Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Teşekkürler cevaplar için. Yolculuğa 1-2 ay var ve tarihi net değil şu an için. Bilet alırken soracağım sigorta falan yaptırabiliyor muyuz, hasar durumlarında ne oluyor diye. Başka yerlerden de gördüğüm kadarıyla karton kutuyla taşıma sıklıkla yapılıyor (örneğin YouTube'daki bikepacking kanallarında vs. görebilirsiniz). O yüzden sorun olmasa gerek diye düşünüyorum.

Bisikletler bavullarla aynı muameleyi görüyorlarsa çok haklısınız, fakat sanırım farklı taşınıyor bisikletler. Diğer türlü kimse karton kutuyla bisiklet taşıyamazdı diye düşünüyorum, fakat araştırdığım kadarıyla epey yapılıyor bu.

Hocam mesaja karton kutu icerisine koruyucu materyal ( strafor, balonlu plastik adini bilmiyorum malesef ) ile guzelce sarilarak paketlenmemisse diye yazdim, tekrar yazayim da bu sefer gozden kacmasin. Bu gibi malzemeler bisikletin kutu icerisindeki hareketini kisitlayacak, gelen ufak tefek darbeleri de absorbe edecektir. Sizin gordugunuz kanallarda da buyuk ihtimalle bu gibi malzemeler kullanarak paketleniyordur bisiklet.

Ucaga bagaj verirken belirtmeniz halinde uzerine fragile ( kirilgan, narin vs. ) etiketi yapistiriyorlar. Teorik olan bunu goren bagaj gorevlisi pakete barbar conan degil de pamuk prenses gibi muamele etmeli ama bu isler teoride boyle. Pratikte ne olacaginin garantisini kimse veremiyor.

Aradaki kalin cizgiyi belirtmek icin bir kez daha tekrar edeyim. Bisikleti koruma malzemeleri ile paketleyip karton kutuda tasimakla direkt kutuya koyup tasimak arasinda daglar kadar fark var. Bisikletinizi mumkun oldugunca koruyacak sekilde paketlerseniz hasar riski de duser.

Scudo
Felaket senaryosu:

Yorumlarda karton kutu yumuşak kutuya göre daha iyi, daha iyi muamele yapıyorlar falan demişler. Garip işler.

Sert kutu kiralama olayı mantıklı aslında fakat uçuşum tek yönlü olacak, İstanbul'da kiralayıp gittiğim yerde teslim edebiliyor olmam lazım. Biraz zor gibi.

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Aslında en güzel sistem bu, fakat maliyeti yüksek. 20 bin lira üstü bisikletiniz varsa,böyle bir çanta almak tüm sorunları halleder.
vaison-elite_0.jpg
(link)

Aslında en güzel sistem bu, fakat maliyeti yüksek. 20 bin lira üstü bisikletiniz varsa,böyle bir çanta almak tüm sorunları halleder.
276662 dosyayı görüntüle
(link)
Çok güzel gözüküyor bu, teşekkürler. Fiyat olarak da Baytekin'dekilerden çok daha uygun.

Bir sorum daha olacak, gidonu ve maşayı söktüğünüzde gidonun kablolarını da söküyor musunuz? Vites kabloları çok dert değil de, hidrolik kablolarını sökmek istemiyorum. Maşayı ve gidonu söküp kadroya bantlasam, kabloları sökmeden, olur mu?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çok güzel gözüküyor bu, teşekkürler. Fiyat olarak da Baytekin'dekilerden çok daha uygun.

Bir sorum daha olacak, gidonu ve maşayı söktüğünüzde gidonun kablolarını da söküyor musunuz? Vites kabloları çok dert değil de, hidrolik kablolarını sökmek istemiyorum. Maşayı ve gidonu söküp kadroya bantlasam, kabloları sökmeden, olur mu?
(link)

Bu fiyata aynı ebatta valiz dahi alamazsın. Ebatlarına baktım göremedim. Bu ürünler yol bisikletinde 60 cm kadro ve dağda 29 inç kadroları taşımanıza imkan veriyor diye biliyorum. İhtiyacı olan arkadaşların ,arayıp sorabilirler.

• Beğen
Tepkiler: Samsam
Bu fiyata aynı ebatta valiz dahi alamazsın. Ebatlarına baktım göremedim. Bu ürünler yol bisikletinde 60 cm kadro ve dağda 29 inç kadroları taşımanıza imkan veriyor diye biliyorum. İhtiyacı olan arkadaşların ,arayıp sorabilirler.

Ebatlarını açıklamaya yazmış:

"78 cm yükseklik,100 cm üstten uzunluk,112 cm tabandan uzunluk,26 cm kalınlık."

Sabah mesaj atmıştım satıcıya, yol bisikletini sattığı için çanta boşa çıkmış, ondan satıyorum dedi.

Uçakla bisiklet taşımak için karton kutu nereden temin edebiliriz, bilen var mı? Bisikletçiler verir mi veya satar mı?
Bisikletçilerde bulunur kutu belki biraz para isteyebilirler.

Yukarıda konuştuğumuz ikinci el bisiklet taşıma çantasını satın aldım. Kilitleri zor açılıp kapanıyor, anahtarları kayıp, ön tekerler kırık vs. ama fiyat ucuz, kutu sağlam, içinde de yumuşak kaplama var, iş görür yani uzun lafın kısası.

Şimdi bisikleti nasıl paketleyeceğimi ve yanına neler koyacağımı düşünüyorum. İki sorum var:

- Maşayı söktüğümde gidona giden kabloları çıkarmama gerek var mı, yoksa kabloları çıkarmadan maşayı ve gidonu düzgünce kadroya bantlasam hareket etmeyecek şekilde yeterli midir? Hidrolik fren olduğu için kabloları çıkarmam gerekirse biraz sorun olacak.

- Bisikletin yanına zincir yağı, yeniden montaj için gerekenler (anahtarlar vb.), ayakkabı vb. koysam sorun olur mu? Yoksa bisiklet bavulunda sadece bisiklet olacak gibi kurallar var mıdır? THY web sayfasında alakalı birşey göremedim.

Yukarıda konuştuğumuz ikinci el bisiklet taşıma çantasını satın aldım. Kilitleri zor açılıp kapanıyor, anahtarları kayıp, ön tekerler kırık vs. ama fiyat ucuz, kutu sağlam, içinde de yumuşak kaplama var, iş görür yani uzun lafın kısası.

Şimdi bisikleti nasıl paketleyeceğimi ve yanına neler koyacağımı düşünüyorum. İki sorum var:

- Maşayı söktüğümde gidona giden kabloları çıkarmama gerek var mı, yoksa kabloları çıkarmadan maşayı ve gidonu düzgünce kadroya bantlasam hareket etmeyecek şekilde yeterli midir? Hidrolik fren olduğu için kabloları çıkarmam gerekirse biraz sorun olacak.

- Bisikletin yanına zincir yağı, yeniden montaj için gerekenler (anahtarlar vb.), ayakkabı vb. koysam sorun olur mu? Yoksa bisiklet bavulunda sadece bisiklet olacak gibi kurallar var mıdır? THY web sayfasında alakalı birşey göremedim.
Orjinal bisiklet çantası yani bavulu ise maşayı sökmenize gerek yok. Jantlar sökülecek gidon yan çevrilecek, hepsi bu, yanına da ufak tefek şeyler koyabilirsiniz sorun olmuyor.

Merhabalar, bisikleti en sağlıklı ve sağlam Antalya'dan Kapadokya'ya nasıl götürebilirim? Pandemi nedeniyle ulaşım konusunda güncellenen bir konu var ise sormak istedim. Seyahatimi normal şartlarda aktarmasız Pegasus ile yapıyorum. Bisikletimi götüreceğim için ulaşım şekli önemli değil. Horoz Lojistik firması vs önerir misiniz?

Merhabalar, bisikleti en sağlıklı ve sağlam Antalya'dan Kapadokya'ya nasıl götürebilirim? Pandemi nedeniyle ulaşım konusunda güncellenen bir konu var ise sormak istedim. Seyahatimi normal şartlarda aktarmasız Pegasus ile yapıyorum. Bisikletimi götüreceğim için ulaşım şekli önemli değil. Horoz Lojistik firması vs önerir misiniz?
Otobüs tecrübe ettiğim kadarıyla en risksiz yöntem. Kutulayıp bagajda güvenli şekilde istediğiniz yere götürebilirsiniz. Kargo pahalı oluyor ama anlaşmalı kargo ile 100 lira bandında taşınabiliyor.

Merhabalar, bisikleti en sağlıklı ve sağlam Antalya'dan Kapadokya'ya nasıl götürebilirim? Pandemi nedeniyle ulaşım konusunda güncellenen bir konu var ise sormak istedim. Seyahatimi normal şartlarda aktarmasız Pegasus ile yapıyorum. Bisikletimi götüreceğim için ulaşım şekli önemli değil. Horoz Lojistik firması vs önerir misiniz

En sağlıklı ve ucuz yöntem , arkadaşında dediği gibi otobüsle göndermek olur.

Son zamlardan sonra dosya bile ( 1 desi ) 40 tl civarı gönderildiğinden dolayı kargoda uçuk fiyatlar çıkacaktır.

Anlaşmalı kargo da bi nebze bile düşse 250 tl altında olacağını sanmıyorum.

Kargoda ürünler desi yöntemi ile hesaplanır. Örneğin göndereceğiniz kargo 100 x80x 20 cm ( en boy yükseklik ) ölçülerinde olsun.

Çıkan çarpım sonucunu 3000 e böldüğünüzde çıkan sonuç sizin göndereceğiniz kargonun desisini verir.

Bu örnekte sonuç 53 desidir.

Bir kaç kargo firmasına sizin bisikleti koyduğunuz kutunun desisini bu yöntemle hesaplayıp fiyat sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uçak baya sıkıntı, kargo yükleyenin ruh haline bağlı bisikletin sağlığı...

İç seferleri bilmiyorum ancak yurtdışı seyahatlerinde birçok uçak firması kilo hakkını geçmediği sürece spor malzemesi için ekstra ücret almıyor şayet uçağın kargo kısmında yeterli yer yok ise ücret karşılığı taşıyor. Uçakla taşımada kutulaman gerekecektir. Şehirler arası yolculuk yapacağın için en rahatı otobüs ile seyehat etmen (seyehat süresi rahatsız etmiyorsa) bu sayede bisiketi kutulamana gerek kalmadan otobüsün bagaj kısmında götürebilirsin.

Geri