Scudo Sports

Zefal zincir yağı vs würth zincir yağı

@ebayusuff,

Zincir yağı olarak Würth HHS Drylube! - BisikletForum
forumdan bu konuyu okumanızı öneririm. Würth kullanmadım ama burada yazılanlar da hoş değil. üstelik konu altına yazan Murat Akay beyin bisiklet tecrubesine güveniyorum. Zefal sıçrar denmiş alakası yok aslında eğer yağladıktan sonra bir 5 - 10 dakika bekler sonra da bir üstüpü ile fazla yağı alırsanız (üstüpü elinizde zincir üstüpü içinde hafif bastırarak zinciri 1-2 tur döndürün) ne sıçrar ne kokar :)

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
Scudo
@ebayusuff

Zincire kekik de ekin bir tutam, pedal çevirdikçe kokar mis gibi.
Söylemeye çalıştığım şey, herhangi bir ürünün adının başına bisiklet kelimesi geldiğinde fiyatı birden kanatlanıp uçuyor ne hikmetse.

Evet özel yağın bir takım farklılıkları vardır elbet, ancak forklifin zincire uyguladığı anormal kuvvete dirençli bir ürünün 5 misli fiyatına değecek fark var mıdır bilemedim.

Benim pedala verdiğim kıytırık kuvveti hissetmeyeceğini düşündüğüm için, fiyatı da endüstriyel sınıf ürünler gibi uygun olduğu için tercih ediyorum. Size würth ile mutluluklar dilerim. :)

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@Levent S.
aynı başlığı bulup okumuşuz ne tevafuk. şaşırdım:)

@Levent S.

üstüpü nedir

ben kağıt havlu kullanıyorum bunun için.

@Sadettin Z.
Bir makineci olarak ve her türlü yağ kullanan biri olarak katılıyorum.

@ebayusuff, üstüpü diye aratırsanız google da görebilirsiniz, böyle lif lif bir iplik yumağı, yağı çok etkili emer. Her benzinci de veya koçtaş gibi yerde bulabilirsiniz. Hatta en son ben migros araba bölümünden almıştım. Çok da ucuzdur.

• Beğen
@Sadettin Z.

bak orada haklısınız. iyi kazıklıyorlar. hadi yabancılar yapıp satıyor. uygun da sattıklarını düşünüyorum. ancak türkiye ye ürün bi girmeye görsün dört bir yandan distributoru, aracısı, bayisi, satıcısı en başta da devlet sülük gibi yapışıyor. olan bize oluyor. ancak ne yaparsın. sizin yolu tercih etmek istemeyenler katlanacak artık fazla para vermeye.

günün birinde zeyntinyağı kullanırsam kekik düşüneceğim ;)

• Beğen
Tepkiler: avare_gezgin
@Sadettin Z. siz makineciler hep böylemisiniz :koptum: . Merak ediyorum daha kalın yağlar çok pislik toplamıyor mu zincirde? Gerçi ben hiç 150 km yi geçirmedim temizlik artı yağlama sürecinde ama.

• Beğen
Üstüpü pamukçuk ve iplik parçaları bırakabilir. Eski pamuklu giysiyi parçalayıp bez olarak kullanmak temizlemede iyidir bence.

Ek olarak sık sık temizledigimden yagın kalitesi de çokönemli değil.

Arkadaşlar HHS 2000 sıvı gresdir. Gresin inceltilmiş halidir. kesinlikle zincir ve benzeri ekipmanlarda kullanmayın. Dry lube'ye göre çok daha kalındır. İlk etapta iyi gözükür ama sonra Toz ve kir toplar. ekipmanı gereksiz yere yormayın. Zincir için würth markasını tercih edecekseniz dry lube nokta atışıdır.

Geç cevap için kusura bakmayın. Bir yandan Galatasaray Akhisar maçını izliyorum.

Dosyalar

• indir (1).jpg
    indir (1).jpg
    4 KB · Okunma: 49
  • indir.jpg
    indir.jpg
    5,6 KB · Okunma: 53
@Levent S.

Makineci milleti değil mi, hepimiz aynıyız. :)
İşin aslı bizim arızaların başında kafanın hep fayda/maliyet hesabında olması geliyor.
Canavar gibi Cube Cross Race alıp havayı basacakken, donanımı iyi diye Salcano alanda benim.
Sprey gres kalın yağ değildir. Oldukça akıcı kıvamda püskürtüldükten sonra bal kıvamına gelir. Sıçrama yapmaz. Kuvvet gören noktalarda üst düzey koruma sağlar.
Kirlenir mi? Evet, ama kutusu 100 lira olan yağ da daimi cillop durmuyor.

Sayfa yöneticimiz uygun görmezse mesajı silebilir.

(link)Bursa0224 443 6977
(link)Denizli0258 251 4438
(link)İstanbul Avr0212 346 0723
(link)İstanbul Avr0212 682 6061
(link)İstanbul Avr0212 501 5057
(link)İstanbul Avr0212 671 9854
(link)İstanbul Ana0216 415 5095
(link)İstanbul Ana0216 701 1137
(link)Karabük0232 264 5993
(link)Manisa0422 336 9944
(link)Ankara0312 354 8794
(link)Antalya0242 226 3854

Aradığınız ürünleri aktif marketlerimizde çok daha ekonomik olarak ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede maket yok ise (link) adresi aktiftir.

Kolay gelsin.

@Sadettin Z., sevgili dostum haklısın ama apex---105 değişimindeki sancılı süreci unutmamak lazım ;), hoş cube alsan da belki aynısı olabilirdi ya

bu ikisi aynı ürün de biri bir yüz diğeri öbür yüz mü?

http://i.imgur.com/QsZKB8O.jpg
http://i.imgur.com/60yxmU5.jpg

kimi satıcı da ilk kiminde ikinci resim var. ayncak benim anladığım ikisi de aynı ürün. zira genel temizlik başlığını atan satıcı parantez içinde fren balata demiş.

benim aradığım fren balata spreyi yani işte zincir ruble yanakol temizliği için.

@ebayusuff aynen hocam, yağlamak için değil de temizlik için kullanıyor. bende gazyağıyla temizliyorum. sonra bulaşık deterjanını köpürtüp bisikleti yıkıyorum, sonra duruluyorum. wd40 gaz yağı gibi bişey bence

bende makina'cıyım yağ olarak öyle pahalılara kaçmayın sıçramayan bi yağ iş görür

Würth hhs 2000, dry lube ikisini de motosiklette ve bisiklette kullandım.
Dry lube motosiklette süper ötesi bir yağ hiç kirlenmiyor ve uzun ömürlü motosiklette 3 senedir başka yağ kullanmadım fakat bisiklette ne kadar sıkarsanız sıkın zincirde çok aşırı gıcır gıcır ses yapıyor sebebi sanırım motosiklet zincirinde ki x-ring,o-ring denen yağ tutan halkalar bisiklet zincirinde olmadığı için.
Hhs 2000 ise zincire yapışan kalın bir yağ motosklette bir kere kullandım bisiklette ise yağı bitirene kadar kullandım ve bir daha almadım tekrar almam diye düşünüyorum.
Zefal pro lube yağı dün aldım henüz kullanmadım ve aynı ikilemde bende kaldım yeşil-kırmızı-mavi üçlüsünden hangisini alsam diye ve 4 mevsim kırmızı olanını aldım. Hala bilmiyorum yaz için olanını mı alsaydım diye.
Sonuç olarak Würth sprey yağlardan hhs 2000 i hiç bir kişiye tavsiye etmiyorum çok aşırı kir topluyor, dry lube ise motosiklette süper ötesi fakat bisiklette iyi bir yağ değil. Zefali henüz bilmiyorum.

zefalin 4 mevsim kırmızı kutusundan olandan aldım ama hiç memnum kalmadım zincirde ses yapıyor bende ne kadar yağlasam.

• Beğen
Tepkiler: Hamid Asım
yağ kalitesi ne kadar etki yapabiliyorki?

bende çok kararsız kalmıştım ve zefal pro lube aldım. ıslaklık olarak nr kadar dayanıklı bilmiyorum ama toz toplamiyo. içime sindi baya. tavsiye ederim şüphesiz

• Beğen
Geri