Scudo Sports

Zwift

Zwift kullanan arkadaşlar için faydalı olacağını düşündüğüm bir kaç siteden bahsedeyim.

(link)
251055 dosyayı görüntüle
Zwift yarışçılarının ve yarış organizatörlerinin sonuçları izlemelerini ve katıldıkları yarışların tüm ayrıntılarını kontrol etmelerini, ayrıca verilerini izlemelerini ve analiz etmelerini sağlayan bir site. Kendi içinde forumu da mevcut. Etkin kullanım için siteye üye olduktan sonra profil ayarlarından zwift hesabınızla bağlantı kurmanız gerekiyor. Zwift hesabınızla bağlantı kısmı azcık uğraştırabilir. Detay için: (link)

(link)
251056 dosyayı görüntüle
Zwift'ten bağımsız çalışan bir topluluk sitesi. Haberler, güncellemeler, duyurular, ipuçları, rota detayları vb. bir çok kategoride güncel bilgiler içeriyor. Takip etmenizi tavsiye ederim.

(link)
251057 dosyayı görüntüle
Bu da zwift'ten bağımsız çalışan bir topluluk sitesi. Harita profillerini, alabileceğiniz exp.ları hızlıca derli toplu gösteren bir arabirimi var.

Son olarak site değil ancak kullanılmasında fayda olan Zwift Companion uygulaması.
251058 dosyayı görüntüle
Telefona yüklediğiniz bu uygulamayı cihazın bağlandığı aynı ağda olmanız şartıyla zwift uzaktan kumandası gibi kullanabiliyorsunuz. İlerlediğiniz rotayı harita olarak gösterip manevra yapabilir, diğer kullanıcılarla sohbet edebilir, like kasabilirsiniz. Misal rotada ilerlerken haritada nerede olduğunuzu gösteren turuncu oka çift tıklarsanız etrafınızdaki sürücülere toplu like atar ve okun etrafındaki beyaz daire bir kaç saniyeliğine döner. Eski halini alınca tekrar çift tıklayıp grup like atabilirsiniz. Programın detaylı kullanım bilgisi: (link)

Başka kaynak bilen arkadaşlar yazarsa buraya ekleyeyim.
Companionu ben kullanamıyorum, aynı ağ üzerinden bağlantı kuruyorum yinede çalışmıyor nerede hata yapıyor olabilirim?

Scudo
@_Madmexx _ Ben kalibrasyonumu şu şekilde yapıyorum 0 derece eğim olmayan yolda km saatimi açıyorum o sırada zwift e gösteren hız ile km saatim aynıysa çok oynamaya gerek duymuyorum. Eğimler geldiğinde vites düşürüp kadans yapıyorum nabız kontrollü kilo vermek amaçlı kullanıyorum. Bir gruba yetişme çabası yok kendi tempomda sürüyorum bu da nabız patlamasına engel olup kilo vermemi sağlayacak umarım. :) :) En kral çevirdiğimde 420 watt ları görüyorum ki bu da aslında kalibrasyonumun doğru olduğunu gösteriyor. Devamlı 250 wattlarda gidemiyorum ki geçen Abdülkadir hocam uzadı gitti önümde ben disiplinli sürüşten taviz vermedim. :):)En güzel tarafı sıkılmamak, arkadaşlarla sürmek, köpek kovaladı derdi olmaması (aslında Zwift Türkiye etabı koyarlarsa köpek kovalaması eklemelerini tavsiye edeceğim) En güzel tarafı ne diyecek olursan dün hanıma dedim ben bir saat bisiklet sürmeye gidiyorum peki canım dedi. Sür, duş al çay demlenmiş oluyor zaten 1,5 saate hanımın dizlerinin dibindeyim. :komik::komik::komik:
@Noldor Arka bölümdeki sertlik ayarı civatasını tam sıkıp sıkmamakla da alakalı olduğunu düşünüyorum. Bazıları tekere değip değmemek arasında ayar yapıyorlar sonra gelsin 600 wattlar- gitsin 800 wattlar. Benim trainerım Life Line TT-01 kurulumda seçtim ve 1. ayarda kullanmamı önerdi onun için sıkıntı yaşamıyor da olabilirim.

@_Madmexx _ Ben kalibrasyonumu şu şekilde yapıyorum 0 derece eğim olmayan yolda km saatimi açıyorum o sırada zwift e gösteren hız ile km saatim aynıysa çok oynamaya gerek duymuyorum. Eğimler geldiğinde vites düşürüp kadans yapıyorum nabız kontrollü kilo vermek amaçlı kullanıyorum. Bir gruba yetişme çabası yok kendi tempomda sürüyorum bu da nabız patlamasına engel olup kilo vermemi sağlayacak umarım. :) :) En kral çevirdiğimde 420 watt ları görüyorum ki bu da aslında kalibrasyonumun doğru olduğunu gösteriyor. Devamlı 250 wattlarda gidemiyorum ki geçen Abdülkadir hocam uzadı gitti önümde ben disiplinli sürüşten taviz vermedim. :):)En güzel tarafı sıkılmamak, arkadaşlarla sürmek, köpek kovaladı derdi olmaması (aslında Zwift Türkiye etabı koyarlarsa köpek kovalaması eklemelerini tavsiye edeceğim) En güzel tarafı ne diyecek olursan dün hanıma dedim ben bir saat bisiklet sürmeye gidiyorum peki canım dedi. Sür, duş al çay demlenmiş oluyor zaten 1,5 saate hanımın dizlerinin dibindeyim. :komik::komik::komik:
Çetin hocam varmı beraber sürüş yaptığınız grubunuz? Varsa benide davet edin beraber pedallayalim :)

@Semih Cavdar Ben meetup açıyorum ama companion lazım onun için oradan davet göndermem gerekli. Aynı hesap kurulu değil mi hem companionda hem de zwift uygulamada.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Companionu ben kullanamıyorum, aynı ağ üzerinden bağlantı kuruyorum yinede çalışmıyor nerede hata yapıyor olabilirim?

Şu adımları uygular mısınız:

Zwift ile eşleştirme
ZC uygulamasını kullanmak için, hem Zwift çalıştıran cihaz (ister PC, Mac, iOS veya Apple TV) hem de ZC çalıştıran mobil cihaz aynı (WiFi) ağda ve SSID (2,4 GHz - 5 GHz) kanalda olmalıdır. . Aynı ağda ve SSID kanalında olduklarından emin olduktan sonra aşağıdaki adımları tamamlayın:
  1. Henüz yapmadıysanız, programı çalıştıran cihazda Zwift'i başlatın ve oturum açın.
  2. Mobil cihazınızda ZC uygulamasını başlatın.
  3. Zwift için kullandığınız aynı kimlik bilgilerini kullanarak ZC uygulamasında oturum açın.
  4. Ana cihazınızda Zwift'i başlatın ve oturum açın
Ben elite turno kullanıyorum. +4 derece eğime kadar destekliyor. ancak bahsettiğiniz oranda yokuşu çok hissetmiyorum. VO2 max programlarını daha çok tercih ediyorum. Yaş 51 oldu. Kalp atımına dikkat etmek gerekiyor haliyle :) Watt yüklemelerinde yarım saatten sonra ter içinde kalıyorum. sonrasında bisikleti ve yerleri silmem gerekiyor.

Hocam benimki elite rampa. %10 iddiası var bilmiyorum o kadar veriyor mu ama yaşattığı kesin :) Sizinki gibi direct drive istiyorum aslında ama fiyatlar da uçtu. Benimki sürtünmeli olduğu için çok kullanışlı değil. Sizin makine de güzele benziyor ama neden %4 anlayamadım.

• Beğen
@Semih Cavdar Companiondan arkadaşlık isteği gönderdim. Norveç teydiniz değil mi doğru kişidir umarım.

• İnanılmaz
Selamlar, zwift uygulaması, trainer interaktif değilse sonradan sensörler ile pek keyifli gelmedi açıkçası bana. Hızım mesela hiçbir zaman gerçek değil. Yokuşlar keza aynı. Geriye tek bir amaç kalıyor, o da kayıtlar. Onu da Garmin'den alıp , Strava'ya atıyorum ama pc'den. Bu kısım biraz uğraştırıcı. Aylık 50tl, kayıt için biraz fazla benim için. Ücretsiz birkaç program baktım ama sürüş kayıtlarını Strava'ya atan bir program bulamadım. YouTube izlemek daha keyifli oluyor.

Sizler zwift'i nasıl ve ne amaçla kullaniyorsunuz?
Teşekkürler

@Abdülkadir Ergin , @trainspotting35 ,@TrEddieMercury

Ben Zwift'i sadece interval antrenmanlar için kullanıyorum. Zaten trainer ve Zwift kullanmaya başladığım sıralarda, Zwift Academy 2020 başlıyordu. Hemen bu plandaki antrenmanları yaparak başladım. Aynı zamanda 2 grup sürüşü ve 1 yarışa da girdim. Grup sürüşünde dünyanın diğer yerlerinden insanlarla sohbet etmek keyifliydi. Academy programı sonlandığı için daha fazla grup sürüşü ve yarış yapmam diye düşünüyorum. Şu an TrainingPeaks'ten aldığım bir antrenman programını takip ediyorum. TrainingPeaks forumda mutlaka konuşulmuştur ama kısaca açıklamak gerekirse, çeşitli profesyoneller tarafından hazırlanan antrenman programlarını satın alabildiğiniz bir platform. O günkü antrenmanınız otomatik olarak Zwift'e düşüyor ve Workouts kısmından o antrenmanı seçip yapabiliyorsunuz.

Interaktif trainer'ı olmayanlar için tavsiyem, yine bu tarz antrenmanları denemeleri olur. TrainingPeaks'ten satın almaya falan da gerek yok, Zwift'in içinde ücretsiz tonla program var. Hız ve yokuşlar da önemli değil. Sarf ettiğiniz gücü ayarlayabildiğiniz ve sabitleyebildiğiniz bir yöntem varsa (trainer'ın kumandası ya da daha fazla kadans), bu gücü de Zwift'e aktarabiliyorsanız (çok hassas olmasına da gerek yok) bu antrenmanları takip edebilirsiniz. Ama dürüst olmak gerekirse, bunları ücretsiz yapabileceğiniz platformlar da vardır. Zwift'in 50TL'yi hak ettiği en önemli nokta sosyal bir platform olması bence. Yukarıda da bahsettiğim gibi, dünyanın dört bir yanından insanlarla birlikte bisiklete biniyormuş hissi epey keyifli bence.

@_Madmexx _ @Noldor Arka bölümdeki sertlik ayarı civatasını tam sıkıp sıkmamakla da alakalı olduğunu düşünüyorum. Bazıları tekere değip değmemek arasında ayar yapıyorlar sonra gelsin 600 wattlar- gitsin 800 wattlar. Benim trainerım Life Line TT-01 kurulumda seçtim ve 1. ayarda kullanmamı önerdi onun için sıkıntı yaşamıyor da olabilirim.

Ben de Life Line TT-01 kullanıyorum. Tam olarak dediğiniz gibi, tekerleğe yapılan baskıya göre inanılmaz değişiyor...
Ben dişli oranı - kadansa göre olması gereken hızı wahoo'da görecek şekilde milim milim sıkarak ayarlayıp kullandım. Ama öncesinde çok saçma değerler görmüştüm... 1 saat 3.95watt/kg gibi bir değer... O zaman farkettim ve ayarı yaptım...
şimdi ise her kullanışta bisikleti çıkarıp takmam gerektiği için biraz daha göz kararı yapıyorum ayarı..

Şu adımları uygular mısınız:

Zwift ile eşleştirme
ZC uygulamasını kullanmak için, hem Zwift çalıştıran cihaz (ister PC, Mac, iOS veya Apple TV) hem de ZC çalıştıran mobil cihaz aynı (WiFi) ağda ve SSID (2,4 GHz - 5 GHz) kanalda olmalıdır. . Aynı ağda ve SSID kanalında olduklarından emin olduktan sonra aşağıdaki adımları tamamlayın:
  1. Henüz yapmadıysanız, programı çalıştıran cihazda Zwift'i başlatın ve oturum açın.
  2. Mobil cihazınızda ZC uygulamasını başlatın.
  3. Zwift için kullandığınız aynı kimlik bilgilerini kullanarak ZC uygulamasında oturum açın.
  4. Ana cihazınızda Zwift'i başlatın ve oturum açın

Hocam benimki elite rampa. %10 iddiası var bilmiyorum o kadar veriyor mu ama yaşattığı kesin :) Sizinki gibi direct drive istiyorum aslında ama fiyatlar da uçtu. Benimki sürtünmeli olduğu için çok kullanışlı değil. Sizin makine de güzele benziyor ama neden %4 anlayamadım.
Bunların hepsini yaptım olmuyor yinede. Zwift programında bağlantı şekli olarak Bluetotth Companionu mu seçmek gerekiyor ? Ben ant+ kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Clal
Bunların hepsini yaptım olmuyor yinede. Zwift programında bağlantı şekli olarak Bluetotth Companionu mu seçmek gerekiyor ? Ben ant+ kullanıyorum.

Yoo o fark etmiyor. Bluetooth ile de ant+ ile de bağlandığım oluyor. Aynı ağda oldukça hiç bağlantı sıkıntısı olmadı. Peki kanalı kontrol ettiniz mi? Pc 5 ghz'de telefon 2.4 ghz.de ise yine bağlantı olmaz. Veya örneğin telefon otomatik kanal değiştirdiği için bağlantı kopuyordu, ben 5 ghz.i kapattım, sadece 2.4 ile bağlanıyorum misal. Bu detay önemli, ağda aynı frekans kanalından bağlı olmalı cihazlar.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Clal

O seçenek sensörleri telefon üzerinden okumak için sadece. Ben de Ant+ kullanıyorum ve Companion'da hiçbir sorun yaşmadım bugüne kadar. Companion uygulamasının güncel olduğundan emin olun. Telefonunuzda ve bilgisayarınızda aynı wifi ağına bağlı olduğunuzdan emin olun. (@Abdülkadir Ergin'in bahsettiği gibi 2.4ghz veya 5ghz de aynı olmak zorunda). Companion'dan aynı hesaba login olduğunuza da emin olun. Çalışması gerek.

O seçenek sensörleri telefon üzerinden okumak için sadece. Ben de Ant+ kullanıyorum ve Companion'da hiçbir sorun yaşmadım bugüne kadar. Companion uygulamasının güncel olduğundan emin olun. Telefonunuzda ve bilgisayarınızda aynı wifi ağına bağlı olduğunuzdan emin olun. (@Abdülkadir Ergin'in bahsettiği gibi 2.4ghz veya 5ghz de aynı olmak zorunda). Companion'dan aynı hesaba login olduğunuza da emin olun. Çalışması gerek.
Hepsi doğru. Bağlantı bilgileri şu şekilde. Bu bahsettiğiniz 2.4ghz veya 5ghz olayına uyuyor sanırım ?

Network band: 5 GHz
Network channel: 36
Link speed (Receive/Transmit): 263/263 (Mbps)

• Beğen
@Abdülkadir Ergin, @trainspotting35, @TrEddieMercury selamlar,

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler çok güzel ve değerli. Sadece benim değil, forumdaki birçok arkadaşın da ufkunu açacaktır. Çok teşekkür ediyorum sizlere.👏

Sizin aktardıklarınızdan sonra şimdi daha net kafamda Zwift olayı👍

Forumda zwift grubu mu varmış? Kaç gibi oluyor genelde? Denk gelirse takılabilirim peşinize. Zwifti kaç kere denedim bir türlü zevk alamadım sanırım tek olayı toplu sürüşler. Bir de toplu antreman eventleri vardı yapılabilecek

• Beğen
Tepkiler: Clal ve _Madmexx _
Bu akşam sürüş yaptım ama bu Companion gene çalışmadı sorun nerede anlayamadım bir türlü.. Aynı ağ üzerindeyim, aynı kullanıcı, Companion ve Zwift son sürüm, SSID 5 GHz.. Aslında çok önemide yok ama takıntı yaptı lanet şey :koptum:

@Noldor Arka bölümdeki sertlik ayarı civatasını tam sıkıp sıkmamakla da alakalı olduğunu düşünüyorum. Bazıları tekere değip değmemek arasında ayar yapıyorlar sonra gelsin 600 wattlar- gitsin 800 wattlar. Benim trainerım Life Line TT-01 kurulumda seçtim ve 1. ayarda kullanmamı önerdi onun için sıkıntı yaşamıyor da olabilirim.
Hocam km saatini zwiftle aynı olana kadar arka tekere baskı yapan vidayımı sıkmak gerekiyor ? anlamadım bendede tacx blue mation var 10 kademe genelde gerçek yokuşlarda o eğimde yaptığım hızları gösteriyor zwift ama şu trainerın smart olmaması kafamı çok karıştırdı zwift de :hihi: hangi kademe kademe % kaç eğime denk geliyor sürekli büyük aynada kullanıyorum eskiden küçükdede sürerdim zwift çok daha fazla saçmalardı büyüğü kullanmaya başladığımdan beri sanki biraz daha düzeldi....

• Beğen
Bu akşam sürüş yaptım ama bu Companion gene çalışmadı sorun nerede anlayamadım bir türlü.. Aynı ağ üzerindeyim, aynı kullanıcı, Companion ve Zwift son sürüm, SSID 5 GHz.. Aslında çok önemide yok ama takıntı yaptı lanet şey :koptum:

Ne görüyorsunuz tam olarak?

Geri