Bir sorum olacak zincirleri ne kadar sıklıkla yağlamalıyız? Bir de WD40 tam olarak ne işe yarıyor? Frenlerle ve zincirle işi ne?
WD40 solvent olarak harika çalışıyor. Çalışmayan hareketli parçalarda veya zincirdeki yağı temizlemek için kullanabilirsiniz.Bir sorum olacak zincirleri ne kadar sıklıkla yağlamalıyız? Bir de WD40 tam olarak ne işe yarıyor? Frenlerle ve zincirle işi ne?
Evet. Uçmamışsa yeni sürdüğünüz yağı da çözer. Zaten WD40'ın ağır bir kokusu var. Uçunca hem o koku gider hem de sürdüğünüz yer kuru görünür. O zaman tekrar yağlayabilirsiniz.@MertV @portakallimon teşekkürler bilgi için. Yani WD40 kullandiktan sonra biraz bekleyip oyle yag surecegiz galiba doğru mu?
Hocam bu yağı ben de kullanmak istiyorum. Siz yurtdışından mı aldınız acaba? Bir de benim zincirde quick link olup olmadığını nereden anlayabiliriz ?
Muhtemelen zinciri söken/değiştiren kişi pimi çıkarmış ve daha sornadan kılavuz pim takmak zorunda kalmış.Geçen gün şöyle bir şey sormuştum. Zincirde gördüğüm tek farklı bakla resimdeki gibiydi. Sanıyorum bu quick link değil. Bu durumda bir zincir sökme aparatı almam şart. Peki bu farklı baklanın özel bir amacı var mı acaba?
235025 dosyayı görüntüle
Muhtemelen zinciri söken/değiştiren kişi pimi çıkarmış ve daha sornadan kılavuz pim takmak zorunda kalmış.
Bahsettiğim o zaten, zincir kılavuz pimle birleşir ve çıkan kısım kırılır. Zincir söküp takarken yanlışlıkla pimi de çıkarırsanız tekrar aynısını takmanızı çok zor bu durumda harici satılan kılavuz pimler var. Renginin farklı olma sebebi bu olabilir.@Anonim
Hayır öyle değil. Benim sıfır zincirim de öyle. Baklaların birleşim yeri o siyah pimli görünen yer.
Peki zinciri sökerken benim de burdan sökmem mı daha iyi olur yoksa başka bir pimi yerinden çıkarmadan sökmem miBahsettiğim o zaten, zincir kılavuz pimle birleşir ve çıkan kısım kırılır. Zincir söküp takarken yanlışlıkla pimi de çıkarırsanız tekrar aynısını takmanızı çok zor bu durumda harici satılan kılavuz pimler var. Renginin farklı olma sebebi bu olabilir.
Herhangi birinden sökseniz yeterli ama zincir sökme aleti aldım hemen söküyüm demeyin. Pim sökülürken 2 kez zorlanma aşaması var. Zincir normal kapalıyken alet ile pimi iterken bir noktada direnç gösterir ilkinde bu zorlamayı yavaş yavaş aşın sonra kolaylaşacaktır. 2.kez zorlandığında dikkat edin ve zorlamayın. Pim çıkarsa geri takamazsınız ve bahsettiğim kılavuz pimlerden kullanmanız gerekir.Peki zinciri sökerken benim de burdan sökmem mı daha iyi olur yoksa başka bir pimi yerinden çıkarmadan sökmem mi
Cok tesekkur ederim. Evet bunu duymuştum. Pimi tek taraftan çıkarın diyorlar sanırım onu diyorsunuz.Herhangi birinden sökseniz yeterli ama zincir sökme aleti aldım hemen söküyüm demeyin. Pim sökülürken 2 kez zorlanma aşaması var. Zincir normal kapalıyken alet ile pimi iterken bir noktada direnç gösterir ilkinde bu zorlamayı yavaş yavaş aşın sonra kolaylaşacaktır. 2.kez zorlandığında dikkat edin ve zorlamayın. Pim çıkarsa geri takamazsınız ve bahsettiğim kılavuz pimlerden kullanmanız gerekir.
Kesinlikle. Zincir anahtarı alacaktım vazgeçtim quicklink alıp onu kullanmak daha mantıklı geldi. Daha önce würth ile çıkarmadan temizliyordum. Gazyağı nasıl temizliyor? Evde iki bisiklet var, ne kadar gazyağı alsam yeterli olur ve nereden bulabilirim?@Anonim dıştan temiz görünebilir ama pimlerin içleri kötü olabilir. Zincire Quicklink takıp her 400-500 km de gazyağı ile temizleyip yeniden yağlamak en iyisi.