Scudo Sports

Yürüyen merdivenlerde yürümek

Scudo
@Raptor8
çiftlerin aşklarını ispatlamaları için çiftsiz bir topluma ihtiyaçları var (ya da içinde o an çiftsiz duran) . Böylece çiftli olduklarına ikna oluyorlar sanırım . Örneğin kafelerde şapır şupur ses çıkararak sevgilerini belirtmek gibi ...

Taksim metrosunu bilen bilir uzuunn bir merdiveni var ve herkes yürüyen merdiveni kullanıyor pek az insan o merdivenleri çıkıyor bende onlardan birisiyim nedense insanlar ne zaman o merdivenleri çıksam uzayli görmüş gibi bakıyorlar anlamış değilim :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
ben şu havaalanlarında yürüyen şeritler var ya onlarda da yürüyorum. yürümeyen de görmedim. hatta bir keresinde körüklü otobüse arkadaşlarla bindik, onlar durdu ben ileri doğru yürüdüm. arkadaşlardan yarım saat önce eve varmışım. :ssrtcbya:

şaka bir yana yürüyen merdivende trafikteki gibi duranlar sağdan, yürüyenler soldan ilerler.

İşe giderken Keçiören metrosundan kızılaya git bakalım yürüyecekmisin duracakmısın uçacakmısın :) Avmlerde de insanlar yürümüyor. Tespit yaparken biraz detayli düşünün bence.

Temel birgün yürüyen merdivene binmiş, elektrikler kesilmiş, Temel 2 saat mahsur kalmış.

@Carcass06 hocam ben kızılaydan beşevlere gidiyorum aşırı kalabalık, keçiörene de binmiştim o da öyle, orda güçlü olan kazanır kuralı var :)

yürüyen merdivenlerin canı cehenneme boşuna mı yapıyoruz bu bacak kaslarını işleri ney yürüyelim :)

O yürüyen merdivenlerde kazık gibi sol tarafı işgal edenlere bende ayrı bir uyuz oluyorum desem yerinde olur. Benimde başıma gelen bir mevzuda yürüyen merdiveni sağlı sollu işgal etmiş insanların arkasından pardon diyerek yol alırken ortalarda bir yerde denyo diye tabir edebileceğimiz bir delikanlı görünümlü ayıdan bozma insan müsfettesi -önümüz dolu görmüyormusun nereye gideceğğn diye çıkışınca, bende -senin gibiler sol tarafı işgal ettiği için dolu, sen kenara çekilirsen ben onlardan da yol alırım gaaardeeeşşş diye çıkışınca ayılığının yerini hafif insanlığa bırakıp çekilmek durumunda kalmıştı, bu tip insanlar için dikkat ediyorsanız her taraf uyarı tabelalarıyla dolu.
yürüyen merdiven -kural.jpg

Yürüyen merdivenler o şehrin ve o şehirde yaşayan insanların kişiliklerini yansıtıyor bence. Misal Ankara; bürokrasi şehri, basit düz mantık, merdiven yürüyorsa sen durursun, çıkıntılık yapar yürümeye çalışırsan tepki alırsın. Kural kuraldır, ezber bozulmaz. İstanbul, bir saniye bile çok kıymetli, şehrin acelesi var; insanların mı olmasın. Yürüyen yada yürümeyen, merdiven veya yol hiç bir yerde duramazsın. Durmak yok. Merdivenlerin, İnsanların, Şehrin, Hayatın acelesi var. Güzel İzmir :), nazik şehir, yürüyen merdivende sol tarafta diyelim duruyorsun. Arkandan gelen birini hissedersen hemen çekilirsin. Diyelim acelen var önünde de yabancı birisi var. 5 saniye daha beklemek kimseyi öldürmez beklersin. İnsanı şehrine benzer. Yürüyen merdivende bile ... Bu da böyle bir tespitimdir.

Onlardan bir tanesi de benim. Hiç bir zaman duramıyorum illa ki yürümem gerekiyor. Biraz bacaklar da uzun olunca yıllar boyu büyük adım atarak hızlı yürümeye alışmışım. Yürüyen merdivene gelince sistemim çöküyor. Bir video izlemiştim videoda " biz Japonya'da yürüyen merdivenlerin bir tarafını hep boş bırakırız, bırakırız ki işi acele olan insanlar takılmadan buradan gidebilsin diye " diyordu. Ne zaman yürüyen merdivenle işim olsa aklıma bu geliyor. @Mustafa Zeybek 'in dediği gibi çoğu zaman kısa mesafelerde dolmuşa binmekten ziyade yürümeyi tercih ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Zaman kazanmak için ben de acelem varsa yürüyorum. Ve yürümek istemeyenler sağ tarafta durur, yürümek isteyen soldan yürür.

ben matematik öğretmeniyim.bazen böyle problemler çözüyoruz :)

Bir bisikletçi yukarı doğru çıkan 48 basamaklı bir yürüyen merdivende, çıkış ve inişte aynı hızla koşarak ve merdivenleri birer birer çıkıp inerek toplamda 150 adım atıyor.

Buna göre bu bisikletçinin hızının yürüyen merdivenin hızına oranı kaçtır?

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Ben yürüyen merdivene karsiyim. (Sağlık sorunları vs haric)

Avm lerde zorunlu olarak kullanırım. Onda yürüyen tayfadanim. Metrobüs ve metro duraklarında yürürüm. 1000 basamakta olsa yürüyorum.
Bazen bostancı dan metroya binip metrobüse gidiyorum. Orada baya bi basamak mevcut. Yinede yürürüm. Hatta yorgun değilsem koşarım .

Hareket hareket hareket . Zaten istanbul da yeterince monoton yaşantımız var

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu konu beni cidden sinir ediyor. Çünkü yürüyen merdivenlerin bir kuralı var. Sağda beklenir, solda yürünür. Buna uymayan, sol tarafı işgal eden kişilere herkes gibi ben de sinir oluyorum. Fakat benim kişisel problemim şu. İstanbulda yaşıyorum ve Olivium, Kale Center gibi eski avmler dışında (yani son 10 sene içinde yapılanlarda) sabit merdiven yok. Koskoca avmde sadece yürüyen merdiven var. Ve daha da beteri, DURUR VAZİYETTEKİ OTOMATİK MERDİVENLERDE YÜRÜYEMİYORUM! Fobi, korku, her ne haltsa. Yürüyemiyorum kardeşim. Bi anda çalışır korkusu yüzünden işlence çekiyorum. Koskoca avmlerde bir tane normal merdiven olmaz mı ya. Ya 500 metre yürüyerek acil çıkış merdivenlerine gidiyorum ya da asansör arıyorum. Hele ki 22:00'dan sonra sinemadan çıkarsam tüm avm durmuş oluyor. Asansör şansım da olmuyor. Marmara Park'ta acil çıkış merdivenin 45 dakika mahsur kalmışlığım var. Çünkü her ne hikmetse acil çıkış alanına giriş var, ama hiçbir kapı içerden açılmadığı için çıkış yok. Yanımda katlanabilir merdiven mi taşıyayım arkadaş!

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri