Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

@Ozy

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

İstanbul gibi büyük havalimanlarında check-in'den uçağa kadar elle koli taşınacağını hiç sanmıyorum; kilometre ile ifade edilecek mesafeler söz konusu. Ayrıca şöyle bir olay var:
(link)
Söz konusu bisikletlerin 2 tanesinin sahibini biliyorum, onların bisikletleri karton bisiklet kolilerdeydi.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Scudo
@Murat B. İstanbuldaki havalimanlarında da dünyadaki diğer havalimanlarında da @Ozy arkadaşın belirttiği gibi check-in'den uçağa kadar bagaj görevlisi taşır ayrıca indiğiniz yerde de bagaj görevlisi/porter kutusuyla gelir teslim eder. Ayrıca @Cyanide arkadaşım geçen seneye kadar ücret alınmıyordu demiş, THY geçen sene de ücret alıyordu önceki senede. Bu yaz başı sitesinde bir güncelleme yaparak diğer spor aletleri gibi iç hatta ücretsiz taşınacağını belirtmişti ki bunun da uzun süreceğini sanmam hatta ücretsiz uygulama kalkmış olabilir.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@Murat B.

havalimanında çalışmıştım bir dönem. kontuvarda teslim ettiğiniz büyük, şekilsiz bagajlar ya da spor ekipmanları ve evcil hayvanlar bagajların traktör kasalarına optik sistemler vasıtasıyla otomatik olarak yüklendiği şut altına kadar bir görevli tarafından elle / troley arabayla taşınır. Şut altında elle traktör kasasına yüklenir, sonra da uçağın ambarına yine elle yerleştirilir. (evcil hayvanlar traktör kasasında değil, ayrı bir araçla taşınıyor bildiğim kadarıyla)

Onur air yurtdisi konusunda nasildur tecrübesi olan varmi ?

@Ozy

Bisiklet çantası, "oversized" olduğu için bu şekilde taşınmıyor mu? kontuardaki konveyör bantlara sığmadığı için mecburen o şekilde taşınıyor, spor malzemesine fazladan özen gösterildiği için falan değil.

Burada yanlış olan şey şu: okyanus ötesi uçuşlar hariç THY'nin bagaj boyutları ile ilgili bir kısıtı yok, sadece ağırlığa bakılıyor. Fakat iş bisikletliden para almaya gelince ağırlık sınırını geçip geçmediğinize bakılmadan para isteniyor. Aynı çantaya aynı ağırlıkta çorap doldursam ücret falan istenemeyecek, bisiklet olunca "zenginsin galiba, biraz daha para ver"

@Murat B.

KLM şurada her türlü özel bagajı nasıl fiyatladığını açıklamış mesela. Buna göre uçağın ambarında yer kaplayan, standart bagaj dışındaki her şey ekstra ücrete tabi:
(link)

İki yıldır uçakla bisiklet yolculuğu yapıyoruz ailecek. 2 bisiklet ve 1 çocuk römorku. Çocuk römorkunu bebek arabası diye gösterip atıyoruz uçağa, bisikletler için ayrı ayrı düzgünce büyük bisiklet kutularının içine güzelce yerleştiriyoruz. Hatta uyku tulumu gibi bazı eşyalarımızı da bu kutunun içine koyuyoruz. Çok iyi paketleyip, gerekli önlemleri aldıktan sonra Allah'a emanet deyip, bisiklet başına 45TL (pegasus havayolları) ödeyip teslim ediyoruz. Fakat hangi havayolu ile uçarsanız uçun mutlaka önceden arayıp bisiklet için rezervasyon yaptırın.

yillardir yurticinde bisikletimle seyahat ederim THY ile. "oversized" oldugu icin hep ayri teslim ettim hep de ayri teslim aldim. simdiye kadar da 1 kurus bile fazla odeme yapmadim.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@3rsin Ayrı teslim nasıl oluyor? Yani chekin yaparken başka biri mi teslim alıyor? Arkadaşlar ben geçen THY de çalışan abime sordum. Mesela yurtdışı sınırı 20kg ise bisikletle beraber çantanız bu sınırda ise ücret ödenmediğini söyledi. Kendisi üst düzey bir yönetici.

@srdrmrs bisiklet cantasi, bebek arabasi...vs gibi buyuk (oversized) yukler kontuardan teslim alinmiyor. bu yuklerin toplandigin yuk tasiyicisi var ona teslim ediyorsun. teslim alirkende ayni bu sekilde teslim aliyorsun (bavullarin teslim alinan yuruyen bantta hic girmiyorsun). yillardir bu sekilde yurticinde seyahat ediyorum THY ile. benim kardesim de THY de calisiyor. yilda en az 6-7 defa seyahat ederim bisiklet ile, hic de para odemedim.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
merhabalar,

tanıdık bir abim yurtdışından elektrikli bisiklet getirmek istiyor. normalde biz bisikleti almanyaya gidip alacağız fakat sıkıntı elektirkli bisikleti taşıma kısmında. uçaklar elektrikli bisikletin pilini almıyorlar. konu ile bilgisi olan ve yardım ve öneride bulunabilecek birileri var mıdır?

Selamlar..Peki yurtdışından sıfır aldığım bisikletin kendi orjinal kolisi ile arkadaş dost vasıtasıyla getirmeye kalksam gümrükte sıkıntı olur mu acaba?
Kendi bisikletim derse felan...

AAA kadir abim :D sattım abi lapierre'i wilier alıyorum ama gümrük olayı kafamı karıştırdı orjinal kolisi ile yurtdışından gelen tanıdığıma getirtmeyi düşünüyorum..Bisiklet çantası işine girmek istemiyorum

@huseyinsarioglu

Sıkıntı olmaz. Her yolcunun gümrüksüz bir bisiklet getirme hakkı var.

@huseyinsarioglu

Merhaba,

Ben bu sene yeni bisikletimi Rusya'dan sizin tarif ettiğiniz şekilde getirttim. Hiçbir problem olmadı.

Selamlar

five

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@huseyinsarioglu

Başkası için getirdiği bisiklete için "kendi bisikletim" diyen kişi, Türk Ceza Kanunu'nun 206. maddesine göre suç işlemiş olur.

• Beğen
Tepkiler: Atacan
@huseyinsarioglu gümrüğe girmeyeceği için sorun olmaz. Ama bisikletin faturası en azından kendi üzerine olsun.

bi arkadaşım yurtdışı seyeheti dönüşünde ülkeye elektrikli bisiklet getirmek istiyor. bildiğim kadarı ile bu bisikletlerin bataryaları uçaklara giremiyor. konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

Geri