:DDD
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 442
- İsim
- Mehmet
- Başlangıç
- 2011—12
- Bisiklet
- Canyon
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Zincirdeki pası çıkarıyor mu peki?Würth Genel Balata spreyi kullanıyorum. Zincir ve dişliler üzerindeki yağı anında indiriyor ve kodroya ve mekanik aksamlara zararı yok. 500ML 15-20 TL ye alınabiliyor. Zincire ve rubleye sık bırak yaparak heryerine sıkıyorum ve silmeden fırça yapmadan bekliyorum. İlk yaptığımda zincirimin aslında açık renkli olduğunu öğrenmiştim, o kadar etkilidir. Anında temizleyip uçuyor zaten yine de açık alanda yapın. Temizlenince de temiz bir bezle zincir üzerinde yabancı madde varsa temizleyip sonra yağlıyorum. Tazyikli su kullanmayın, göbekler içerisindeki yağı da alır. Bu malzemeyi kullanmayacaksanız mazot ile de yapabilirsiniz. Zinciri sökebiliyorsanız bu yöntem de iyidir ama sökemiyorsanız bisiklet üstünde mazot ile temizlemek verimli olmuyor. Würth'ü kesinlikle tavsiye ediyorum. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Pası çıkarabileceğini sanmıyorum. Pas normalde zincir ve dişlilerde oluşmaz çünkü kaplamalar kolay kolay çıkmaz zincir kaliteliyse. Tavsiyem paslı sistemleri değiştirmenizden yana olacaktır. Paslı zincir; ruble, aynakol ve arka aktarıcıya zarar verecektir.Zincirdeki pası çıkarıyor mu peki?
Serkan abi bende 105 set var ama dikkatimi bişey çekti zincir ultegra nasıl oluyor bu? Ilk sahibi acaba değiştirmiş mi yoksa belli bir kodu var mı? Zincirin üzerinde HG CN6701 yazıyorZinciri bisikletten kolay sökemiyorsak yani quick link yoksa Würth balata temizleyici sprey
Zinciri kolayca söküp takabiliyorsak benzin + pet şişede çalkalayıp bekletmek.
Shimano 105in üzeri için önermiyorum tabi bu yöntemleri![]()
Alakasiz bir yerden olabilir arkadasim. Sele borusunu , Pedallari vs ne denk gelirse bir gresle benceArkadaşlar 2 gündür zinciri gaz yağı ile temizleyip Shimano nun yağı ile yağladim. Ses de hiç azalma olmadı. Gittim opette köpükle yıkayıp tekrar temizledim zinciri ve yağladim. Hala ses geliyor kırıp atacam bisikleti artık uyuz oldum. Her gün bir sorun çıkarıyor