Çok düşündüm, çok çabaladım ama adeta saplanıp kaldım. Uğrunda şiir bile yazdım ama fayda etmedi de işin içinden çıkamadım. Arkadaşlar sıkıntı şu; yaşadığımız yeryüzünde zaman birimini kim neye göre hesaplayıp da önümüze temcit pilavı gibi sunmuş? Hayır yani neden bunu kabul etmek zorundayız ki. Nerede yaşıyoruz? Tabii ki Dünya isimli bir gezegende. Bu gezegende 1 sene nasıl oluyor? Güneş'in etrafında 1 tur attığımızda 1 seneyi tamamlamış oluyoruz. Getirileri de yeni bir yıl ve yeni bir yaş oluyor. Evet 1 senede bunlar oluyor.
Tamam ama burada bir mantık hatası var. Güneşin etrafında attığımız tur 365 günde oluyor diye niye bunu 1 sene olarak hesaplıyoruz? Bunu neye dayanarak söylüyorum? Tabii ki diğer gezegenlerden baz alarak söylüyorum. Önce, şöyle gezegenlerin dönüş süresine bakalım. Merkür'ün Güneş etrafında dönüş süresi 88 gün, Venüs'ün 224 gün, Dünya'nın 365 gün (bunu zaten biliyoruz), Mars'ın 687 gün, Jüpiter'in 12 yıl, Satürn'ün 29.5 yıl, Uranüs'ün 84 yıl, Neptün'ün 165 yıl, Plüton'un da 249 yıldır. Evet arkadaşlar bu arada Plüton gezegen olmaktan çıkarılmıştı ama ben bunu reddediyorum çünkü Plüton bir gezegendir ve öyle de kalacaktır. Her neyse şimdi hesap yapalım şöyle:
Eğer ki...
Merkür'de olsaydık 136,
Venüs'te olsaydık 53,
Mars'ta olsaydık 17,
Jüpiter'de olsaydık 2.5 yaşında,
Satürn'de olsaydık 1 küsür yaşında olacaktım.
Uranüs'de olsaydık 1 yaşında bile olmayacaktım.
Neptün'de olsaydık 1 yaşında bile olmayacaktım.
Plüton'da olsaydık 1 yaşında bile olmayacaktım.
Şimdi burada Mars dışındaki bütün gezegenleri mecburen eleme durumundayız arkadaşlar. Neden? Çünkü Merkür'de şu an hava sıcaklığı 400 derece, geceleyin de -400 derece oluyor yani orada yaşamak mümkün değil. Keza Venüs de öyle bir gezegen. Jüpiter ve diğerlerinde de hava sıcaklığı hep gündüz de gece de -200 -300 derece. Hele Neptün'de yaşaması zaten imkansız çünkü saatte 2000km hızla rüzgar esiyor yani ben burada lodosta bile duramıyorum orada nasıl durayım? Tek alternatif bu durumda Mars oluyor hem sakin hem rahat ve Mars'ta olsaydık ben şu an 17 yaşında bir genç olacaktım oh mis gibi...
Çok dertliyim be arkadaşlar...
Çekmeceden aldım elime kara bir kalem,
Seyir etti gözlerim öncesinde düşünürken.
Yazdım duygularımı hiç aksettirmeden,
Yaşlar geldi gözlerimden Mars'ı yazarken...
Dünya öğretti bize sevginin katı kuralını,
Aşamadık bir türlü işte o ışık hızı yıllarını.
Mars'ta su bulundu haberleriyle sevindik,
Gönlümüzde Mars sevgisini raks ettirdik...
Kızıla bürünmüş bedeniyle bizi çağırmıştı,
Bir koloni kuracak kadar açmıştı bağrını.
Mutluluk, huzur, sevgi, Mars ve ben,
Söyleyin neden ayrı düştük biz, neden?
Neden...
136656 dosyayı görüntüle
Tamam ama burada bir mantık hatası var. Güneşin etrafında attığımız tur 365 günde oluyor diye niye bunu 1 sene olarak hesaplıyoruz? Bunu neye dayanarak söylüyorum? Tabii ki diğer gezegenlerden baz alarak söylüyorum. Önce, şöyle gezegenlerin dönüş süresine bakalım. Merkür'ün Güneş etrafında dönüş süresi 88 gün, Venüs'ün 224 gün, Dünya'nın 365 gün (bunu zaten biliyoruz), Mars'ın 687 gün, Jüpiter'in 12 yıl, Satürn'ün 29.5 yıl, Uranüs'ün 84 yıl, Neptün'ün 165 yıl, Plüton'un da 249 yıldır. Evet arkadaşlar bu arada Plüton gezegen olmaktan çıkarılmıştı ama ben bunu reddediyorum çünkü Plüton bir gezegendir ve öyle de kalacaktır. Her neyse şimdi hesap yapalım şöyle:
Eğer ki...
Merkür'de olsaydık 136,
Venüs'te olsaydık 53,
Mars'ta olsaydık 17,
Jüpiter'de olsaydık 2.5 yaşında,
Satürn'de olsaydık 1 küsür yaşında olacaktım.
Uranüs'de olsaydık 1 yaşında bile olmayacaktım.
Neptün'de olsaydık 1 yaşında bile olmayacaktım.
Plüton'da olsaydık 1 yaşında bile olmayacaktım.
Şimdi burada Mars dışındaki bütün gezegenleri mecburen eleme durumundayız arkadaşlar. Neden? Çünkü Merkür'de şu an hava sıcaklığı 400 derece, geceleyin de -400 derece oluyor yani orada yaşamak mümkün değil. Keza Venüs de öyle bir gezegen. Jüpiter ve diğerlerinde de hava sıcaklığı hep gündüz de gece de -200 -300 derece. Hele Neptün'de yaşaması zaten imkansız çünkü saatte 2000km hızla rüzgar esiyor yani ben burada lodosta bile duramıyorum orada nasıl durayım? Tek alternatif bu durumda Mars oluyor hem sakin hem rahat ve Mars'ta olsaydık ben şu an 17 yaşında bir genç olacaktım oh mis gibi...
Çok dertliyim be arkadaşlar...
Çekmeceden aldım elime kara bir kalem,
Seyir etti gözlerim öncesinde düşünürken.
Yazdım duygularımı hiç aksettirmeden,
Yaşlar geldi gözlerimden Mars'ı yazarken...
Dünya öğretti bize sevginin katı kuralını,
Aşamadık bir türlü işte o ışık hızı yıllarını.
Mars'ta su bulundu haberleriyle sevindik,
Gönlümüzde Mars sevgisini raks ettirdik...
Kızıla bürünmüş bedeniyle bizi çağırmıştı,
Bir koloni kuracak kadar açmıştı bağrını.
Mutluluk, huzur, sevgi, Mars ve ben,
Söyleyin neden ayrı düştük biz, neden?
Neden...
136656 dosyayı görüntüle