Scudo Sports

Zeytin dalı harekatı

(link)

Burseya dağı eteklerindeki,kestel köyü ypg'den alındı.

Scudo
@Kudret Kurtcebe bir şey soracağım size..
Suriye'de ele geçirilen(öyle diyorlar) tepelere niye bayrak asılıyor?
Siz bu bayrak asılmasını destekliyor musunuz?

Dipnot:
Şu an Cnntürkte Chpli bir vekil çok güzel konuşuyor..
Karşısındaki Doğu Perinçek'i fena bozdu az önce:ssrtcbya:
Merak eden izlesin..

O değilde, Arap baharı olmadan abd kadın dış işleri bakanı vardı rice, orta doğuda haritalar değişecek diye bir açıklaması vardı, umarım ortadoğu derken Türkiye yi de kast etmemiştir.

@ahlaksız seni bu operasyon neden rahatsız ediyor? ne yapalım bırakalım sınırımızda mantarlar büyüsün bize tehlike mi oluştursun? "savaşa hayır" adı altında gelecekte çok daha büyük bir savaşın önünü mü açalım? abd'nin ne yapmak istediği belliyken bile bile lades olamayız.

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
@ahlaksız
3.5 milyon suriyeliye bakan türkiye nin, afrine bayrak dikmeye hakkı yokmu sence.

@efeozata ben birşeyden rahatsız değilim..Mankurtum dediğim mesajı kaçırmışsınız belli ki..Ben savaş taraftarı veya savaş karşıtı da değilim..Umurumda değil insanların savaşması veya savaşmaması..
@timelapse Milyonlarca Suriye'liye sınırları açmak demek,Suriye'ye bayrak dikmeyi haklı mı kılar yani?

@ahlaksız
en büyük bedeli türkiye ödedi. abd,rusya hangi bedeli ödedi de bayrağını dikiyor suriye ye? suriye ye barış gelmesi için emperyal ülkelerin eline bakarsak daha çok bekleriz. suriye de türkiye kendi gücüyle çatışmasızlık bölgesi oluşturmadıkça ne nato ne de bm hiçbişeyi değiştiremez. hedef biziz. ateş bize sıçramadan dışarıda söndürelim ateşi

@timelapse sınırları açmasaydın sende..Hem sınırları açıyorsun,hem de Suriye'ye girip bayrak dikiyorsun..Normal mi bu?

@ahlaksız insanlığa sığar mı bu? sınırları açmamız doğru ama avrupa ya yollamalıydık. bütün yükü biz üstlenerek hata yaptık. neden biz üstlendik dersek bu sorunun cevabını bende merak ediyorum

@timelapse bayrak dikmekte hata değil mi?
Empati yapalım mı?
Türkiye'de yaşamaya çalışan bir Suriye'liyim..Televizyonu açıyorum..Yaşadığım yere,Türk askerinin bayrak diktiğini görüyorum..
Bu,çok acayip bir durum değil mi?

Türkiye'de iç savaş çıkıyor..Ruslar Türkiye'ye giriyor diyelim..Bende Türkiye'den Rusya'ya kaçıyorum diyelim..Rusya'da yaşarken,Rus askerlerinin benim yaşadığım topraklara Rus bayrağı diktiğini görüyorum..

Tartışma programındaki sakallı amca akp nin geldiği yerden çok mennun, her lafı bizim 5 sene önce dedigimize geldiniz şeklinde :komik: bu arada sakallı amca derken akp li sanılmasın chp milletvekili :eek:

@ahlaksız pkk lı koridordan rahatsız olmayan suriyeli türkiye bayrağından rahatsız oluyorsa olsun. burada türkiyenin toprak bütünlüğüne tehlike var. güneydoğu ve doğu anadaolu daki kürtlerin milliyetçi duygularla türkiyeden ayırılmak istendiği apaçık ortada. bunu anlamamak için diretme bence. hem öso nun da bayrağı var, ortak operasyon sonuçta. türkiye hükümet politikası suriye ye demokrasi gelmesinden yana

@avcioglu papaz sakalı gibi sakal var adamda :D

@ahlaksız

Normal buluyorum,kendimi o tepeyi alanların yerine koyduğumda,tepeden bize ateş edenlere karşı ne hissederdim,adamlar ciddi yani,bana sıkıyorlar,komutana karşı gelmeyi asla düşünemezdim,diyelim tepeyi alan askerlerin içinde pkk kurşunları ile ölmüş çok sevdiği dostunu hatırlayan biri var ,kendimi onun yerine koyuyorum,
Ne düşünürdüm acaba,

1983 senesinde 13 asker öldürüldü ,bu mesele neden bitmedi ,olay yeri eruh şemdinli,
Ve 2018 hala pkk var ise ,bunda birazda bizim gerek osmanlı ve de cumhuriyet döneminde kürtlere kendimizi anlatamamızdır,nedemiştim ?
Demokratım dedim,meselenin özü yıllara dayanır,kürt meselesi politik açıdan çözümlenememistir,her iki tarafında hataları olmuştur, kurtuluş savaşında,arkamıza kürtleri aldık,onlar kürtler fransızlara karşı doğuda savaşırken,batıda biz yunan ile kapıştık,kürt aşiretleri mustafa kemalle özerklik konusunu konuşup konuşmadıklarını biliyormuyuz ? Ne gibi bir durum oldu ?

1923 şeyh sait isyanı ne idi ? Şeyh sait osmanlı zamanında kendilerine tanınan hakları istedide karşı taraf vermeyincemi isyanı şeyh sait başlattı,
1938 dersim isyanı ne idi ? 7 aşiret vergi vermeyeceğiz dediler,dersime özerklik istediler,çocuklarını askere gondermeyeceklerdi,sonuç kanlı bir iç savaş,bunlar oldu,

Artık günümüz turkiyesinde her şey mecliste konuşulacak tartışma olacak,herkes birbirinden özür dileyecek,ve kürt ,türk kardeşliğini inşa edeceğiz,yurt içinde mevcut kürt partsininde demokrasiden yana olması elzemdir,silahlı çözüm bir şey kazandırmayacaktır

Bayrak dikilir,bayrakların orada kalıp kalmaması diplomasi ile çözülecektir,diplomaside duygusallığa yer yoktur,tabiki buralar bizim idi ,bir zamanlar ,ama biliyoruzki bileğiniz kuvvetli ise burada bayrağımız kalır,rusya süper bir devlettir,nükleer gücü dehşettir ,keza abd ,bu iki dev arasında akıllı manevraları yapacak olanda türk diplomasisi ,

Unutmayalımki bu harekata rusya ile ortak karar verilmiştir,rusya esasında pkk pyd ,ypg 'yi cezalandırdı,rusların suriye satranç tahtasında hamlesi ne olacak keza abd 'in buna kafa yormak lazım,

Benim fikrim şudur,rusya suriyede kendi konumunu koruyacak abd ise suriyeden bir devlet parçası çıkaracak ,iki süper devlet orta noktada anlaşabilir,yanlız bu iş bence uzun olacak gibi,

Bize düşen görev 5 km 'lik tampon bölgede kalmak ,ırak sınırından suriye sınırının bitimine kadar,

@ahlaksız
bence de boşverelim. iran medyasından mı takip ediyorsun haberleri? suriye diye devlet kalmamış ortada. bayrağını diken dikene. türkiye dikince mi empati yapmak aklına geliyor

@Kudret Kurtcebe Suriye'ye karşı savaşsak eğer,o zaman sizi anlarım..Çünkü iki ordu savaşırsa,ordu mensupları bulundukları yerlere bayrak dikebilirler..Yalnız Türkiye bir devlete karşı değil,bir terör örgütüne karşı savaşıyor..Bu ayrımı görmemenizi anlayamıyorum..

@el_Aksa_1903

O petrolçülerim en öndeki ajanı,siyah zenci hatun ,seni gidi seni demek geliyor içimden hadi neyse:)

Vay arkadaş ne koymuşuz be. Ortalık İngiliz muhipleri kaynıyor. Bekle Suriyeli can kardaşım, dün sen Çanakkale'de göğsünü diper ettin, biz de bugün seni Haçlının ve piyonlarının elinden kurtarmaya geliyoruz.

@ahlaksız

Suriyede devlet yok,esedde pek o kadar doğru bir lider değil, açıkça esed'in bence vakti doldu,bunu nerden biliyoruz ,putinin yanında yürümesine karşı gelen subaydan,
Olaya şöyle bakacağız türk ordusu terör örgütleri yüzünden evinden barkından olmuş insanlara teröristlerden arınmış bir bölge açmak durumunda

Geri