Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Yukarıdaki Jenson'a kesin bakın.Synapse'nin Alü modelleri uygun zaten.Fiyatları Caad Optimo'lar gibi.1000 dolar altında sanırım Sora'lı model bulursunuz.Jenson dışında R&A var ama o daha çok premium.Bunlar dışında Local Store denen sokaklardaki yerlerden alabilirsiniz mecburen.Bunun sebebi çok fazla bisiklet satıcısı'nın internet adresi yok ne yazık ki Jenson ve R&A gibi.Elden alma şansınız yokmuş ama olursa kesin deneyin şansınızı.1 yaşında 2 yaşında olup elde kalan sıfır bisikletler inanılmaz uygun oluyor.Nakit konusunda çok yardımcı olmuyorlar ama bu indirim sayesinde mesela 2017'de 1700 dolar olan bir bisiklet'in 2015'i 1000 dolar'a kadar düşebiliyor.

Scudo
çok yakın bir arkadaşım abd'de yaşıyor ve düzenli gelip gidiyor. birkaç sene sonra ben de oradan birşey getirtmeyi planlıyorum. fiyatlar buraya göre hiçte fena değil. ama orada yaşayan ve çifte pasaportu olan birisi olduğundan vergi kısmı soru işareti bende.

@Volks Merhaba, hayırlı olsun bisikletiniz.
Acaba bilgi verir misiniz gelirken THY ile mi getirdiniz ne kadar ücret ödediniz? Vergi iadesi aldınız mı hangi modeli kaça aldınız gibisinden konuyu okuyan arkadaşlara da rehber niteliğinde cevap olur. Mağlum tecrübeden daha iyi bilgi yoktur.

@Dethagorf yakın zaman da bilgisini vereceğim ama kısa bilgilendirme yapayım;

İspanya' dan Probike mağazasından alındı. Specialized Tarmac Elite 2016
250 € vergi iadesi alındı, 20 € komisyon kesildi = Total' de 230 € vergi iadesi alındı.
45€ Pegasus taşıma ücreti aldı. İspanya' da vergi %16 olduğu için öyle alındı.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
ABD ye bir arkadaşım gitmişti. Bir kaç bir şey isteyeyim dedim.. 105 veya ultegra set düşünüyordum.. Ama bir baktım Türkiye fiyatları ile aynı. Merlin cycles, chain reaction yine en uygun siteler görünüyor... Yada buradan 9 taksit falan alacağız.. Size de caad serisinin giriş seviyesi uygun gözüküyor.. Sora lı caad 8 4500 tl civarı.. Türk markalarında 2500 civarına alabilirsiniz aynı donanımlı bisikleti.. Bu son dolar avro haraketlenmesinden sonra çok pahalandı ekipman vs..

Arkadaşlar çok teşekkürler cevaplarınız için. Verdiğiniz linkleri inceliyorum. Ne yazıkki gidip elden alma şansım yok çünkü Amerika'da değilim.

Bu işler hep böyle olur şu kadarlık bişey alayım idare etsinle başlanır sonar 4 katı fiyata bişey alınır. Şimdi acaba karbon bi model mi alsam diyorum ama zorlamamakta kararlıyım.
amacım mutlaka bir endurance bisiklet almak. Araştırdığıma gore cannondale synapse bu işte piyasa lideri. Bildiğim diğer modeler ise specialized Roubaix, trek domane. Eğer bildiğiniz bir fiyat/performans canavarı varsa lütfen paylaşın. Ama TR üretimi modellere soğuk bakıyorum. Bir de genel tartışma olmasın ama disk fren olmuşken olsun denmeli mi? Teşekkürler.

(link)

Arkadaşlar bu model nasıl sizce? Fiyat çok iyi kaçmaz mutlaka al denebilecek bir model mi? Karbon, 105'li, orbea, endurance 4500TL gibi bir rakama geliyor. Tabi taşıma kurdurma vs biraz daha artar bu fiyat.

Hiç konuyu,kriterlerinizi okuyamadım ama ben olsam "Cervelo" alırdım.

@Tolga Çelebi Cervelo' nun bence boyutları ve yapısı her insana göre değil. Daha farklı, daha agresif duruyor Cervelolar.

@@rif Orbea Avant giriş seviyesinde bir bisiklettir. OME kadro, en alt seviyedir Orbea' da. OME,OMR,OMP olarka 3 e ayrılıyorlar.

Omr ve Omp sıfında bakmanızı öneririm.

Arkadaşlar günlerdir inceliyorum, okuyorum. Aklımda iki modele kadar indirdim.

Cube Attain Pro Road Bike 2016
Cube Attain Race Road Bike 2016

(link)
(link)

İkisinin arasında sadece sora-tiagra farkı ve pahalı olanda fulcrum 7 jant seti olmasına ragmen ucuz olanda CUBE RA 0.7 Aero diye bir jant seti var. Fiyat farkı ise mevcut döviz kuru üstünden 800TL gibi bir rakam. Gönlüm maddiyattan ötürü ucuz olandan yana ama benim bilmediğim göremediğim bir fark varsa ve mutlaka tiagralı olanı almam gerekiyorsa lütfen bana fikir verin. Ya da bu fiyattan almam mantıklı mı? Fikirleriniz benim için önemli çünkü herşey hazır sadece satın al düğmesine basacağım.

Bir de boyum 182cm iç bacak ölçüm de 81cm. Size chartta 58cm olan uygun gözüküyor, Cube kullanan arkadaşlardan fikir alabilirmiyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bir de bahsetmeyi unuttum. 559dolar artı kargo 654dolar yani şu anki kurda 2350TL gibi bir rakama geliyor. Üstüne uçakla taşıyacağım için yaklaşık THY 200TL gibi bir rakam alıyormuş(henüz net öğrenemedim). Türkiye'de iyi kötü bir kurdurma ayarlama masrafı da çıkar. Yani bisiklet 2700TL gibi bir rakama denk gelecek bana. Diğer model de bundan 800TL pahalı işte. Sizce bu fiyatlar mantıklı mı bu modeler için?

@@rif %18 hoşgeldin ecnebi vergisi de var:mad:
Boy ve bacak uzunluğu için Cube 58 kadro uygun olur..Ben 184 e 83 üm ama bıke-fit de yaptırmalı...
Not:Link verdiğiniz site eve kargo yaptığında vergi alınıyor.Kendiniz alıp gelirseniz vergi ödenmiyor...

@cazci

Bunu yeni duydum. Nasıl ya? Hani yurtdışından gelirken yanımızda bir bisiklet getirme hakkımız vardı? Hocam ben mi yanlış biliyorum? Uçakla yurtdışından kendim getireceğim bisikleti.

@@rif CRC'deki size chart bölümünde ki önerilen kullanıcı boyu kriterinin doğruluğu yansıtmıyor. 58 kadro size büyük gelecektir. Cube kadro ölçülendirmesini 2015 yılında ki modellerden sonra farklı yapmaya başladı. Size 56 kadro uygun gözüküyor bu da tiagra donanımlı olan seçimde yer alıyor.

Attain Race modelindeki yeni Tiagra 4700 var donanım açısından size memnun edecektir.

Gezinirken şu güzelliğe denk geldim. Al beni diye bağırıyor. Ama bütçe tabi. Bri de üstüne 89 dolar kargo 5250TL'ye geliyor.

(link)

Dosyalar

• untitled.png
    untitled.png
    57,9 KB · Okunma: 9
Şu güzelim Pinarello ya Sora set koymuşlar,cık cık cık..

merhaba arkadaşlar abiler ablalar,
yurtdışında bazı ülkelerde bildiğimiz gibi bisiklet fiyatları oldukça uygun bize göre. bu yaz gürcistana gideceğim kara yoluyla bisiklet alıp binerek dönme imkanım var. tahminimce taxfree den de yararlanabilirim. gürcistanda yol bisikleti fiyatları nasıldır almak mantıklımıdır?
sora setli focus culebrom var 105 gibi bir karbona yükseltmek istiyorum aslında

• Beğen
Tepkiler: wildboytam35
Geri