@Alper Arslantürk Çok kötü hocam o ben ikisinş kullandım hatta chain l e geçmeden önce hep zefal tavsiye ediyodum, chain l i kullanın 1500 km zincir seslerini kiri yağlamayı unutun
FormulaX abiyle konuştum china-l zincir yağından getireceklermis.tahmini 2 haftaya gelir dedi..ben bekleyip formulaX den siparis verecem..fiyat biraz daha uygun olacak sanırım @Anonim sizede çok selamı var
@Anonim Merhabalar hocam bende sizin bisiklet bakımı anlattığınız videoda tavsiyeniz üzere zefal kullanmaya başladım baya da memnunnum artık bitmeden yeni yağ almam.
Birde size bir sorum olucak, balata temizle sıvısı hariç , ben ufak yağlı boya fırçası ile aynakol dişlilerini ve ufak yerleri mazotla da temizliyorum sonrada ıslak bezle temizleyip yağlama işlemine geçiyorum. Hem bu spreyi hem mazotu kullanmak zararlı mı acaba? Teşekkürler...
@aso2
Ben Würth fren balata temizleyici kullanıyorum. Bendeki dezavantajı arka jant kirleniyor. Hala kirli neyle temizlerim bilmem. Mutfaklardaki yağ ve kir sökücü aklıma geliyor. Onun dışında bir şey püskürtüp sonra bezle siliyorsunuz.
@Taxonera Onun için ruble'nin arkasına poşet koyun ,sarın temiz oluyor öyle tabi yere de Asıl sonrun bu sprey ile birlikte mazotu kullanınca bir sorun olur mu neticede kimyasal maddeler?
@Anonim@Yavuz S. Arkadaşlar ben bir MTb kullanıcısıyım dolayısıyla çoğunlukla arazide sürüş yapıyorum, Chain L arazi şartlarında kaç km götürür? Yol bisikleti kullanıcıları 1500-2000 km arası bir sonuç elde etmiş ancak MTB'de kullanan birisine denk gelmedim,yardımcı olursanız sevinirim
@ommemo mtb yi öyle aman aman kullanmıyorum. Yaklaşık olarak 2-3 ay önce sürdüm. Toplasam 100-200 Km civarı kullandım. Bu sürede kar yağmur hepsini yedi. Çünkü Ku sadece yağmur çamur kar varken kullanıyorum. Yol bisikletimde ise her 500 de bir yeniliyorum. Ne olur ne olmaz. Kısaca her 4-5 kullanımda bir 2 haftada bir gibi alışkanlık napayım.
@Yavuz S. Peki bu durumda yaklaşık 60 tl'ye Chain L alıp + üstüne gelmesi için 2-3 hafta beklemek mi yoksa 22 tl'ye zefal pro lube veya zefal dry'mı almak daha mantıklı?
Zefal bunun yanına bile yanaşamaz. İlk sürüş sırasında bile zincir sesi ve anında toz toplama mevcut. Tabiki aşırı değil ama bir chain l gibi değil. Sizin kendi seçiminiz. İnsanların bütçesi ne elveriyor ise onu almalı. Elinden geldiğince de herşeyin en iyisini almalı ki problem yaşama olasılığı olabildiğince düşürülsün.
Bu yağ bi acayip. Ne ses var ne toz toplama. Ben seviyor. Herkese tavsiye ediyor. siyahlara bulanma bundada mevcut.
@Yavuz S. Yardımlarınız için teşekkür ederim, arkadaşımda zefal var, olmadı ondan ödünç alıp zincire sürüp deneyim, kararımı ona göre veririm ama forumda yazılanları gördükçe chain L alasım geliyor, tek başıma onu 4-5 yılda zor bitiririm gibi, birkaç arkadaş ortak almak lazım Chain L alınca yanında promosyon olarak gelen ufak şişelerdeki yağ verilmeye devam ediyor mu yoksa kaldırdılar mı?