Scudo Sports

Zeytin dalı harekatı

@ahlaksız

Ha bak doğru dedin farklı sesler olacakki orta nokta bulunsun, bu gün haberlerde geçti,ruslar ypg ve öso arasında afrin konusunda pazarlık var,bu ne demek kısa zamanda anlarız

@karanbatu

Bunlarda doğru ,,,

Scudo
@Kudret Kurtcebe bu önemli konuda en fazla yazan ikimiziz..
Ben ateistim,siz şeriatı savunan bir saadet partiliymişsiniz..:)
Gayet güzel yazışıyoruz..Bu çok önemli..Gençler bu başlıktan çok şey öğrenebilirler..

Farklı sesleri susturursak ne olur?Orta nokta bulunmaz..Yani doğruyu bulamazsınız..O zamanda her söyleminiz/eyleminiz yanlış olur..Bizim siyasilerin tüm söylemleri/eylemleri yanlış işte..Çünkü orta noktayı bulmalarını sağlayacak,karşıt düşünceleri susturuyorlar..

Açın bakın ülke tv'yi mesela..O terörist,o vatan haini,o şerefsiz,o fetöcü,o bölücü,o şöyle,o böyle...Başka bir şey dedikleri yok..
Tamam da sen necisin?Kahraman mı,aydın mı?Nedir yani?

Ben mesela 15 temmuzda,tvde sokakta sıradan insanları gördüm..Ne bir yandaş gazeteci,ne siyasi,ne de bunlarla alakalı birini görmedim..Bugün Suriye'de de sıradan insanlar savaşıyor..
Ok alıp,kameralar karşısında ''ya hak'' diyenler değil..Ya da tvde herkesi terörist ilan eden gazeteciler..
Hepsi bedelli,hepsi çürük bunların..Askerlik yapmayanlar,askerden korkanlar,askere yıllarca küfredenler,bugün askerin yanında şov yapıyor..Bırakın şu garibanın yakasından prim yapmayı..

Ergenekon davaları zamanında akpli arkadaşımla askerlerle ilgili konuşuyoruz..Askerin cami bombalaması yalanına inanıyor bu arkadaşım..Diyorum ki,''asker cami bombalamaz..Mümkün değil bu..''
Bu akpli arkadaşım ısrarla ''bombalar'' demişti bana..Çünkü asker din düşmanı ya,bunlara göre..
Şimdi de cami bombalayacaklarına inandıkları komutanlar ve askerleri için dua ediyorlar:confused:

@ahlaksız

En önce ön yargılar yok edilecek,yani içimizde,şeriat derken haktan yana olan şeriattır,biz korkutulduk şeriattan neden acaba ? Çünki sömürenlere kemirenlere karşı olan islam hukukunun şeriatının ta kendisi,desemki,ticarette sömürü olmayacak ,sonra diyeceklerki vay efendim şeriatçı,eskiden komünist idi,
Neyse dostum ateist olman sakıncalı değil,çünki ben demokratım ,insanlar dinsiz olabilir,dine inanmayabilir ,kimse kimseye şiddet uygulayamaz,şiddet yanlıştır,bu ülkede insanların birbirleri ile kavga etmeden kalp kırmadan tartışmalarından yanayım

@Kudret Kurtcebe
Kudret baba,sizinde şeriatçı olmanız sakıncalı değil:)
Bence sizi bisiklet değiştirmiş..Bisiklet sürmeseydiniz,bir şeriatçı olarak bence farklı cümleler kurardınız..

@ahlaksız

Valla doğru,bu bisiklet insanı değiştiriyor,ruhen,yanlız öyle sakallı hocalarda gördümki zamanında ,bisiklet günahmış ,vay nerden çıktı bu şimdi,:islik::D

@Kudret Kurtcebe
Arabistan'da kadınların bisiklete binmesi yasaktı ama kaldırdılar bu yasağı..Bu konuda yapılmış çok iyi bir film de var ama adını hatırlayamadım..
Sanırım yasak olmasının nedeni,bakirelik yüzünden..Yani bisiklete binen kızlara bir zarar gelmesinden korktukları için yasak/günah demekteler..

@ahlaksız bence hep birlikte toptancı bakış açısını terk etmeliyiz. Hatalar bireyseldir her zaman

@ahlaksız

Çok önemli bir sözü vardır mustafa kemal'in ,camiye kışlaya siyaset girmeyecek diye,malesef,38 'den bu yana darbeler iyi olmadı,demokrasi zedelendi,
hakimiyet milletin olmalı idi,
ülkede siyasetin finansmanını kim yapar ? Parası olanlar ,peki bunlar kayıt dışından para kazananlar ise ne olacak o zaman,iktidara getirdikleri parti asla kayıt dışı ekonomiyi düzeltemeyecek ,sonuçta ülkede demokrasi yoktur,parakrasi vardır,bu şimdiye kadar böyle idi,belki 2019 seçimlerinde değişir,

Parakrasiyi açar isek,parası olanların demokrasisi,yani halkın değil

@avcioglu o zaman nasıl yönetiliriz

@avcioglu
O zaman nasıl kolayca yönetiliriz demek daha doğru olur sanırım

Herkes benim düşünceme katılırsa yanılmış olmaktan korkarım.- Oscar Wilde

Tabii ki farklı görüşler olacak ama şu ana kadar hakaret yok, zıt fikirdekini aşağılama ve alaysama yok. Forumun düzeyi hep böyle kalsa güzel olur.
Operasyona gelince; artık doğru ya da yanlış bir yola girildi. En azından fazla can kaybı olmadan ve maksimum faydayla bitmesi tek dileğim. Gerekli ya da gereksiz olduğunu bir yakını operasyona katılmış birine sormak en doğrusu olur. Bağımsız bir ülke olmadığımızdan yazılmış senaryolar oynatılıyor.
Adam gibi bir yerli bisiklet bile üretemiyoruz daha fazla yazmayı gereksiz buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Vur topçu, vur. Allah için, İslam için, bir asır önce göz yaşları içinde bıraktığın topraklar için vur. Dünya seni seyrediyor.

@Murat Semiz

1 asır önce dedinde dostum,lawrens ile başladı her şey,akabe düştü,
Osmanlı kaybetti ,ingiliz oyunları ile,suudluları örgütledi lawrens,dert belli idi,alman müttefiki olan osmanlının elinden petrol yataklarını almaktı,ama ne oldu,ikinci dünya savaşı sonu,hakimiyet abd petrol şirketlerine geçti,günümüzde asimetrik savaş bence petrol şirketlerin ekmeğine yağ sürmek,

@Kudret Kurtcebe

Bu haber bana şunu düşündürdü,rusya türk ordusuna gir deyince,ypg sıkıştı,bu sonuca bakar isek ,rusya kartları iyi oynamakta,bakalım esed ile rusya ne karara varacak,ypg 'in panik içinde olduğu anlaşılmakta,

Siyaseti bırakın. Siyaset, Türk milletinin içindeki en büyük terördür. Yok A** partisi şu kadar ayakkabı kutusu çarpmış, Erd. şu kadar para çarpmış, C** şu yalanı söylemiş... Geçiniz bunları. Şu anda tek istediğimiz şey bu harekatın başarılı sonuçlanması ve bundan sonra Tek bir askerin bile burnunun kanamaması.

Harekat gayet başarılı ilerliyor, Hatay kadar bir yerde bir sürü savaş savaş jetini örgütleyip 1 saatte 110 kadar hedefi bombalar ile vurmak her pilotun, her ordunun harcı değil. İnşallah amacına ulaşır ve PKK denen alçak terör örgütü ve benzerleri yok olur.

@Fireblade

Katılıyorum ne akp 'liyım ne de chp'li bunların kavgasından artık bıktım,mesele tayyip erdoğan değil mesele ülkenin stratejik önemidir,cerablus alındı
Tepeler alınacak,afrinde sıkışan ypg panikledi bile .yukardaki haber doğruluyor görüşümü,ypg'in imdadına abd ses verecekmi ? Göreceğiz,barzaniye destek veren abd referandumdada evet dedide ne oldu.ırak hükümeti hayır dedi,israil onayladı referandumu ne oldu ses yok,burdada durum aynı. ypg 'ye bakalım sahip çıkacakmı abd,suriyede 7 yıldır devletsiz toprakların ne hale geldiğini gördük.türkiye kendi ulusal güvenliğini sağlamak durumunda,tabi ordu burada kalıcı olmayacaktır,benim düşüncem ta ırak sınırından suriye sınır bitimine kadar 5 km 'lik tampon bölge oluşturması

@atasoy

Hahahahhhh

Geri