Tekrar merhaba herkese.
Bisikletim geldi sonunda

105 setli Cube Attain SLX
326267 dosyayı görüntüle
Aslında beyazını istemiştim ama sezon yaklaşınca mağazalarda stoklar tükenmiş, o yüzden yeşilini tereddüt ederek aldım ama canlı canlı görünce çok beğendim gerçekten. Kazasız süreriz inşallah. Darısı bekleyenlerin başına diyelim.
Süreçle ilgili bilgilendirme yapayım şimdi.
Önceki mesajımda belirttiğim gibi Hollanda'da ayrı bir tax free formu doldurmaya gerek yokmuş. Mağazada kesilen faturayı gümrük memurunun onaylaması yeterli. Cube'nin kendi bayisinde bulamadık, Amsterdam'da Tromm Tweewielers adlı bir bisikletçiden aldık. Bunlar vatfree.com ile anlaşmalıymış. vatfree.com uygulamasını telefona yükleyip hesap oluşturduk, pasaport bilgileri ile birlikte mühürlettiğimiz faturanın fotoğrafını çekip yükledik. Sistem böyle işliyor. Şimdi iade bekliyoruz. İade gerçekleşince tekrar yazarım buraya.
Bu arada bisiklet 1399 euro, vergisi 242 euro yapıyor, vatfree.com komisyon olarak 65 euro kesiyor. Tahmini 177 euro iade olacak yazıyor uygulamada.
Bisikleti ocak ayında alsaydık fiyatı 1156 euro idi, o zaman 1 euro 36 TL idi. Ocak'ta 41600 liraya gelen bisikleti Nisan'da 58700 liraya almış olduk. Ona canım biraz sıkıldı ama olsun artık.