umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.844
- Bisiklet
- Trek
Teşekkürler cevaplar için. Yolculuğa 1-2 ay var ve tarihi net değil şu an için. Bilet alırken soracağım sigorta falan yaptırabiliyor muyuz, hasar durumlarında ne oluyor diye. Başka yerlerden de gördüğüm kadarıyla karton kutuyla taşıma sıklıkla yapılıyor (örneğin YouTube'daki bikepacking kanallarında vs. görebilirsiniz). O yüzden sorun olmasa gerek diye düşünüyorum.
Bisikletler bavullarla aynı muameleyi görüyorlarsa çok haklısınız, fakat sanırım farklı taşınıyor bisikletler. Diğer türlü kimse karton kutuyla bisiklet taşıyamazdı diye düşünüyorum, fakat araştırdığım kadarıyla epey yapılıyor bu.
Hocam mesaja karton kutu icerisine koruyucu materyal ( strafor, balonlu plastik adini bilmiyorum malesef ) ile guzelce sarilarak paketlenmemisse diye yazdim, tekrar yazayim da bu sefer gozden kacmasin. Bu gibi malzemeler bisikletin kutu icerisindeki hareketini kisitlayacak, gelen ufak tefek darbeleri de absorbe edecektir. Sizin gordugunuz kanallarda da buyuk ihtimalle bu gibi malzemeler kullanarak paketleniyordur bisiklet.
Ucaga bagaj verirken belirtmeniz halinde uzerine fragile ( kirilgan, narin vs. ) etiketi yapistiriyorlar. Teorik olan bunu goren bagaj gorevlisi pakete barbar conan degil de pamuk prenses gibi muamele etmeli ama bu isler teoride boyle. Pratikte ne olacaginin garantisini kimse veremiyor.
Aradaki kalin cizgiyi belirtmek icin bir kez daha tekrar edeyim. Bisikleti koruma malzemeleri ile paketleyip karton kutuda tasimakla direkt kutuya koyup tasimak arasinda daglar kadar fark var. Bisikletinizi mumkun oldugunca koruyacak sekilde paketlerseniz hasar riski de duser.