Evet çoğu arkadaşın dedikleri doğru bende bilgim dahilinde birşeyler yazayım. Ben 17 yıllık amatör sporcuyum taekwondoyla başladım uzun yıllar devam ettim. Su altı, WT filan derken bodyduilding le devam ettim. Ben istediğim zaman kilo alır istediğim zaman veririm. Neden mi. çünkü vüdudumu iyi tanıyorum.
Anlatmak istediğim vücudunuzu iyi tanıyacaksınız arkadaşlar. Bir arkadaşın uyguladıkları diğer birinde faydalı olmayabilir. Bu yüzden kendi stratejiinizi belirleyeceksiniz.
Aslında en zor olan şey kilo almak yada vermek değil yakaladığınız kiloyu koruyabilmektir ve bununla birlikte irade, sabır, moral bozmama.
Örnek, ben şu anda bir ruhum ve bu yorumu yazması için beynime komut veriyorum ve parmaklarımı kullanıyorum. Bunun gibi örnekler. Yani vücudumuz kusursuz bir sistem ve bu sistemi iyi tanımamız ihtiyaçlarına cevap vermemiz ve bizim ihtiyaçlarımıza bir şekilde cevap vermesini sağlamalıyız. Bunları yaparkende ondan bişeyler istediğimizde onunda bizden istedikleri şeyler olacak. Sen benden bunu istiyorsun ama bunu yapabilmem içinde senin bana şunu vermen gerek diyor bize

Biraz karışık oldu ama aslında çok basit.
kilo vermekte bunun gibi. Eğer bu işi gerçekten istiyorsanız birz bilgi sahibi olmanın kimseye zararı olmaz. Açın forumları okuyun girin google a yazın, hücre nedir, metabolizma nedir, ATP nedir, body kitle indeksi nedir, aerobik-anaerobik nedir, doymuş yağ doymamış yağ nedir, v.b gibi şeyler.
Bodycilerin de definasyon denen bir diyet türü vardır. Ben iki kere uyguladım. Yağ oranını %3 e kadar çektim. Tabi yanlış yönlendirme olmasın diye burda nasıl yapılır ne gerekir paylaşmıyorum. Çünkü bunlar ileri seviye tekniklerdir ve aşırı irade gerektirir.
Çoğu yapılan yanlış, hiç yemek yememek yada tek tip beslenmek gibi abuk sabuk uygulamalar.
Alper arkadaşımızında paylaştıkları çok doğrudur. Bende aynısını burada yazmıcam.
Burda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar.
Metabolizma hızını herzaman yüksek tutmaya çalışmak.
Bunun için de
Gün içerisine yayarak, bol su tüketmek.
Benim tavsiyem karbonhidrat alımını birazdaha kısmak.
Öğün sayısını artırarak öğün miktarını kısmak ve yerken çok çiğnemek.
Hafta da en fazla 1 kilo vermek. unutmayın ne kadar çabuk kilo verirseniz o kadar çabuk alırsınız.
Ve en son kesinlikle SPOR
İkinci önemlik nokta 3 beyazdan uzak durmak. Un, tuz, şeker.
Şeker alımını sadece meyvelerden karşılayın aşırıya kaçmamak kaydıyla.
Biraz uzun oldu ama bu konu gerçekten çok derin aslında. Ben aklıma gelen üstün körü bilgileri paylaştım. İnş yardımı dokunur.