Scudo Sports

Zincirin kadroya vurması..

BadBoy

Aktif Üye
Tepki
11
Merhabalar.
şöyle bir sorunla yüz yüze kaldım ve hiç bir şey yapamıyorum..:mad:
arazide gezerken ve ozelikle hızlı bir şekilde-zincir sürekli sanki kadroya vuruyor ve sinir bozucu sesler ortaya çıkıyo..on aktarıcının uzerine bant sardım(hani belki zincir on aktarıcıya vuruyor diye,ama bi şey değişmedi)
*sistem yeni,kadro koruyucu var(ama galiba ona denk gelmiyo).
yalnız aynakol 3 arka 1 oldugu zmn ses çıkmıyor..:eek:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Şu klasik siyah kadro koruyucularından alıp sarmalısın. Bir de sağından solundan "kablo cırtı" ile tutturursan sorun kalmaz sanıyorum...

Hayır arkadaşın zinciri fazla uzun...

@H.Çağrı

zincir 9/3 icin..
nasil uzun olabilir ki?

@H.Çağrı

Kuvvetle muhtemel :).

Zincir 9/3 için olabilir, ancak senin kadron veya dişli kombinasyonun için uzundur.
Zinciri her iki dişlide de en küçüğe al (9-1 yani). Bu durumda iken arka attıcının alt bacağı yere paralel olmalı. Bu genel geçer bir bilgidir, bir referans noktasıdır. Bu şekilde yapılan ayar %99 iyi tutar :).

Yani zincirin uzunluğu 9-1 deki konuma göre ayarlanır...

Neopren zincir koruyucunuz var mı acaba ?

zincir boyunuzu ayarladıkdan sonra
neopren kadro koruyucu alırsanız ( 5 - 15 ytl arasında bir fiyatı var)
hem sesi azaltır hemde kadronuzun zincir tarafından paralanmasını önler
iyi sürüşler

ben iç lastik sardım zincirin vurduğu yere vuruyor ama hem kadro zarar görmüyo hemde ses çıkmıyo bide onu dene istersen

@HaliliOzturk

Bir diğer yöntemde shimanonun tavsiyesi.Ön ve arka en büyük dişlilere al zinciri ve zinciri arka attırıcıdan geçirmeden iki ucunu zincir gergin olacak şekilde birleştir birbirine ve bir baklada fazladan kısalt.Yani bu durumda en büyük dişlilerde zincir tam birleşmeyecek bir bakla eksik olucak.Bu yöntemle hemen hemen Halilin dediği yöntemle aynı sonuca ulaşılıyor.
Kadro zincir muhafazası için ise iç lastik öneririm.iç lastiği şerit şeklinde keserek zincir muhafaza takılan yere dolayarak kablo cırtıyla iki ucunu birleştirebilirsin.Görünüm olarak çokta estetik olmasada çok işe yarıyor.Ses bayaa bir azalıyor.

@Özgür

shimano metodunda bakla eksiltme değil arttırma var. ben öyle biliyorum. zincir gergin tutulur ve fazladan 2 bakla eklenir..

@Lancer

Evet yanlış hatırlıyormuşum kusura bakmayın arkadaşlar.:eek: Burada gösteriyor 2 bakla ekleniyormuş.(link)

http://img116.imageshack.us/img116/8739/10240746tg1.jpg

arkadaşların bahsettiği ev yapımı kadro koruyucu yukarıdaki fotodaki gibi..

http://img116.imageshack.us/img116/1240/dsci0014ex1.jpg

bu da neopren kadro koruyucu..

hım teşekür ederim :)bir ara kodronun üzerine takılan fazladan bir çark görmüştüm o tarz bişey sanmış tım deilmiş :) o çarklar işe yarıyomu sizce

arkadaşlar city life 30 v bisikletimin aksamlarını yükseltmeyi düşünüyorum

fakat zincir kadronun sağ alt bacağını biraz yaralamış ? bu konuda ilerleyen zamanda herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ?

@Halilibrahim yarın o bölgeyi yağdan arındırıp fotoğrafını gönderebilirim ilginiz için teşekkür ederim

Geri