Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Scudo
yunan için konuşayım, tax free imkanı olur. sonucta faturasını göstereceksiniz ürünün ne zaman alındıgı belli. hafta içi dönüş yapın, hafta sonu çok ciddi kalabalıktan dolayı işleriniz çok uzayabilir. Belgeleri arabayla geçtiğiniz gişelerin orada damgalatıp , duty free girişindeki danışmadan nakit veya kart seçerek iade alabilirsiniz.

geçen sene arkadaş ı phone aldı ama kalabalıktan dolayı işlemler çok çok uzun sürdü ve sıra gelmediği için o gün iadesini alamamıştı.
yunanistanda aldığımız ürünün sadece faturasını vererek gümrük kapısından onaylatıp tax free alınıyor mu?

evet tax free evrakı almanız zorunlu. neden böyle bir durum var derseniz, olayı şu. firma diyor ki bu arkadaş bizim vatandaşımız değil dolayısı ile vergiye tabi değil. orada pasaport ile işleminizi yapıyor(global blue ise işler çok hızlı yürüyor) sonrasında o ülkeden çıkmadan önce tax free noktalarında bunu onaylatıyorsunuz.

evet tax free evrakı almanız zorunlu. neden böyle bir durum var derseniz, olayı şu. firma diyor ki bu arkadaş bizim vatandaşımız değil dolayısı ile vergiye tabi değil. orada pasaport ile işleminizi yapıyor(global blue ise işler çok hızlı yürüyor) sonrasında o ülkeden çıkmadan önce tax free noktalarında bunu onaylatıyorsunuz.
Ben genelde global bluedan alıyorum, arkadaş sizin dediğinizden sanki direkt faturayla oluyor gibi anlayabilir o yüzden özellikle sordum, bilmediğimden değil.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
bu hafta sonu cuma gecesi Almanya'ya uçuyorum bisikleti mağzadan alıp cumartesi gecesi döneceğim yeşil pasaportum var otel rezervasyonu yapmadım ülkeye girişte bu yüzden sorun çıkartırlar mı. İlla yaptırmam gerekir mi

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
bu hafta sonu cuma gecesi Almanya'ya uçuyorum bisikleti mağzadan alıp cumartesi gecesi döneceğim yeşil pasaportum var otel rezervasyonu yapmadım ülkeye girişte bu yüzden sorun çıkartırlar mı. İlla yaptırmam gerekir mi
hayırlı olsun :D

Daha çok uçak dönüş bileti soruyorlar. Otel rezervasyonu sorduklarını hiç hatırlamıyorum.

Ben de 1 gece arkadaşımda konaklayacağım için rezervasyon yaptırmamıştım. Durumu anlatıp bisikletin faturasını gösterince çok uğraştırmamışlardı girişte. Eğer faturası varsa yanınızda götürürseniz işinize yarayabilir.

Forumda, Japonya'dan alıp gelen bi tane T.C. vatandaşı yok ve galiba ben ilk olacağım. Öğrendiğim kadarıyla 5000-500.000 yen aralığındaki tax free listesine dahil olan ürünlerden iade alabiliyormuşuz. 501.000 yen olunca, 500.000'lik kısmına vergi alınabilir mi bilmiyorum (Türk kafası :ssrtcbya: ). Neyse, bütçemi 1.2-1.3 milyon yen'e kadar çıkardım. Gravel veya yol bisikleti için önerilerinize açığım.

• Beğen
Tepkiler: templeos ve MakRo
Booking.com dan rezervasyon yapın, çıktı alın, rezervasyonu iptal edin. Zor değil.
bu seçeneği koz olarak kullanabilirsiniz, ancak dönüş bileti olana ki aynı gün diyorsunuz, kimse konaklama sormaz, merak etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sanırım yaptırmadan gideceğim bisiklet faturası olsaydı evet hiç düşünmezdim ancak gittiğimde mağazadan alacağım ödeme yapmadım henüz... Bakalım ne olacak göreceğiz

Merhaba,
Geçtiğimiz aylarda yurtdışından yaptığım bir alışveriş sonrası deneyimlediğim vergi iade süreçlerini aktarmak isterim, belki yardımcı olur.

Şubat ayında D tipi vize ile 6 aylığına Belçika'ya gittim. 2 Mart tarihinde Decathlon internet mağazası üzerinden bir bisiklet aldım. Fatura adresini kısmına da yanlışlıkla Belçika'daki adresimi yazmışım, ürünü de mağazadan teslim aldım. Mayıs ayında dönmeye karar verince en yakın Decathlon mağazasına gidip Tax Free formu düzenlemelerini talep ettim, Global Blue ile çalışıyorlarmış, düzenlediler. Uçuş günü (15 Mayıs) havaalanında Custom kısmına gidip dedim "Benim bisikletim var, yanımda götüreceğim bu da Tax Free formum ve pasaportum.". Göz ucu ile bir bisikleti kontrol etti ve damgayı bastı.

Türkiye'ye gelince bisikleti teslim aldım, direkt çıkışa gittim. Gümrükte içinde ne var diye sordular, bisiklet dedim geçtim. Çok eşyam olduğu için Global Blue ofisine gidemedim. Bir kaç gün sonra posta ile Tax Free formunu Global Blue'ya kargoladım.

Süreç bugün itibariyle tamamlandı. Vergi iadesini verdiğim hesaba gönderdiler. Biraz uzun sürdü ama olumlu sonuçlandı.

işim gereği gemi ile her hafta Romanya’ya gidiyor ve dönüyorum. İstesem her hafta bir bisiklet alır gelirim ancak Canyon,
Specialized, Trek, Scott ve BMC gibi markaların modellerinin fiyatları kendi kurlarına göre bile o kadar fazla artmış ki hiç de cazip gelmiyor almak.
Sadece Tradeinn sitesinden uygun kıyafet vb alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve MakRo
Özellikle Reddit gibi yerlerde Amerikalıların, bisiklet fiyatlarının astronomik artış göstermesi üstüne konuştuğu konular görüyorum. Bisiklet üstüne yayın yapan YouTube kanalları bile artık erişilebilir olmaktan uzak kalındığını sık sık söyler durumda. Yakında piyasa doygunluğa ulaşınca, iflas başvuruları da duyarız diyeceğim ama bazı toplumlar otomobilden uzaklaştıkça, toplu taşıma haricinde alternatif olarak ilk yaklaştıkları şey bisiklet (e-bisiklet dahil) oluyor. Yine de fiyatlar dilden düşmüyor.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve MakRo
Özellikle Reddit gibi yerlerde Amerikalıların, bisiklet fiyatlarının astronomik artış göstermesi üstüne konuştuğu konular görüyorum. Bisiklet üstüne yayın yapan YouTube kanalları bile artık erişilebilir olmaktan uzak kalındığını sık sık söyler durumda. Yakında piyasa doygunluğa ulaşınca, iflas başvuruları da duyarız diyeceğim ama bazı toplumlar otomobilden uzaklaştıkça, toplu taşıma haricinde alternatif olarak ilk yaklaştıkları şey bisiklet (e-bisiklet dahil) oluyor. Yine de fiyatlar dilden düşmüyor.
Çok caps görüyorum, özellikle yabancı sosyal medyada. Alt alta koymuşlar, üst seviye karbon bisiklet 50bin €, kalite bir motosiklet 10bin € gibi fotoğraflar bolca uçuşuyor. Bisiklet piyasasında dünya genelinin üzerinde bir enflasyon var sanki.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri