Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Teşekkür ederim cevaplar için. Mayıs ayında bir arkadaşım gidecek, ama şu anda gönderebileceğim bir adres var berlinde. Yani araştırmaya başladım şimdiden🙂 uygun birşey bulursam mayıs öncesi de alabilirim.
Şahsi fikrim alacaksan şu aralar almalısın. Nisan, mayıs sezon açılmış oluyor ve çoğu firma indirimli satış yapmıyor..

Scudo
Bu extra ve önemli bilgi için de ayrıca teşekkür ederim😊

Yurtdışında yaşayan bir tanıdığınız varsa ikinci el çok uygun fiyatlara bisiklet sahibi olabilirsiniz

Hollandada oturan bir arkadaşım var onunla konuştuk ve oradan bir bisiklet almaya karar verdim ama yurt dışına çıkma şansım vs yok .
Ortlama bütçem 750 euro civarında . Yol bisikleti almak istiyorum ama tiagra set karbon maşa olsun istiyorum türkiyede salcano vs var derseniz kozmetik olarak hiç sevmediğim için onlara yönelmek istemiyorum . Merida reacto 300 İKİNCİ el olarak 4500 tl fiyata koymuşlar . Sizce sıfır alıp hollandadan getirmek mi mantıklı yoksa tr de 2. el almak mı ? ve hollandadan getirtirsem bana bisiklet harici ( tahmini ) ne kadar mal olabileceğini söyleyebilecek birisi var mı acaba ?

Hollandada oturan bir arkadaşım var onunla konuştuk ve oradan bir bisiklet almaya karar verdim ama yurt dışına çıkma şansım vs yok .
Ortlama bütçem 750 euro civarında . Yol bisikleti almak istiyorum ama tiagra set karbon maşa olsun istiyorum türkiyede salcano vs var derseniz kozmetik olarak hiç sevmediğim için onlara yönelmek istemiyorum . Merida reacto 300 İKİNCİ el olarak 4500 tl fiyata koymuşlar . Sizce sıfır alıp hollandadan getirmek mi mantıklı yoksa tr de 2. el almak mı ? ve hollandadan getirtirsem bana bisiklet harici ( tahmini ) ne kadar mal olabileceğini söyleyebilecek birisi var mı acaba ?

Sifir olarak Hollanda'dan getirtmek daha mantikli cunku hem Turkiye'ye gore bisikletler daha ucuz, hem de vergi iadesi alinabilir.

Hollanda'dan alirsaniz bisiklet harici ekstra maliyet sadece lojistik icin var. Bisikleti havalimanina tren ya da otobus ile goturmek kolay degil, bunun icin uber x benzeri buyuk arac gerebilir. Ucakta da bisiklet icin ekstra bagaj ucreti alabilirler ki bunun maliyeti havayolu firmasina gore degisiyor.

@umutcelik Genelde 30 € alıyorlar.
@Bisiklet Tutkusu (link) vergi iadesi ile hava taşımacılığı masrafıyla 750 € ya gelir. Hollanda içi taşıma ekstra olur. Arkadaşınız Türk vatandaşıysa yada EU vatandaşı değilse vergi iadesi alabilirsiniz diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve umutcelik
@umutcelik Önceden söylemek gerekiyor ve ödemeyi havalanında yapıyorsunuz. 👍

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Sifir olarak Hollanda'dan getirtmek daha mantikli cunku hem Turkiye'ye gore bisikletler daha ucuz, hem de vergi iadesi alinabilir.

Hollanda'dan alirsaniz bisiklet harici ekstra maliyet sadece lojistik icin var. Bisikleti havalimanina tren ya da otobus ile goturmek kolay degil, bunun icin uber x benzeri buyuk arac gerebilir. Ucakta da bisiklet icin ekstra bagaj ucreti alabilirler ki bunun maliyeti havayolu firmasina gore degisiyor.
Ben amerikadan getirmek için araştırdığımda 100 dolar ve 200 dolar arasında değişiyordu bisiklet için taşıma ücretleri.

Fakat bisiklet taşıma çantaları var. Öyle bir çanta edinirse normal bagaj hakkı yerine bisiklet verebiliyor. Üstelik bu çantalar 100 dolardan çok daha maliyetli. Ben bunu havalimanında öğrendiğim için 100 dolar bayılmak zorunda kaldım :)

20200301_183744.jpg3 aydır beklediğim malzemeler nihayet dün geldi. Kuzen Almanya 'da ikamet ettiği için vergi iadesi alamadık ama euroyu erken almam sayesinde güzel fiyatlara aldığımı düşünüyorum. Thy 30 euro aldı bisiklet için.

@Metal06 istediğin kadar ucuza aldım de euro yü.... Orda dünyanın euro şu var.... Hayırlı olsun kazasız belasız bol süruşler...

@Metal06 istediğin kadar ucuza aldım de euro yü.... Orda dünyanın euro şu var.... Hayırlı olsun kazasız belasız bol süruşler...

Teşekkürler. Evet orda dünyanın eurosu var ama burdan alsaydım kainatın TL'sini verecektim. :)

@Metal06 Merhaba,

bisikletinizin modeli nedir? kaça malettiniz? KDV ve ÖTV aldılar mı?

BEn de boy nedeniyle yurtdışından getirmek zorunda kalacağım gibi görünüyor.

Sizce orda birine aldırmak mı daha iyi yıksa direk firmadan göndertmek mi?

Teşekkürler

Bildiklerimi madde madde özetledim, buna eklemeler varsa yapalım, sonra eli grafik tutan biri de akış diyagramı (flow chart) olarak çizsin, faydalı olur...

1a- Sitede buldunuz. İnternetten alacaksınız.

2a- Türkiye'ye gönderteceksiniz
3a- Ürün bedeli (posta hariç) 1500 euro üzeri mi?
4a- Üzeri -- Gümrük müşaviri ile ithalat işlemleri yapmanız gerekecek, %18 + %25 + çeşitli masraflar
4b- Değil -- Ürün bedeli üzerinden %18 KDV'yi postacıya ya da taşıyıcı şirkete ödeyip teslim alacaksınız

2b- Yurtdışına gönderteceksiniz
3b- Bisiklet AB üyesi ülkede, ve siz de AB üyesi bir ülkeye mi göndertiyorsunuz?
4c- VAT (%18) ödeyeceksiniz
3c- Bisiklet AB üyesi ülkede değil ve siz AB üyesi bir ülkeye mi göndertiyorsunuz?
4d- Bisiklet ABD'de mi?
5a- Satın alım sırasında fiyata eyalet satış vergisi (Sales Tax) eklenebilir (her koşulda değil), onu geri alamayacaksınız
4e- Değil mi?
5b- Burası ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. 4a-b-c gibi olabilir.
3d- Bisiklet AB üyesi ülkede değil ve siz AB üyesi ülkeye mi göndertiyorsunuz?
4f- Postane/Gümrük ziyareti yapıp VAT (%18-19) ödeyeceksiniz. (Ziyaret dışında, kapıda tahsilat da olabilir, internetten de yatırılıyor olabilir. Ülkeden ülkeye değişir)

2c- Yurtdışına otele gönderteceksiniz (gönderdiğiniz kişinin oturum izni yok / turist / kendi otelinize göndertiyorsunuz)
3e- Satıcı ile iletişime geçip bazı durumlarda Tax Free formu doldurtabilirsiniz. Buralar karışık. Devamı için 2f

1b- Vitrinde buldunuz. Dükkandan alacaksınız.
2d- AB üyesi bir ülkede misiniz?
3f- %18-19 VAT ödeyeceksiniz, pasaportunuzla Tax Free formu doldurtacak, sınır kapısında AB gümrüğünden çıkartırken belgeyi onaylatıp bir kısmını hemen ya da gelecekte geri alacaksınız. Bunun için bisikletin kullanılmamış olması gerekiyor. Devamı için 2f
2e- ABD'de misiniz?
3g- Eyalet satış vergisi (Sales Tax) ödeyecek, geri alamayacaksınız. Devamı için 2f

2f- Uçakla gelirken bisiklet için önceden rezervasyon yaptıracak, muhtemelen bisiklet taşıma bedeli ödeyeceksiniz. Her gelişinizde 1 adet bisikleti TR gümrüğünden geçirme hakkınız var.

Danimarka'dan elektrikli bisiklet aldım şuan Kuhne Nagel nakliye şirketinin deposunda duruyor, deniz yoluyla gelecek. Bir gümrükçü firması ile anlaşıp bisikleti getirteceğim fakat deneyimli, daha önce bisiklet getirmiş bir firma olması gerekiyor. Sizin bildiğiniz, daha önce çalıştığınız bir gümrükçü var mı? Birde bisikleti getirtirken TSE den uygunluk belgesi, servis sözleşmesi vs almamız gerekiyor mu? @ekranci
1500€ üzeri alışverişler bireysel alışveriş statüsünden çıktığı için konşimento için ticari mal çekim işlemi ile aynı şartları uygularsınız,
Gümrüğe gitmek ve/veya aracı kuruma vekaletname verip malı çektirmek gerekir.

Ticari seviyede gelen ürünün mevzuata göre incelemesi daha sıkı olmaktadır,
aracı kurumun payı olmadan aldığınız ürünün fiyatının 2'ye katlanması olası bir durum,
Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanmaktadır.

Burada eşyanın ithal edildiği ülke mallarına ek bir vergi varsa bunu da ödersiniz anlamında bir çıkarım olabilir,
benzeri sebepler ile Türkiye'de bisiklet kadrosunu tek başına alınca üretildiği ülkeden doğan vergi yerine az bir fark ile bütün bisiklet alınabilmektedir.

@gezgin gezer
Hocam Danimarka'dan elektrikli bisiklet aldım ve aracı kurum ile getirtmek istiyorum. 750 watt gücünde bisiklet için TSE den Tip Onay Belgesi almam gerekiyor mu ve önerebileceğiniz bu işlerde deneyimli aracı bir kurum var mı?
@fahrettin akansu

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: karanbatu
Acaba ABD'den uygun fiyatlı bisiklet getirmek istesek ne gibi sorunlarla karşılaşırız veya bize maliyeti nekadar artar.

jensonusa.com/Marin-Nicasio-R-700c-Bike-2020

Mevzuat değişikliği var mı acaba?

Acaba ABD'den uygun fiyatlı bisiklet getirmek istesek ne gibi sorunlarla karşılaşırız veya bize maliyeti nekadar artar.

jensonusa.com/Marin-Nicasio-R-700c-Bike-2020
Eğer 1500 euronun altındaysa fiyatı %18 vergisini ödeyip getirtebiliyorsunuz. Eğer kendiniz getirecekseniz vergi ödemiyorsunuz. (1500 sınırı yanınızdaki bisiklet için uygulanmıyor) Üstündeyse kargoya bulaşmayın diyorlar, ithalata giriyormuş bir yığın mevzuat ve ödenecek ekstra paralar varmış.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Peki arkadaslar yurtdisindan ikinci el bisikleti kargoyla getirtme meselesinde durumlar nedir, faturasiz filan yollanabiliyor mu ikinci el varsayalim dayimiz hediye yolladi ?

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve NoCycling
Geri