Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

@BisikletKolikK Çok iyi bilip, denk getirip (serisonu, kampanya vs.) belki yine ucuza şeyler bulunabilir ama genel olarak bence de mantığı yok. Ülkemizde 50 liraya satılan bişey 23 liraya aliexpreste satılıyorsa ve aceleniz yoksa alınabilir. Veya Türkiyede bulamayacağınız çok özel bir şey ise. (Ben kulaklık süngeri getirtmiştim mesela :) )

Scudo
@Aliya Özellikle alyan, kaset anahtarı gibi şeyler aliexpress'ten çok ucuza gelebiliyor hocam, decathlon'da küçücük anahtarlara dünyanın parasını istiyorlar. :D

Biraz önce Merlin de eddy merckks bisiklete bakıyor dün. 105setli prologo sele shimano rs10 jant bisiklet 2800vs di stokta m, l boy falan azalmış bitmiş bizde aynı bisikletten olsa en az 4750 den başlayan fiyatlarla vitrine koyarlardı... Dedim kendi kendime

Sonra LOOK görünce dedim "efsane" fiyat ise 5300TL den başlıyor... Bizde 10.000 den başlardı ancak o ne! Tüm bedenler duruyor.

Yani onlar a her şey ucuz olmasına rağmen bu parayı veren fazla yok.. ki yollar güzel spor kültürü var... Berbat havalar a rağmen...

@alper 76
Hocam biz yüksek fiyatlara alışığız, açıkçası yabancılar biraz cimri. Aklına dahi gelmeyen paranın hesabını yapıyorlar. Birçok yabancı arkadaşım var, ortalama aylık 1200-1300 euro kazanıyorlar en düşük kazananları. Ama bisiklet almaya gelince 200 €'luk bisikleti almayacak kadar cimriler, elektrikli bisikletler hariç sadece usta sporcular veriyor 1000+ parayı bisiklete. Bugün avrupada giriş seviyesi bisikletleri 1000 €'dan başlatsınlar yemin ediyorum toplumun %90'ı bisiklet almayı bırakır. Çünkü yurtdışında 1000 €'ya normal bir araba alınabiliyor, ilk gördüğümde çok yadırgamıştım. 50 cent'in davasını yapıyorlar konu para olunca, bünye alışık değil galiba bunların pahalı fiyatlara :D

Bende Bulgaristan dan MERİDA REACTO 400' e bakıyordum.. 1-2 milyar oynuyor aralarında..

@BisikletKolikK Ben açıkçası biraz mantıklı düşündüklerini sanıyorum. 1000 euroluk biniyormusun? diyorlardır kendilerine. İşin içinde biraz da o vardır, biz böyle şeyler çok tartıştık forumda daha önce... ama bana böyle gibi geldi.

yine de onalrın kazandıgı kadar kazansaydık da bööyle uzak uzak bakmasaydık diyor gönlüm. Çünkü burada 6 000TL lik bisiklet orada 3200 vs olunca abdurrahman çelebi muamelesi yapıyor. LOOK görünce uzay aracı sanıyoruz

@alper 76
Onlar bizim aldığımız fiyatları duysalar kesinlikle şok olurlar hocam.

@BisikletKolikK Katılıyorum, onalrda dabazı şeyler bize göre çok uçuk. Ben paris te alışveriş merkezine gittim Disneylan yolu üzerinde şehrin km lerce dışında bir şehir resmen. Müthiş alışveriş ortamı süper kalite her türlü marka falan var. armani si şusu busu.... bir girelim dedik armani boxer 10 euro... kumaş rezalet! bu ne lan! dedik çıktık nike gittik millet kapışıyor indirimde 130euroydu. Zaten "bizdeki mağaza normal fiyatı" dedim çıktım.

Ama bir bisiklete binip çıkamadık gitti...neyse forumdan kardeşlermizden okur görürüz inş. :) :)

Arkadaşlar selam,

Karar vermekte zorlandığım bir konu hakkında fikir danışmak istiyorum. Birkaç yıldır yurtdışında yaşıyorum. Burada yaklaşık 260 avroya oldukça eski model ama iyi durumda bir Scott aldım, son bir yıldır severek kullanıyorum. 2 hafta içinde Istanbul'a döneceğim ve bisikleti getirmekle burada bırakmak arasında kararsız kaldım.

Scott Expert Racing , 97 model. Bu model artık üretilmiyor diye okudum. Bisikletten anlayan birkaç arkadaşım bu modellerin artık çok nadir bulunduğunu ve mutlaka getirmem gerektiğini söylüyor. Diğer yandan eski ve kadrosu çiziklerle dolu olduğu için taşıma eziyetine değmeyeceğini, Turkiye'den daha yeni bir dağ bisikleti almamın daha iyi olacağını söyleyenler de var. Bisikleti yaklaşık 50 avro'ya getirebilirim uçakta ama kesin dönüş yaptığım için çokça bagajım olacak ve muhtemelen zorlanacağım. Bir de yakın zamanda katlanır bisiklet sevdasına düştüm. Hem dağ bisikleti hem de bir katlanır bisiklet sahibi olmak da fena fikir değil aslında.

Neyse, fikir ve öneriler için şimdiden teşekkürler,

Pinar

myscott.jpg

Kıymetli arkadaşlar,
1 yıl öncesine kadar İç hat uçuşlarda bisikletler için özel bagaj ücretleri uygulanmıyordu ancak; şuan da sabit olarak TRY50.00 ücret ile iç hatlarda bagaj ücreti alınıyor.
Dış hat uçuşlarda uçtuğunuz parkura göre özel bagaj ücreti ödemeniz gerekir.

Havayolu kurallarına göre;
-taşınacak bisikletin uygun şekilde paketlenmiş olması gerekir (sağlam kutular uygun olabilir)
-gerekli görüldüğü takdirde tekerleklerin havası indirilebilir.
-bagajın yer işgal etmemesini sağlamak ve yüklemeyi kolaylaştırması için gidonlar boylamasına katlanır. Ayrıca pedalların sökülmesi istenmektedir, uzantılı benzer parçaların çıkarılması gerekir.

Bu yazmış olduklarım Türk Hava Yolları ve Anadolujet uçuşları için geçerlidir. Konu ile alakalı havayolu kaynaklı sorularınız olursa özel mesaj ile severek cevaplarım.

İyi forumlar.

Bisiklet için THY 50 USD, Anadolu Jet ise 50 TL ücret istiyor. Bunun yanında Yurtdışına giden spor malzemelerinden ücret alınmıyor. Örneğin Mayami'ye giderken sörf tahtalarınız, İsveç'e giderken kayak takımlarınız için ücret ödemiyorsunuz. Bu nedenle bir daha THY ile yolculuk yapmama kararı ile birlikte 30.000 milim karşılığında shop dan ürün aldım. Bence herkes arayıp bu konuda baskı kursa faydalı olabilir. Gerçi biri çıkıp "iyi ki ücret alıyorsunuz" diyecektir.

@alpdeger
Çok yanlış yazdınız sayın hocam.
THY uçuşlarında da bisiklet İç Hatlar da ücretsiz taşınır, dış hat seyahatlerinizde bölgelere göre farklılık göstermekle birlikte Avrupa ülkelerinin %90'ına 30 Euro karşılığında taşır.
Spor malzemelerinin tümü dış hatlarda ücretlidir.

@Cyanide THY sitesinde ücretsiz taşıdıklarını yazarlar ama bilet alıp bagaj teslim edeceğiniz zaman sizi sürpriz bekler. Şansınız varsa, bileti 4440849 dan almayı tercih ettiyseniz ve bir sorayım bakalım belki de ücret alıyorlardır diye sorarsanız ücretli olduğunu öğrenirsiniz. WEB sayfalarında ücetsiz olduğunu yazdığını söylediğinizde ise THY nin ticari ahlaktan yoksun tavrıyla bir kez daha yüzleşirsiniz ve size güncelleme yapılmadığı söylenir. Allah belanızı versin deyip uğraşmak istemezsiniz. Ha eğer ücret ödemeden taşıyorsanız ve bunun bir yolu varsa söyleyin herkes istifade etsin. Şahsa özel uygulama da yapıyor olabilirler. Adımı soyadımı görünce böyle bir şey yapmış olma ihtimalleri de yok değil hani.

Türk Hava Yollarında durum şöyle:

Diğer havayolları da benzer tarifeler uyguluyorlar. Ücretsiz taşıma ancak yolcunun toplam bagaj ağırlığının bilet sınıfındaki bagaj kapasitesinden daha az olması durumunda mümkün olabiliyor. Ancak bu istisna her havayolunda uygulanmıyor.

Dosyalar

• bisiklet.JPG
    bisiklet.JPG
    64,9 KB · Okunma: 42
  • fiyat.JPG
    fiyat.JPG
    90,1 KB · Okunma: 40
Şansınız var ise konunun ehl-i biri ile görüşme fırsatı yakalarsanız eğer son gelen yayına/revizeye göre iç hatlar da ücretsiz, dış hatlar için bölgelere göre (Ozan bey'in eklediği görüntülerde olduğu gibi) sıralanmış ücret kurallarının uygulandığını görebilirsiniz. Web sitesi revize edilen ücret kurallarına göre güncel olur, işlem yaptırdığınız check-in personeli her zaman doğru bilgi veremeyebilir. Aksaklık yaşadığınız durumlarda en yakın satış ofisine giderek yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz ve web sitesinde yayımlanan ücret kurallarını görüntüleyip şikayet dosyası oluşturursanız mutlaka tarafınıza olumlu dönüş sağlanır.

@Ozy Ozan bey; ücretsiz toplam bagaj taşıma hakkınızı unutun :) o kayıtlı bagaj hakkınız olarak taşınıyor artık. İç hatlarda bisiklet için THY uçuşlarında ücret ödemiyorsunuz, Anadolujet de ödemeniz gereken tutar 50.00 Türk Lirası.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz ve Ozy
@Cyanide Celal Bey merhaba. ben yurtiçi kurallarını bilmiyordum açıkçası. 20 gün önce yurtdışından bisiklet getirdik, İngiltere'den, 30 EUR ödedik ve kendi kutusundaki bisiklet için hiçbir sorun çıkmadı. Eğer dediğiniz gibiyse 50 TL bile gayet makul bir fiyat yurtiçi uçuşlar için, kaldı ki ücretsiz ise harika gerçekten. Ben yurtiçi hiç seyahat etmedim henüz bisikletle.

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
@Cyanide

Siz haklısınız. Olur da bir gün bir yere lanet olası THY ile gidecek olursam sizden bu konuda yardım isteyeceğim.

@Cyanide

Bu uygulama (ücretsiz bagaj hakkını unutmak) çok saçma değil mi?

Şunun gibi bir bisiklet çantanız var diyelim:
upload_2017-10-27_0-1-22.jpeg
İçinde gömlek taşıyorsanız ücretsiz, baklava taşıyorsanız ücretsiz, ayakkabı taşıyorsanız ücretsiz; ama bisiklet varsa "ver bakalım 30€".

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
@Murat B.

Sanırım şu yüzden;
eğer bisikleti kutulu olarak teslim ederseniz uçağa gidene kadar elle aktarılıyor, bagaj bandına atılmıyor. Ancak sizin örneğinizdeki gibi bir çanta çok büyük ihtimalle normal bagaj muamelesi görecek ve uçağa banttan gönderilecek. Bu da yolda bir sürü darbeye maruz kalacağı anlamına geliyor. Galiba burada ücretlendirilen şey bisikletin kontuvardan uçağın ambarına kadar taşınması işi.

Geri