Kadir Eskici
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.938
- İsim
- Kadir
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
...bu süreyi uzatacaksa...
1 adet e-bike zinciri alıp elemanlarını incelemek lazım. Yavaş uzama sağlaması için, 2️⃣ no'lu iç bakla sacının normal 8s'ten kalın olması lazım. Ayrıca, iç bakla deliklerine giren 4️⃣ no'lu parça varsa zincirin normal zincirden kesinlikle yavaş uzayacağı söylenebilir. Fotoğraftaki bir motorsiklet zinciri. Bu sebeple 4 no'lu parça var. Bisiklet zincirlerinde o parça yok. Olmaması hafiflik sağlıyor ama uzamayı hızlandırıyor.
![]()
E8 lerde yeterli bakla sayısı var. Ancak vergi ile 1150 lira gibi bir fiyatı var. 300-400 liralık 2 sağlam zincir alıp birleştirerek daha ekonomik bir zincir elde etmek alternatifide var. Yabancı forumlarda daha uzun ömürlü e bisiklet zinciri yerine daha ucuz yarı ömürlü zincir tavsiye edemlerde var.
Merhaba,merhaba
Bisikletim 11S , deore M5100 sistem,
Aynakol dişlisi değişitiği(32T den 42T oldu) icin zincir kücük geliyor, nasıl bakla eklemeliyim.
Bisiklet zincir özeliği aşağıdaki bilgi var.
Zincir: e11S SPOR 118L
bu zincirden nasıl teğmin edebilirim 4-5 bakla eklenirse sorun çözülür heralde
Teşekkürler,Merhaba,
Zincir'e sonra dan bakla eklemek pek doğru birşey değil, önerilen bişey de değil. Çünkü zincirin bir kısmı yeni, bir kısmı eski olunca aşınma farkı oluşur, bu da dişlilere zarar verebilir.
Ben sadece bakla eklemek istiyorum. İllâ ki bu zinciri kullanıcam diyorsan, Decathlon zinciri sendeki. Bunu da bulamadıysan
Shimano HG601 / HG701 / HG901 /KMC X11 / SRAM PC-1110 – PC-1130 gibi marka ve modeller olur. Son olarak dediğin gibi 4-5 bakla eklemek yeterlidir.
Rica ederim,Teşekkürler,
Bisiklet cok yeni zincirde çok kullanmadım, hali hazırda 1 adet zincir kilidi üzerinde var, 4-5 ekleyip 1 adet daha zincir kilidi kullansam toplamda 2 adet olsa sorun olur mu acaba.
Tekrar Teşekkürler dediğinizi uygulacağım.Rica ederim,
Quick link'lerin asıl amacı zinciri birleştirmek için tasarlandığından 1'den fazla takılması 11-12s sistemler için önerilmez ancak, mecbur kalındığı durumlarda toplam 2 Quick link olabilir. Fazlası zincirin esnekliğini arttıracağından zinciri en zayıf nokta haline getirebilir.
Rica ederim, Shimano Deore CN-M6100 zinciri sadece 12V sistemlerde kullanabilirsin. 11V uyumlu zincir almalısın.Tekrar Teşekkürler dediğinizi uygulacağım.
"Shimano Deore CN-M6100 12V Quick-Link Zincir 126 Bakla" almayı düşüyorum
Bisiklet M5100 11 vites sisteme 42T ayna kola bu uyar değil mi?(eskisi 32T 118L bakla diyordu.)
Bunu secmemdeki neden 126 bakla olması diğerler 11s vites ama 116-118 bakla görünüyor.
Aynen doğru "CN-M6100" uyumlu değilmiş chatgpt e sorum.@ercan_elo_bil Düz mantık , uzun alın fazlasını yedek parça olarak saklarsınız.
Alttaki videoda 4.00 dk dan itibarende uzunluğun nasıl ayarlandığını anlatıyor
Onun verdiği bilgilere çok güvenme, zira var olan bilgileri bulduğu için yanlış bir bilgiyide doğru bilgi olarak sunabilir.Aynen doğru "CN-M6100" uyumlu değilmiş chatgpt e sorum.
Shimano CN-HG701 126 baklalı alacağım, Shimano CN-HG601 den biraz pahalı ama sağlam aşıma düşük oluyor dedi
328308 dosyayı görüntüle
Merhaba,merhabalar, Peki zincir, arka aktaracının rubleye yakın makarası ile ruble arasında atıyorsa bunun sebebi ya da sebepleri nelerdir? Rubledeki vites ve arka aktarıcı kolu makaraları aynı hizada olmasına rağmen böyle durmu ara sıra yaşıyorum. Ne onerirsiniz?Tesekkürler..