Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Yurt dışı hatlarında çeşitli firmalara bakınca minumum kaç kğ hakkımız oluyor? Dağ bisikletleri yol biskiletleri gibi hafif olmuyor bildiğiniz üzere.
Thy alırsanız 30kg businessda daha yüksek ancak ucuz havayollarında sadece kabin bagajı olanlar bile var, 8kg olanlar var. Eşinle gidince 2 kişi toplam yüksek oluyor mesela.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Scudo
Yurt dışı hatlarında çeşitli firmalara bakınca minumum kaç kğ hakkımız oluyor? Dağ bisikletleri yol biskiletleri gibi hafif olmuyor bildiğiniz üzere.

Ne kadar satın alırsanız o kadar olur. Standart bir hak bulunmuyor. THY'de sorgulattığınızda ilk gördüğünüz fiyatlar 8 kg kabin valizi hakkıdır. Pegasus ve Wizz air gibi maliyet odaklı ucuz havayollarında sadece koltuk altına sığacak sırt çantasıdır. Bunun üzerine paket seçerek farklı seçeneklerde alabilirsiniz.

Bisiklet için Pegasus ve THY 'de apayrı bir spor ekipmanı ücreti ödemeniz gerekir. Orada sınır aksi belirtilmedikçe 32kg olur genelde ki, zaten bu tek parça taşınabilecek maksimum bagaj ağırlığıdır.

1725215098296.png

1725215126414.png

Ne kadar satın alırsanız o kadar olur. Standart bir hak bulunmuyor. THY'de sorgulattığınızda ilk gördüğünüz fiyatlar 8 kg kabin valizi hakkıdır. Pegasus ve Wizz air gibi maliyet odaklı ucuz havayollarında sadece koltuk altına sığacak sırt çantasıdır. Bunun üzerine paket seçerek farklı seçeneklerde alabilirsiniz.

Bisiklet için Pegasus ve THY 'de apayrı bir spor ekipmanı ücreti ödemeniz gerekir. Orada sınır aksi belirtilmedikçe 32kg olur genelde ki, zaten bu tek parça taşınabilecek maksimum bagaj ağırlığıdır.

321137 dosyayı görüntüle

321138 dosyayı görüntüle

Merhaba;

Yarın sabah, bir bisiklet almak için Münih'e uçuyorum. Bu sefer karton kutuda getirmek yerine çok daha sağlam olan kendi bisiklet çantamı götüreceğim. Tek yön için Pegasus'a web sayfasından bilet alımı sırasında 2.491 TL ödeme yaptım.(benim durumumda çift yön için x2). Daha önce bu işlem biletleme sonrasında çağrı merkezinden yapılıyordu, şimdi THY gibi bu opsiyonu web sayfalarına entegre etmişler.

Öncesinde Bike24'ten de bir takım siparişlerim oldu, arkadaşımın adresine kargolattım. Bisikletinki de dahil (bu sefer bisikleti bike24 yerine energysourcedan alacağım), tüm faturaları gümrükte onaylatıp, göndermesi için havaalanında arkadaşıma bırakacağım. Umarım yine, sorunsuz bir yolculuk ve alışveriş olur.

Merhaba ;

Bir alışveriş daha sorunsuz tamamlandı. Bu sefer gümrükteki memur ısrarla Almanca formun doldurulmasını istedi, hatta biraz da ters davrandı. Yandex translate ile doldurup hem formu hem faturaları onaylattım. Daha önceki mesajlarımda paylaşmıştım bu formu, önden mutlaka doldurun elinizin altında olsun. Bike24 formu istemezken, Energysource formu kendi doldurup verdi ve onaylı form olmadan kesinlikle kdv iadesi yapamayacağını söyledi.

Bunlar haricinde ben firmadan ve özellikle Christoph'un ilgisinden çok memnun kaldım. Bisikleti satmadan retül bike ile arm pad stack reach değerlerini ölçtü. Buna göre beden seçimini birlikte yaptık. Daha sonra seçtiğim bisikletin kurulumunu yaptılar. Yaklaşık 2,5 , 3 saat sürdü. En sonunda kendi bisikletime bindirerek bikefit işlemini yaptı. Beklediğim gibi çok teknolojik kameralı bir işlem değildi ama ilk ölçümlere göre hem aero hem de oldukça rahat bir fiti kısa sürede gerçekleştirdi. Biraz deneyimledikten sonra burada birine tekrar baktırırım. Tt, road ve gravel modelleri vardı. Cervelo , BMC ya da Scott düşünen ve gidip alma imkanı olanlar için gözüm kapalı tavsiye ederim. Pazarlık hamlelerinizi de karşılıksız bırakmıyor, bana beklentimin üzerinde bir indirim sundu.

Uçuş bagaj teslimi/ alımı işlemlerinde ve burada gümrükte de en ufak sorun yaşamadım. Zaten bisikleti gören görevli doğrudan kapıyı gösteriyor 3 seferdir, x-raye sokmuyorlar.

Sorusu olan buradan ya da özelden ulaşabilir elimden geldipince yardımcı olurum.

G.

IMG_20240928_214231.jpgIMG_20240928_232356.jpg
IMG_20240928_234714.jpg
IMG_20240928_234703.jpg
IMG_20240928_234649.jpg

Merhaba ;

Bir alışveriş daha sorunsuz tamamlandı. Bu sefer gümrükteki memur ısrarla Almanca formun doldurulmasını istedi, hatta biraz da ters davrandı. Yandex translate ile doldurup hem formu hem faturaları onaylattım. Daha önceki mesajlarımda paylaşmıştım bu formu, önden mutlaka doldurun elinizin altında olsun. Bike24 formu istemezken, Energysource formu kendi doldurup verdi ve onaylı form olmadan kesinlikle kdv iadesi yapamayacağını söyledi.

Bunlar haricinde ben firmadan ve özellikle Christoph'un ilgisinden çok memnun kaldım. Bisikleti satmadan retül bike ile arm pad stack reach değerlerini ölçtü. Buna göre beden seçimini birlikte yaptık. Daha sonra seçtiğim bisikletin kurulumunu yaptılar. Yaklaşık 2,5 , 3 saat sürdü. En sonunda kendi bisikletime bindirerek bikefit işlemini yaptı. Beklediğim gibi çok teknolojik kameralı bir işlem değildi ama ilk ölçümlere göre hem aero hem de oldukça rahat bir fiti kısa sürede gerçekleştirdi. Biraz deneyimledikten sonra burada birine tekrar baktırırım. Tt, road ve gravel modelleri vardı. Cervelo , BMC ya da Scott düşünen ve gidip alma imkanı olanlar için gözüm kapalı tavsiye ederim. Pazarlık hamlelerinizi de karşılıksız bırakmıyor, bana beklentimin üzerinde bir indirim sundu.

Uçuş bagaj teslimi/ alımı işlemlerinde ve burada gümrükte de en ufak sorun yaşamadım. Zaten bisikleti gören görevli doğrudan kapıyı gösteriyor 3 seferdir, x-raye sokmuyorlar.

Sorusu olan buradan ya da özelden ulaşabilir elimden geldipince yardımcı olurum.

G.

321829 dosyayı görüntüle321830 dosyayı görüntüle
321831 dosyayı görüntüle
321832 dosyayı görüntüle
321833 dosyayı görüntüle

Güzel günlerde, yarışlarda kullanın. Almanya'da olmama rağmen ilk defa duyuyorum bahsettiğiniz mağazayı. İlk yarışınız hangisi olacak yeni bisikletle?

• Beğen
Tepkiler: gurkan
Güzel günlerde, yarışlarda kullanın. Almanya'da olmama rağmen ilk defa duyuyorum bahsettiğiniz mağazayı. İlk yarışınız hangisi olacak yeni bisikletle?
Çok teşekkür ederim.

Ben de internet araştırmaları sonucu ulaşmış, sonrasında da ön görüşmeler yapmıştım. İnternet sayfalarında stok bilgisi bulunmuyor, o sebeple mutlaka önden aramak gerekiyor. Sayfalarında çok kısıtlı bilgi var fakat mağazada tekstil aksesuar vs oldukça çeşitli. Yolunuz Münih'e düşerse uğramanızı tavsiye ederim.

Önümdeki kayıt yaptığım iki yarışım; IM 70.3 Turkiye ve IM Hamburg (140.6).

Çok teşekkür ederim.

Ben de internet araştırmaları sonucu ulaşmış, sonrasında da ön görüşmeler yapmıştım. İnternet sayfalarında stok bilgisi bulunmuyor, o sebeple mutlaka önden aramak gerekiyor. Sayfalarında çok kısıtlı bilgi var fakat mağazada tekstil aksesuar vs oldukça çeşitli. Yolunuz Münih'e düşerse uğramanızı tavsiye ederim.

Önümdeki kayıt yaptığım iki yarışım; IM 70.3 Turkiye ve IM Hamburg (140.6).

Hamburg'da bizim takımdan birkaç kişi de yarışacak, onları desteklemeye gideceğim. Belki sizinle de denk geliriz. Şimdiden iyi şanslar ve iyi çalışmalar!

• Beğen
Tepkiler: gurkan
Bike24, BikeInn, Jachertz ile bisiklet getirdim daha önce, tavsiye ederim

Merhaba 2025 yılında gümrük mevzuatı değişti mi bu konuda? Sanki artık geçirilemiyor gibi okudum yanılıyor muyum? Teşekkürler

Geçirilemeyen nedir acaba ?

Ne kaldıysa geçirilemeyen, belki biliyordur Erol Egemen...

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
Merhaba 2025 yılında gümrük mevzuatı değişti mi bu konuda? Sanki artık geçirilemiyor gibi okudum yanılıyor muyum? Teşekkürler
Kargo yolu ile getirimi diyorsan, oda geçiyor çıkacak olan dünya kadar masrafı karşılarım dersen..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhaba, geçtiğimiz hafta sonu herhangi bir sorun yaşamadan yeni aldığım bisikletimi Munih havalimanı üzerinden getirebildim. Benzer yöntemlerle getirmeyi düşünüp sorun yaşar mıyım diye düşünen kişiler için paylaşıyorum.

bisikletli kısım azınlık oldugu için böyle yaptırımlara gerek duyulmuyor. halen yurtdışından gidip bisiklet getirme hakkına sahibiz.

Canyon gibi direk webden satan markalar haricinde yurtdışından getirmek avantajlı değil.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
sebebini açıklar mısınız?

Specialized Tarmac SL8 Expert Almanya fiyatı 6500 Eur( 240 Bin TL civarı) , Türkiye fiyatı 280 Bin TL
Giant TCR Advanved 2700 Eur( 103 Bin Tl) , Türkiye fiyatı 120 Bin TL

Genelde farklar bu kadar , değer diyorsanız tabi , bence değmez

İtalya'da öyle güzel indirimli bisikletler gördüm ki, bisikletim olmasa alıp getirirdim. Seri sonu veya tek kalmış ürünler yarı fiyatına denk geldi. Online alıp orada bulunacağım adrese de yollatmak mantıklıydı, zira webde daha çok seçenek, beden vs. var.

Specialized Tarmac SL8 Expert Almanya fiyatı 6500 Eur( 240 Bin TL civarı) , Türkiye fiyatı 280 Bin TL
Giant TCR Advanved 2700 Eur( 103 Bin Tl) , Türkiye fiyatı 120 Bin TL

Genelde farklar bu kadar , değer diyorsanız tabi , bence değmez
Madone SLR 7 Gen 7 - TR Fiyatı 350.000 - Yurtdışı 8.000 € (KDV dahil) Bunun 16% sını iade alırsınız KDV 19% olan ülkelerden. Geldisi gittisi, oradaki ücretler bagaj ücreti vs net kalan 88.000 TL
Cervelo P5 Ultegra - TR fiyatı 424.000 - Yurtdışı 9.600 € (KDV dahil) Bunun 16% sını iade alırsınız KDV 19% olan ülkelerden. Geldisi gittisi, oradaki ücretler bagaj ücreti vs net kalan 112.000 TL

Geri