Scudo Sports

Sözün bittiği yer; Kartepe -sefer- 12

evet ekip,
çok düşündüm ve de kaşındım derler ya ,:rolleyes:
şimdi özelden hareket olur ise hep aynı dostlarım ile olacağım ondan sonrada birbirimizden sıkılacağız ,
ayrıca bisiklet foruma yeni üye olan arkadaşlardan illaki bizim tarzımıza uygun bisiklet sürenler ilerde çıkacaktır yani kısa mola anlayışı ve tempolu sürüş ,
bu nedenle antreman çalışmalarını gezi bölümünden organize ederiz
yeni arkadaşlar olabilir örnek muzaffer dostum gibi ,en son yeni gelen dostumuz idi,
keza sinan ve de kerim ,
tabi herşeyi biliyorsunuz burada konuştuk bizi terletmeyen aksesuarların olmasından tutunda kilitli pedala kadar hepsini konuştuk,
uzun mesafelerde bize avantaj sağlayan evet spd pedal idi,
şimdi yazın ne yapacağız ,
bu topik kartepeyi almamız ile bitecek ,
yeni topik haziran-temmuz -ağustos-eylül-yaz etapları topiği altında açılabilinir ,
evet gene organizasyonu yapacağım,
yalnız biliyorsunuz yazın kısa mola ve süratli sürüş aşırı su kaybı bu nedenle 4 ay yapacağımız turlarda sistem tamamı ile lay lom lom olacak ,
peki elimizde ne var etap olarak ,
bi kere kesin su düşende şelaleye gireceğiz ,haziran olabilir temmuz ve ağustos olabilir ,
ve tabi tavşanlı ama bu sefer nere ılıca şifalı sularına dalacağız mesafe çok kısa olacak
gidiş kesin tavşanlı rampaları dönüş ise boyalıcadan değil direk orhangaziden yalova olacak
bunun nedeni ılıca şifalı sularında bol bol yüzeceğiz ,
ayrıca erikli şelale olacak tabi elimizde 2 adet şelale var ,yalova zati güzel yerler bisiklet turları açısından ,
yazın şile olurmu ?
zor çünki yazın bütün millet şile yollarında ,
başka nere var tabi kesin belgrad var ,
çekmeköyde durumlar vahim olmuş tabi,
aydos ama ora çok kısa kalır bize,

evet aşağıda ılıca şifalı sularının etabı,

(link)

dönüş

(link)

su düşene bostancıdan eskihisar yaparak gideriz,aynı şekilde ılıcağa da ,

ekim ayı sonunada bi kartepe daha patlatır ondan sonra kış antreman topiğini gene açarım ,,

http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/804661215.jpg?1377874432

iznik ılıca

Scudo
ekip ben yarın stüdyoda olacağım yarın hava durumuna göre herkes ferdi çalışsın haftaya herkes 170 km ye hazır olsun fazla yattık artık yatmak yasak ,,,,,

@Muzaffer K.

evet muzaffer sezon martta artık başlıyor 2-9-16-23-30 mart
2 pazar 170 km den 340 km yapılacak bu 2 martta havaya bakacağız ,,,

@Sinan Çakır

başarılar sinan,,,

evet ekip,,

öyle 130' lar yaparsınız öyle 170 'ler yaparsınız ama kartepeye gelince ne oldu yav dersiniz,
bura ne 170 'lere benzer ne de 130 'lara bura adamı ikiye böler dört ile çarpar ,
bu istanbulda en iddalı grup bizim gruptur adıda biliyorsunuz anadolu performanstır anadolu performans 11 kez kartepeyi almıştır ve de bundan sonra gerek burada gerekse tüm istanbulda şanımız kartepe fatihleri olarak geçecektir ,,

anadolu yakada kartepe ile hiç bir etap karşılaştırılamaz örnek mi dudullu teke köyü darlık etabı
anadolu yakada bi kere 100 km in üstüne çıkacağınız 16 km rampa asla yoktur ve de üstelik 1300 rakım
bunun ne demek olduğunu kerim sinan ve muzaffer anlayacak ne zaman saat 04.30 bostancıda 10 mayıs ct günü anlayacaklar
tabi başlangıçta anlamayacaklar 100 km sonra tırmanışa geçtikleri andan sonra 10 'uncu km ye geldiklerinde burada yazdıklarımı anımsayacaklar ya bu işten sonra vazgeçecekler ya da benimle ölümüne devam edecekler kartepe turlarına
70 yaşımada gelsem o kartepenin rampalarından hiç kimse beni alakoyamayacaktır benim iddam budur ,,
ayrıca tavşanlının stabilize yollarından ve de 10- 19 eğimlerden
bu istanbulda avrupa yakada ve de anadolu yakada temcit pilavı gibi aynı rotaları gidenlere duyurulur ,,

@Kerim A.

mtb takım kaptanı boşuna olmadın senin yaptığın dereceyi kimse yapamadı hala ,50 km de durmadan 6-7-10-13 eğimleri 2 saat 3 dakikada 44 dişte almak öyle her babayiğidin yapacağı iş değil idi altına 50 dişi çeksen sen zati bu dereceni aynen egale edersin ,,

@Kudret Kurtcebe

İyice özendirdin kudret abi. Söylemesi ayıp ama bizim de kondisyonumuz iyidir. hemde sürekli yüksek rakımlarda (2000 metre) antreman yaptığımızdan solunum sistemimizde gelişmiştir.

@mehmetsunu

işin güzel tarafı mehmet dostum ,100 km in üstüne gelen 16 km rampa eğimin 7 olması yemede yanında yat bu etap benim demirbaş etabım
ha dersenki varmı bu etaba gelecek ,yok ,buraya gelmek için çok çok çok çalışma yapmak lazım rampalarda
ama gel gelelim istanbulda 16 km rampa yok ,ha ne var kartepeye gitmek var önce anlamak var olayı ,
ondan sonra üst üste gitmek var sonunda yemek var etabı bu anca böyle olur ilk gidene acaip zor gelecektir kondüsyonu olsa bile ,valla açıkça istanbulda ne kadar yol bisikletçisi var ise davet ediyorumda tık yok malesef ,,
ha aytekin erzan mı o deli benim gibi adam yarın gidiyorum desem valla gelir o kadar deli yani,,:rolleyes:

Kudret abi önümüzdeki pazar gününe kendimi hazırlasam pazar günü olacak tura katılabilirmiyiz, en çok istediğim olay şu kartepeyi çıkmak oraya gitmek bi kısmet olmadı daha kartepe zamanı gelmeden antremanlara katılarak hazırlansakda şu kartepeye çıksak

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Recep Volkan ÇETİNCEVİZ

recep gece yarılarına kadar oturur isen kartepeyi unut derim
erken yatıp kalkacaksın saat 03.00 de mesaj atıp ondan sonra saat 08.30 da antremana üstelik 170 km ye 5 saatlik uyku ile gelir isen sana bu beş saat yetermi bilemem
madem kartepe topiğine girdin o vakit 170 km antremana hazır olacaksın eğer hazır değil isen ferdi çalışacak ve buraya bize mesaj atacaksın kartepe işi öyle kolay değil ayrıca kask inşallah aldın biliyorsun kask almayanlardan yazılı kağıt alıyorum ,
evet bu pazar 170 km antreman olacak bu antremanda ekip güzergahı iyice öğrenecek bi dahaki aynı etapta 100 km pedal kesilmeyecek ,biliyorsun benim kurallar acımasız, lastiğin patladığı zaman sen değiştireceksin ve anında ekibi yakalamak gibi sorumluluğun olacak ,epey zamandır ne yaptın bilmiyorum ,burada biz bayağı çalıştık çünki,

Pazar
(link)Çok bulutlu. En yüksek 11°C. Rüzgâr KKD, 15 - 25 km/saat.

Pazar
(link)Çok bulutlu. En yüksek 11°C. Rüzgâr KKD, 15 - 25 km/saat.

Pazar gecesi
(link)Bulutlu. En düşük 8°C. Rüzgâr KKD, 15 - 25 km/saat.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası9 | 710 | 611 | 69 | 7
Rüzgar16 km/h KD13 km/h KD19 km/h KKD16 km/h KD

evet ekip
zaman geldi sezon açıldı herkese hayırlı olsun çalışmalar bu pazar başlayacak etap belli önce bu pazar etabı herkes öğrenecek ikinci çalışmada ise 100 km boyunca durmak yasak olacak ona göre herkes kendini motive etsin ,

etap kartepe hazırlık etabı ,

(link)

saat 08.30 dudullu çıkış

antreman hazırlık aşama -kartepe ,,
program ,,

2-9-16-23-30 martta kesin olarak çalışmalar başlayacak yalnız tarihlerin hepsini yazdım ama sadece 2 pazar 170 km toplam yapacağız
bu da 340 km yapar ,
üst üste olmayacak ,2 martta hava kötü olur ise 9 marta bakacağız
iki adet 170 km lik etabı marta sıkıştırmaya çalışacağız
aynı şekilde nisan ayınada olacak iki adet 170 km
evet 4 mayıs pazar günü ise ağır bi antreman olmaz
10 mayıs cumartesi ise havaya bakacağız rüzgar 40 km olmayacak 13 km ideal olur artı ısı fazla olmaz zannetmem ama 1300 rakımda ısı düşük olacak ,
onun için aksesuarlar önemlidir ,pamuklu felan giyilmez ,
ekip içinde sadece erkanın aksesuarları hazır yalnız erkanın tek eksiği üzerinde rüzgarlık yok ,
kartepe 1300 rakımda durduğu an üşüyecektir,
erkan 10 dakikadan fazla beklemeyecek tabi ,1300 rakımın soğuğu hiç bi şeye benzemiyor ,

kartepe çıkış tarihi 10 mayıs cumartesidir hava kötü olur ise aynen 17 sine gider ,,
herkes kartepe için herşeyini dondursun kartepe mazeret beklemez
o gün işi olanlar aynen izin alacak aksi takdirde unutsunlar kartepeyi,,
saat 04.30 da bostancı iskeleye gelenleri erkan ile alacağız 5 dakika bile beklenmeyecektir
önemle duyurulur,

@Muzaffer K.

sezon başladı bu pazar hava muhalefeti olmaz ise saat 08.30 da dudulluda olacağız,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1780782_727083343990909_2061977557_n.jpg

bisikletin eski hali,
karbon batarmı batmazmı deneyi ,
ömerli göleti,
evet batmadı karbon ,,

Geri