Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Peki arkadaslar yurtdisindan ikinci el bisiklet kargoyla getirtme meselesinde durumlar nedir faturasiz filan yollanabiliyor mu ikinci el varsayalim dayimiz hediye yolladi ?
Abi emin olmamakla birlikte her türlü gümrüğe girer diye düşünüyorum. Amazon un ikinci el satışı da vardı yanlış hatırlamıyorsam. Oradan alınan ürünler de gümrüğe giriyordu.
Şimdi araştırdım gümrüğe giriyor abi. Hediye diye birşey yok yani onlar için. Geçen yıl çekilişle bisiklet kazanan bir arkadaş gümrük vergisi ödemişti mesela.

Scudo
Abi emin olmamakla birlikte her türlü gümrüğe girer diye düşünüyorum. Amazon un ikinci el satışı da vardı yanlış hatırlamıyorsam. Oradan alınan ürünler de gümrüğe giriyordu.
Şimdi araştırdım gümrüğe giriyor abi. Hediye diye birşey yok yani onlar için. Geçen yıl çekilişle bisiklet kazanan bir arkadaş gümrük vergisi ödemişti mesela.
Peki fiyatini nasil ibraz edicez var mi bi yolu

Gümrükte bakıyorlar bildiğim kadarıyla. Zaten takılırsa sizinle telgrafla iletişime geçiyorlar. Siz ibraz ediyorsunuz faturayı ya da banka dökümünü. Ona göre vergilendiriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yurtdışından gönderimlerde (en azından benim olduğum yerde) göndermeden önce form dolduruyorsun o formda paket içeriğinin değerini ibraz ediyorsun ve o fiyat üzerinden Türkiyede vergiye tabii tutuluyor..

@Mustaac Vergi odememenin yaninda odediginiz vergiyi geri aliyorsunuz. Misal 1000 euroluk bisiklet aldiniz Turkiye ye gelince 160 euro sunu geri aliyorsunuz. Size bisiklet 840 euro ya gelmis oluyor. Elbette faturali ve tax free kabul eden magazalardan almaniz lazim. Kargo ile alimlarda degil kisinin yaninda gelen bisiklette bu mevzuat geçerli.

Kargo ile alimlarda degil kisinin yaninda gelen bisiklette bu mevzuat geçerli.
Hocam kargo ile alırken de bircok site vergiyi düşüyor. Wiggle, bike24, bike-discount gibi sitelerde fiyatlar vergi hariç hesaplanıyor.

9-10 bin dolar altı bisiklet getirmek mantıklı değil gibi gözüküyor. Amerika ve avrupadan seyehat edip yanında ücret karşılığı sipariş getiren insanlar yardımcı olabilir. donanım haberde izzet bey ile daha önce sipariş getirtmişliğim var ancak corona günlerinde süreç uzayabilir gibi.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@Mustaac zaten o sekilde olunca 2 sefer vergi vermis olursunuz. Kargo gelecek yeri sectiginizde duruma gore vergi duser yada dusmez. Eu ülkesiyse vergi dusmez.
@mali.ozdemir elime firsat gecti 1700 euro dan 1300 euroya indirim olmus bisiklet getirttim arkadaşa. 10 bin dolar nire biz nire. Cokta mantikli oldu valla. Yari yariya geldi Turkiye fiyatiyla.

Kargo ile farklı mevzuat denilince yanlış anlamışız. Aynen Eu ülkelerinde sadece aldığımız ülkeye vergi ödüyoruz. Amerikadan aldığımız ürünlerde her iki ülkeye de vergi ödüyoruz.

Dosyalar

• S00524-18563667.png
    S00524-18563667.png
    192 KB · Okunma: 44
  • S00524-18565497.png
    S00524-18565497.png
    198,3 KB · Okunma: 44
  • S00524-18551227.png
    S00524-18551227.png
    117,2 KB · Okunma: 41
  • S00524-18550550.png
    S00524-18550550.png
    109,3 KB · Okunma: 40
Son düzenleme:
  • Beğen
@Mustaac efendim kusura bakmayin ama okudugunuzu anlamakta ufak bir sıkıntı mevcut galiba. Vergi düşmüş olmasa 2 sefer vergi vermis olursunuz diye yazmışım. Urunleri aldiginiz yer EU ulkesi ama telefonunuzun konumunu kullanarak Türkiye seciyor kargo gonderim yerini kargo gonderim yerini Almanya yaparsaniz o vergi dusmeyecek ama gumrukte Almanya dan alan kisi vergi odemeyecektir. Aldığiniz ulke degil getirin dediginiz ulke onemli.

@mali.ozdemir elime firsat gecti 1700 euro dan 1300 euroya indirim olmus bisiklet getirttim arkadaşa. 10 bin dolar nire biz nire. Cokta mantikli oldu valla. Yari yariya geldi Turkiye fiyatiyla
Uçak bagaj ücretini de hesaba katıp hesaplayın derim

• Beğen
Peki arkadaslar yurtdisindan ikinci el bisikleti kargoyla getirtme meselesinde durumlar nedir, faturasiz filan yollanabiliyor mu ikinci el varsayalim dayimiz hediye yolladi ?
İsviçre' den aldığım ikinci el 500 frank değerindeki bisiklet için kargoya 100-110 frank, vergi için 175-190 lira arasında bir bedel ödedim. Gönderen abim kutuya 180frank yazmıştı. Vergiyi her türlü alıyorlar ama aliexpress gibi düşük fiyat yazdırabiliyorsun.

@Mustaac zaten o sekilde olunca 2 sefer vergi vermis olursunuz. Kargo gelecek yeri sectiginizde duruma gore vergi duser yada dusmez. Eu ülkesiyse vergi dusmez.
@mali.ozdemir elime firsat gecti 1700 euro dan 1300 euroya indirim olmus bisiklet getirttim arkadaşa. 10 bin dolar nire biz nire. Cokta mantikli oldu valla. Yari yariya geldi Turkiye fiyatiyla.

Türkiyede değil 1700 euro, 3700 euro versen de alamazdın.:ssrtcbya:
Ülkemizdeki tüm distrübütörler hep M beden getirerek riski kendilerince en aza indirmiş. Boyumuz kısa diye canımız yok mu?:ckskc:

Bizim de canımız püskevit isteyemiz mi?😜

@trainspotting35 Evet o cümleyi yanlış anlamışız. Öncesinden aynı seyi söyleyip farkli söyledimizi zannedince oluyor öyle. Hayırlı bayramlar.

Son düzenleme:
@hamlet2006Screenshot_20200524-192450_sahibindencom.jpgBuyurun efendim 16500 e hemen sizin olsun hemde alevli kırmızı. Sen bunu al ben benim bisikleti sana veririm ustune de 3000 ateşlerim.😁
@Mustaac zaten o sekilde olursa iki sefer vergi vermis olursunuz demisim daha ne diyeyim. Neyse kusuruma bakmayin olur o kadar hata bu yurtdışından bisiklet getirtme konusunda epeyi deneyimli olduğum için yanlis bilginin önüne gecmeye çalışıyorum.

@hamlet2006 Halkın bisikleti Giant bizim gibi Maki bitki örtülerini düşünmüş getirmis efendim size de almak duser artık.😁

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
İsviçre' den aldığım ikinci el 500 frank değerindeki bisiklet için kargoya 100-110 frank, vergi için 175-190 lira arasında bir bedel ödedim. Gönderen abim kutuya 180frank yazmıştı. Vergiyi her türlü alıyorlar ama aliexpress gibi düşük fiyat yazdırabiliyorsun.
Mustafa türkiyede az fiyat yazidirarak vergiyi düsümek cok iyiymis.
Almanyada bunu yapamiyorsun, mesela sitesinde parcaya 120€ yazmislar diyelim ve bende saticiya rica ediyorum misal atiyorum 70€ yaz diye. Inan almanya gümrügünde bu islem sökmüyor. Adamlar sana paketin geldi gel al diye yazi gönderiyorlar birde altina not yaziyorlar, gelirken lutfen yaninizda kimlik ve nekdar ödediginize dahil bankadan yada PayPal dan belge getirin diye. Oraya gidince de adamlar icinde ne var diye bakiyorlar, süpelenirlerse siteye girip sitedeki fiyatin senin ödedigin fiyatla aynimi diye bakiyorlar. Eger isin icinde dolandirma süpesi his ederlerse sonuna kadar aratiriyorlar ve yalan ortaya cikinca hapi yuttun.

Mustafa türkiyede az fiyat yazidirarak vergiyi dürümek cok iyiymis. Almanyada bunu yapamiyorsun, mesela sitesinde parcaya 120€ yazmislar diyelim ve bende saticiya rica ediyorum misal atiyorum 70€ yaz diye. Inan almanya gümrügünde bu islem sökmüyor. Adamlar sana paketin geldi gel al diye yazi gönderiyorlar birde altina not yaziyorlar, gelirken lutfen yaninizda kimlik, nekdar ödediginize dahil bankadan yada PayPal dan belge getirin diye. Oraya gidince de adamlar icinde ne var diye bakiyorlar, süpelenirlerse siteye girip sitedeki fiyatin senin ödedigin fiyatla aynimi diye bakiyorlar. Eger isin icinde dolandirma süpesi his ederlerse sonuna kadar aratiriyorlar ve yalan ortaya cikinca hapi yuttun.
Almanya bu konuda bayağı sıkıymış :eek:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri