı kazanırsınız

Biz burada cellat değiliz her sene hata var başta ceycey var
ne olacak onun hali koordinasyon sorununuz var bunları düzeltmek sizin göreviniz
Geçtim benim olayı zati,

@Serkan Mıstınoğlu

Boşver aga bisiklet forumu sevmeyen gider,,,,

Kudret bey size de son sözüm. Master 60 daki iki bulgar yarış sonrası geldiler ve bize teşekkürler ederek tokalaştılar. Sende gençler elinize sağlık gözlerinizden öperim de ve geç. Ha ben 50 sine merdiven dayadım beni öpme ama o yolda 3 saat size su dağıtan 13 yaşındaki çocukları üzme bari. Ben yinede 60 yaş üstü sporun hertürlüsünde faaliyet gösteren büyükklerime saygı ve hayranlık duyuyorum. Saygı ve sevgilerimle.

@Çağatay Çağatay

Benimde size son sözüm olmaz çağatay bey küçük aksaklıklar can alicidir,başta bahattin suregi anons ettiniz ertesi gün diskalifiye ettiniz banada aynısı olacak idi,size burada neyin ne oldugunu anlatacak değilim ,siz bu durumda ne yapacaksınız edirne esnafı ne düşünüyor ,onları kazanın ,organizasyonu daha iyi düşününüz hepsini yazdım kabul görmedi o vakit size başarılar
Edirne halkı şu anda bisiklete karşı ön yargılı yapıldı,
edirne tv tarafından
,siz siz olun edirne tv 'ye giderek durumu düzeltin,

Yol ayrımındaki ihmal sonucu sporcu karşı şeritte kalıyor, ve bu bir peloton. Arkasında kuvvetle muhtemel tek sıra oluştu o sporcunun. Videodan görebildiğimiz sadece bir sporcu. Ve ben bunu size alıntılayıp savunma yapın diye söylemiyorum, gördüğüm bir eksikliği, kaza riskini yazıyorum. Ve resmen bana cevap yetiştirmeye çalışıyorsunuz, kötü niyetli olduğumu ima ediyorsunuz. Olumsuz eleştirilere %100 kapalısınız ve duymak, okumak dahi istemiyorsunuz, foruma girmeyerek bu konuda amacınıza ulaşabilirsiniz evet :harika: Gördüğüm bir eksikliği söylüyorum, siz bana "Bu organizasyonda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, haksızlık ediyor, karamalaya çalışıyorsunuz" diyorsunuz. Tamamen kapalısınız organizasyon ile ilgili fikir ve önerilere.

Keşke başlığı açarken belirtseydiniz, "Arkadaşlar bu başlık altından lütfen organizasyonda fark ettiğiniz eksiklikleri bize söylemeyin, moralimiz bozuluyor ve kendimizi kötü hissediyoruz, anlayışınız için teşekkürler" diye.

Kibirlisiniz malesef. 3 tane örnek verdim, birisi dubaların arasına giren sporcular, diğeri karşı şeride geçen sizin deyiminizle "aptal" sporcular, diğeri de gidon numarasını sele borusuna takan "zeki" sporcular. Dikkat çektiğim bu noktalar sizi fazlasıyla rahatsız etti ve gerdi. "Bu ayrıntıları bizimle paylaştığınız için teşekkürler, değerlendireceğiz, yapılabilecek bir şey varsa yapacağız" demenizi bekliyorken ben, karşılaştığım tek şey organizasyona çamur atmakla suçlanışım, forumdan ayrılmakla beni cezalandırmaya çalışmanız ve katılımcıların zekalarını yorumlayarak cevap vermeye çalışmanız, sizin her türlü fikir ve görüşe kapalı olduğunuzu gösteriyor malesef. Dediğiniz gibi, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedim ben bu eksiklikleri tespit edip sizi bilgilendirerek. Tek amacım eksik, gedik aramak ve organizasyona çamur atıp gönüllü çalışanların tüm emeklerini hiçe saymaktı :snzdglsn:

@Kudret Kurtcebe abi ters yöne giren sporcular araçla kafa kafaya çarpışıp, organizasyona dava açsa hayatları kayacak, bunun bile farkında değiller çok ilginç gerçekten :acpsnr: Savunulması mümkün olmayan bir şeyi savunmaya çalışıyorlar. Savunmaları için yazmadım ki, "oraya görevli koyulması gerekir" dedim ve kötü oldum çok garip bir şekilde :naslyany: Neden zor geliyor "Evet söylediklerinizi değerlendirip o bölge için önlem almaya çalışacağız, bahsettiğiniz bölgede sporcular hayati risk atlatmışlar ve kaza geçirmemeleri şansımıza olmuş" demek.

@Serkan Mıstınoğlu
Yukarıda da bahsettim, mecbur kalıp değil şeride girmemeyi tercih etti o sürücü. Hepimiz aynı noktadan geçtik, karşı şeride girmedi kimse... Tek başına koca bulvarı kat etmiş oldu. Ama o noktada bir kontrol ve ihlal karşısında bir ceza iyi olurmuş tabiki ona katılıyorum.

@Serkan Mıstınoğlu

Yav sen işi iyi yakaladın zati, ben kendimi dedektif zannediyordum ama sen bayağı beni geçtin yahu,asker cocugu olarak babam beni sert yetiştirdi serkan ama doğrular için acaip sertlesirim ,,

@Wasabie tamamen meraktan sormak istiyorum. yarış öncesi katılımcılara bütün mesuliyet bize aittir şeklinde bir form imzalattınızmı. Doğabilecek her türlü sorunla ilgili olarak katılımcılara kaza sigortası (bir günlük) yaptınızmı.

@BerkEvren

Bu yarışa herkes daha önce 10 kez katılmış gibi düşünemeyiz ki. Herkes Edirne'de yaşıyor, o yolu zaten biliyor diye de düşünemeyiz. Herkesin yarış tecrübesi var diye de düşünemeyiz. 15 yaşında sporcu da var pelotonda 60 yaşında sporcu da var. Ve pelotonda ilerlerken her saniye dikkatimiz üst seviyede olmuyor, dalabiliyoruz veya saate bakabiliyoruz, nabzımıza bakabiliyoruz bazen. Bahsettiğim bölgede bir ok işareti bile yoktu. Sporcuları sağdan gitmeye yönlendiren hiçbir unsur yoktu.

ben.png

Ben de şahsen oradan geçsem, o banketi bunun gibi düşünürüm, iki yönden de devam edildiğini düşünürüm. Çünkü o esnada karşıdan gelen araç bile yok yol boş, uygun görünüyor. Sporcunun ters yöne girdiği ayrım yukarıdaki fotoğrafın birebir aynısı

@mehmetsunu

Lisanslı olanlara sorulmaz ama olmayanlar sağlık raporu getirecek kural budur,
Haaaaaaa ona göre mehmet ,,,,,

@Serkan Mıstınoğlu
500 kişi sağda ben solda kalsam bisikleti elime alır şeridime dönerdim. 1 km devam etmezdim. (Ki o sırada ön grup sürekli fren yapıyor hızı 20-22 kms'e düşürüyordu. Toparlanmayacak bir durum yoktu)
Ama ters şeritten pelotonun önüne sürmeyi tercih etti arkadaş.
Bu arada bahsedilen yer açıkça bir bulvar, yeni ısınırken yavaş yavaş sürerken dalıp ters gideceğiniz bir yer değil.
Keşke gelseydiniz boşuna uzuyor bu tartışma :)

Serkan bey ben kimseye ne aptal dedim nede zeki dedim yazdıklarımı baştan sona okursanız üslubum hakkında fikir sahibi olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: aslan22
@BerkEvren bu bir tartışma değil, ihmal :)

@Çağatay Çağatay organizasyonda sporcuların güvenliğini üslubunuzla sağlayamazsınız, gerekli noktalara önlem almak gerekir. Gidon numarası açıkgözlülüğüne cevap dahi vermediniz. Duymak dahi istemediğiniz şeylerden bahsediyorum sanırım :(

@Serkan Mıstınoğlu
Ben ihmal mevzusu için değil, o ters şeritte süren kişi mağdurmuş gibi yazdığın için söylüyorum. Güvenlik ihlali mi? Evet. Ama o ters şerit işi iyi niyetli olmayan bir kurnazlık kimse kusura bakmasın. Yine tekrar ediyorum, istese anında kendi yoluna geçebilirdi.

@BerkEvren Videoda izlediğim kadarıyla yol ayrımına gelip kendi şeridine geçmek istemiş ama hızlı gelenler yüzünden geçememiş gibi duruyor. Bu durumda kasıtlı olarak hızını yavaşlatmamak adına karşı şeride geçmiş gibi. Benim anlamadığım nokta Granfondo yarışında bir arkadaşımız hayatını kaybetti kimse de çıkıp bu kadar konuşmadı (Ters şeride geçen arkadaşı konuştuğu kadar) Peter Sagan'ın meşhur yarış sırasında kaldırım üzerinden atlama videosu vardır Sagan oraya takılıp düşse kimin hatası olacaktı organizasyonun hatasımı yoksa Sagan'ın mı? Amatör yarışlarda Sagan cılık oynamaya gerek yok bence. Peleton bu yakalanır ya da yakalanmaz ölürsen yakalayacağın başka peletonun olmaz.

@Serkan Mıstınoğlu
Serkan bey Gidon önüne numara takmayanları diskalifiye edeceğiz dedik ve de dediğimizide uyguladık. Paylaştığınız fotoğraftaki kişiyide bu yüzden diskalifiye ettik zaten. Bir arkadaş bunun cevabını zaten size yazmıştı. Onun için cevap yazmadım. Keşke bu yarışta olsaydınızda anlık kamera kaydı kesitleri ile bu değerlendirmeleri yapmasaydınız.

Geri