Scudo Sports

Zefal zincir yağı vs würth zincir yağı

@turac000

Zincirin dışı, ruble ve aynakol yağlanmaz.

2-3 sürüşten sonra zincirin dışı hafifçe temizlenir.

Bunları yapmıyorsan gayet normal.

Bir de zinciri nasıl yağladın? o da önemli.

Scudo
@Pamuk Rubleyi ve zinciri (içli dışlı), diş fırçasını yağa batırarak yağlıyorum. (Zincirin arasına tek tek damlatmak emiliş yönünden daha mantıklı gibi.)

Bir dahakine sadece zincirin içini yağlayayım :/

@turac000

Yutuberler yüzünden . Bende yağı ilk aldığım zaman açık da ne varsa yağlıyordum. Biraz araştırma yaptıktan sonra. Çok yanlış yaptığımı anladım.

Yağı kullanmadan önce neden yağladığımızı öğrenmemiz gerekiyor. Ben vites geçişleri ve zincirin zarar görmemesi için yağlandığını sanıyordum.

Baklaların arasın da ki yuvarlak halkaların içleri yağlanması gerekiyormuş. Çünkü zincir de tek hareket eden yer halkalar.

Her halkaya 1 damla dökersek. 100 damladan fazla dökmüş oluyoruz. Bunun çoğu zincirin içine gidiyor. Geriside ruble ve aynakol için yeterli. Ama zinciri çok iyi temizlemek gerekiyor. Çünkü zincirin içi iyi temizlenmemiş ise döktüğümüz yağ zincirin içine girmez ve dışında çok yağ olduğu için çabuk kirlenir

YouTube da gördüğüm bir kaç video da, yağı(500ml makine yağı) tencerede ısıtıp zinciri içine atıyorlardı. İçi yağlansın diye yapıyorlar. Soğuk yağ damlatmak pek etkili olmuyor.

Bir tane videoda zinciri saç kurutma makinesi ile ısıtıp yağı damlatıyorlar. Ben de aynısını yapıyorum. Yağ daha akışkan oluyor ve daha çok içine gidiyor.

Arka aktarıcıyı fırça ile yağlıyorum daha kolay oluyor.

Şu an için en güncel bilgilerim bunlar. Bunu öğrenene kadar zincire yapmadığım eziyet kalmadı. Umarım en doğrusu budur.

Arkadaşlar Zefal Extra Dry deneyen var mı? Wax etkisi iddia edildiği kadar etkili mi?

Arkadaşlar Zefal Extra Dry deneyen var mı? Wax etkisi iddia edildiği kadar etkili mi?
Hiç memnun kalmadım, temizliği belki kolay ama yağlama özelliğini çok çabuk kaybetti bende. Motorex öneririm

• Beğen
Tepkiler: tranquillity
çamurlaşma gözlemlediniz mi ? varsa ne kadar sürede gerçekleşiyor acaba.
Öncesinde temizliği iyi yaparsanız en az 400km kararmadan gider diye düşünüyorum. Çamurlaşmadan kastınız kararmaysa bende durum bu onun dışında tabakalaşmayı ben hiç yaşamadım, zaten 4-500 km'de bir zinciri temizlerim.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri