Scudo Sports

Tur bisikleti seçimi yapamıyorum. Yardım lütfen.

Tepki
127
Herkese selamlar,

2014 yazından itibaren ufak çaplı turlar ile başlayıp daha sonrasında işi ilerletmek istiyorum. Örneğin İstanbul'dan Çanakkale gibi veya Ege Turu gibi turlar ile başlamak istiyorum. Bunu başarabilmek için ise düzgün bir bisiklete ihtiyacım var tabi. Birçok bisiklet inceledim ve bir türlü karar veremedim. Sizin yorumlarınızı bekliyorum.

Ayırabildiğim bütçe ise sadece bisiklet için 800$

Bisiklette istediklerim;

-V-fren olması. ( Hem disk frenin kilosundan kaçınmak hem de disk frende ayarlama ve bakımın V-frene göre daha zor olması.)

-28" lastiklere sahip olması.

-Havalı ön amorsitöre sahip olması ve gidondan sabitlemeli olabilmesi.( Bu konuyu aslında pek bilemiyorum. Hidrolik amorsitorler kilitlenebilirken havalılarda böyle bir özellik var mı emin değilim.) Maşadan kilitlemeli de olabilir.

-Arka,ön bagajlar ve çamurluk için uygun kadroya sahip olması.

Aslında isteklerim çok makul seviyede fakat bu kombinasyona sahip olan bir model bulamadım.

Önerilerinizi bekliyorum.

Scudo
Ön amortisör tur bisikleti için çok gerekli değil sedona ve salcano nun carraronun bu işe uygun modelleri var inceleyin eminim görürsünüz

Havalı ve gidondan kilitlemeli amortisör 28 jant şehir bisikletlerinde kullanıyormu bilmiyorum. bana hiç denk gelmedi, genelde 28 jant tur bisikleti amortisörleri basit mekanizmalardır. Bu tür bir bisiklet için ayırdığın miktar makul görünüyor. Sana tavsiyem kesinlikle hantal bir bisiklet seçmemendir. İlk önce hafifliği gözönünde bulundur. Sonra sağlam bir şey olsun. Fitnes denilen tarzın modelleri hem şehiriçi kısa mesafe hızlı sürüşlerde hemde uzun mesafe ihtiyaçlarını rahatlıkla görür. Bu tip bisikletlerden hemen hher marka bir iki model çıkarmıştır. Ama sana kendi kullandığım scott ın sub/metrix modelini öneririm. sub 40 için fiyat aşağı yukarı alabileceğin aralıkta. Eğer 30 unu alırsan hiçbir parçada yükseltme yapmadan rahatlıkla bir 3-5 yıl kullanırsın (selesi hariç) Yalnız ben amortisörü gereksiz gördüğümden düz çatal öneriyorum. Amortlu istersen sportster e bak. Diğer modeller ise SSS, trek fx, cannondale quick, corratec shape, fuji absolute, ktm life, merida t serisi. Yinede bana göre scott aşılamamıştır.

Merhabalar,
28" jantlı bisikletlerde havalı amortisör bulabileceğinizi sanmıyorum. Havalı amortisörler üst seviye dağ bisikletlerinde olur genelde.
İsterseniz benim tur amaçlı kullandığım bisiklete bakabilirsiniz. 5-6 aylık çok kullanamadığım, 28" jantlı ön amortisörlü bir bisiklet. Arka vites: Slx, Ön Acera, vites kolları: Alivyo
Sıfır fiyatı 960 dolar.
Ben Schwalbe Marathon Plus Lastiklerle(Turcular için piyasadaki en iyi lastiktir) 1300 TL'ye satıyorum.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=125665
Ayrıca tur için topladığım başka ekipmanlar da var. Uygun fiyata bırakıyorum çoğunu isterseniz bir bakabilirsiniz.
Konunuzu kirlettiysem kusura bakmayın ama bu fiyata tur amaçlı daha iyi bir bisiklet bulamazsınız. Sadece schwalbe marathon plus lastikler bile 300 TL

Yorumlar için teşekkür ederim. Utku Bey ilanınızı forumda gezerken görmüştüm. Teklifiniz için teşekkür ederim. İsteklerime aslında tam uymasa da benim gözüm biraz 2014 Sedona 345'te sanırım :)

Sedona 345 çok güzel bir bisiklet bencede. Bende yazın istanbul ege akdeniz turu planlıyorum. Ama bütçem düşük olduğu için sedona 321 ile yetineceğim sanırım :)

http://www.flickr.com/photos/8558114@N03/10978013215/İki yıldır 341 kullanıyorum. Ben çok memnunum. (link)

@Sezerşan Ünal

Sedona 345'in rengi hoş duruyor yalnız hidrolik disk fren var.

Aynen bu açıkçası biraz beni korkutuyor ama öğrenirsem başa çıkabilirim diye düşünüyorum. Açıkçası bu disk fren olayı şuan benim için tamamen bir önyargı. Birazcık kurcalarsam öğrenilebilir mi acaba? Bir de hidrolik disk frenin ağırlığı ne kadar acaba?

@Sezerşan Ünal

Benim dağ bisikletimde(Sedona 741) de hidrolik disk fren var.1 yılı aşkın süredir kullanıyorum,3500 km civarı yol yaptım ve frenlerin bir sıkıntısı olmadı.Bir tek balataları değiştirdim,performansı da gayet güzel.V freni çok kullanmadığım için kıyaslayamam ancak v frenin basit ve anında müdahele edilebilir yapısı hoşuma gidiyor.Uzun turlar için genelde v fren öneriliyor,bana da mantıklı geliyor.Ağırlık olayına gelince biraz yabancıyım o konuya ama v frene göre ağır olduğu muhakkak.Açıkçası ağırlık konusuna ben çok da takılmıyorum,bisikletimde bagaj,iki suluk,iki kilit,gidon çantası vs. var yani yeterince ağır.Hele ki uzun turlarda zaten yük çok olduğu için bir kilo eksik olmuş fazla olmuş çok da mühim değil.

@vahap demir

Fotoyu çok beğendim seneye bu şekilde bende yolda olmak istiyorum :)

@Ömer Ş.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim :)

@serdar dogusoy

Tarihler denk gelirse yolda karşılaşabiliriz :)

Meraba,
Aynı amaçlarla 2 aylık araştırma ve inceleme sonrası bende 2 bisiklet aldım. Specialized sirrus elite AF (bana) ve Cannondale Quick 4 (oğluma).
Önerilerim. Dikkat et mutlaka boyuna uygun olsun. Yanılırsan telafisi yok. Geometrileri incele. Kendi vücudunun ölçümlerini yap. İnternet sitelerine bak ve öyle al. Specialized'in L boyu iyi iken Cannondale XL alınması gerekli olabilir.
Önemli olan kadro, sonra maşa, diğerlerini sonra düşün. Unutma karbon maşaya ön bagaj takamıyorsun.
Kesinlikle düz maşa, tercihen karbon maşa. Amartisör gidondan da kilitlemeli olsa boş ver. Hiç gerekli değil.
V-fren yeterli diskleri boşver.
Süspansiyonlu sele borusu, jelli sele kılıfı, ayarlı gidon bir işe yaramaz. kaliteli sele ve alışmayla her şey düzelir. Seçiminde etkili olmasın.
Yeni başlıyorsan pedli bir tayt al. Ben Northwawe marka aldım, çok memnunum. Her gün bin ki alışabilesin.
Bisiklet kadar parayı, hatta daha da fazlasını aksesuar ve giyime vereceksin unutma.
İki bisikletede bindim 80-100 km günlük turlarda. karbon maşa iyi olsa gerek ama ben farkı anlayamadım.
Specialized mükemmel. Çok rahat, sert, konforlu, akıcı. 60 km durmadan gidiyorsun neden durduk diye soruyorsun. her şeyi kaliteli. Memnun olmaman mümkün değil, aşk güçlü olasılık. Kablolar içten gidiyor. Ben şimdi karar versem Specialized Sirrus Elite, param yetmez ise yine Sirrus Elite AF alırım. Gözünü kapat al. 2014 diye tutturma hiç gerek yok. İndirim yapsınlar 2010 olsun, sıfır olsun yeter.
Cannondale Quick 4. Yine güzel, ama teker mesafesi kısa. Kalite her yerinden belli oluyor. Akıcı, seri.
Sirrus ise farklı. Alışverişi bitirmeden ykbisiklet ten de fiyat al.
Bakabileceğin bana göre 3 bisiklet var;
Specialized Sirrus Elite (tüm alt modelleri)
Cannondale Quick 4-5, paran bolsa 4 full tiagra
Merida Speeder T3, paran bolsa T5 (belki alternatif olur)
En önemlisi sevmen, sevgi varsa gerisi ayrıntı. Sevdiğini al bin.
Seçiminde kolay gelsin

@Sezerşan Ünal

Evet olabilir. Ayrıca yıl içerisinde belirleyeceğiniz rota hakkında bilgi alışverişinde bulunmak isterim :)

Henüz bir rota belirlemedim ama bu konuda bilgi alışverişi çok iyi olur tabi :)

@Erkin Serdaroğlu

Teşekkürler bilgiler için. Bunları da değerlendiricem.

@Sezerşan Ünal

Sezerşan merhaba,
öncelikle hayallerindeki turu yapmanı diliyorum.
Aşağıdaki bisiklet kriterlerini karşılıyor.

2011 yılında 7 ülkeyi ( 3486 km )geçtiğimiz ve
ertesi yıl sadece yağlayıp ve akort ayarı yaparak Hollanda'dan Türkiye'ye 9 ülkeyi
( 3660 km ) geldiğimiz eşimin bisikleti
şudur;

(link)

Bisikletlerin yüklü ve turdaki hali için ;

Sağdaki

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/hollanda%20Turkiye/DSC_1524_resize.jpg

Soldaki

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/hollanda%20Turkiye/DSC_1574_resize.jpg

Soldaki

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/hollanda%20Turkiye/Almanyaevliliklerinin25ylnkutlayanhemireileifininevi.jpg

Havalı ve gidondan kitli bir amortisör istiyorsunuz iyi fakat şöyle bir durum var, o amortisörün kullanıldığı bisiklet haliyle 30 vitesli üst düzey bir şehir bisikleti ayrıca üst düzey bir bisiklet olduğu için haliyle hidrolik disk fren sistemi mevcuttur bu tüm donanımlar toplandığı zaman bisiklet bütçenizi maalesef aşıyor.
2013 de havalı maşalı şehir bisikleti yoktu sanırım, fakat bu sene sedona çıkardı bu modeli inceleyebilirsiniz ama bütçenizi aşıyor dediğim gibi.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Berke
bende amortisörlü ve amortisörsüz bisikletler var. sadece şehiriçi kullanımında düz maşadan memnunum.
ancak tur için amortisörlü model daha iyi.
neden derseniz her yola uygun, darbeleri sönümlediği için vücudu daha az yoruyor.
ayrıca amortisörlü olanların kadro geometrisi rahatlığı biraz daha ön plana aldığı için uzun yolda toplam fayda daha fazla.

@mehmet ali bostan

Yorumunuz için teşekkür ederim. Amorsitor uzun turlar için gerçekten gerekli. Bir süre sonra eklem ağrıları insanı çok huzursuz ediyor.

Soner Bey,

Sizin gibi değerli bir turcunun fikirlerini belirtmesinden dolayı mutluluk duydum. Önerdiğiniz bisiklet aradığım özelliklerin hepsine sahip gerçekten fakat donanım olarak biraz zayıf kalıyor sanırım. Gerçi sadece yağlayıp akord etmişsiniz :) Minik Gezgin'e selamlar :)

@Berke1903

Bütçemi aşmasa 350'de çok güzel bir model. Daha bu işin ekipmanı falan var :)

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Geri