Slx 3-10 sistemime uygun (hg54) zincir aldım fakat biraz zorlamamda ön dişliden 2-3 bakla atıyor ve tekrar zincir dişliye oturuyor. Ön 3 dişlide de sorun aynı. Eski zincirimde bu şekilde bir sorun hiç olmuyordu. Acaba nasıl çözebilirim bu sorunu?
Dişli zincir uyumu diye bişey var. İkisi beraber aşınıyo. Eski zinciri özleyen disliniz tam uyumlu calisamiyo. Dişli de değişecek bence. Ya da ikinci el zincir denenebilir.
Ruble ve aynakolda uyumsuzluk diş atlaması ya da geçmemesi olabiliyor. Km olarak çoksa bisikletiniz maalesef değişim gerektirir. Ben acemilik döneminde rubleyi değiştirince zincir geçmez olmuştu. Özellikle ruble ve zincir sorun çıkarabilir.
Aynakolun dişlileri yıpranmış, onların da değişmesi gerekiyor ya da ikinci el zincir alıp deneyebilirsiniz. Ya da zincir, ruble, aynakol eriyip bitene kadar değiştirmeden kullanın.
Powerlink'in sağ ve soluna 1'er tel takıyorsunuz, sağdakinin 2 ucunu sola, soldakinin 2 ucunu sağa aynı anda çekiyorsunuz, çıkıyor...diyorlar. Denedim, ama ben de başaramadım.
Eski eşofmanımdan söktüğüm bel sıkıştırma ipi ile rahatça sökebiliyorum, powerlink'in baklalarına denk gelecek şekilde ipi geçirip çaprazlayıp kuvvet uyguladığımda (düğüm atar gibi) çıkıyor.Bu işlemi her detaylı temizlik yaptığımda uyguladığımdan belki de kolay çıkıyordur.
Evet dostlar bisikletten biraz uzak kaldığım bu günlerde bu sabah birşey farkettim zincirin sürttugunu.Tabi araştırdım.Sonra düzelttim ama kafam karıştı.ilk basta zincir önden geçip arkaya gidiyordu aradaki kılavuzun önünden ancak zincir her türlü klavuza çarpıyordu.simdi arkaya aldım.user manuel farklı şeyler anlatınca kafam karıştı.En son resimde sürttürügu eski hali ben onu geriye aldim surtmemesi için.birde önde klavuz halinde yuvalar var acaba bunu zincir mı yedi açtı anlayamadım.