Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Ben almanyadfan devamli götürüp getiriyorum, birdefa bile sorun olmadi ve olmazda. Bu %100 kesin. Taxfree konusuna birsey diyemem.

Scudo
@cenkduran

Alır..

Bu kadar emin konuşmak için avrupa birliği resmi sitesinde yazılanlara inanmıyor olmanız gerekiyor. Belki de resmi sitelerinde yanlış yazmışlardır bir e-posta atarsanız düzeltirler. Linki aşağıda, "conditions" kısmında yazan ilk satırı okumanızı tavsiye ederim.

(link)

@Erhan B.

Erhan bey, TC pasaportu olan bir şahıs tax free alır, hiç bir sorun olmaz. 2 tane tanıdığım her sene bunu yapıyorlar ve tax freelerini alıyorlar. Yeterki şartları yerine getirsin. Form, pasaport ve gümrük kaşesi. Bu arada ürün faturası 3 aydan geç olmamalı. 3 aydan daha önce alınmış bir ürün tax free hakkını kaybeder. Gerisi teferruat, bana inanın hakkınız olan paranızı geri alın.

@OnuRRuno

Ben Avrupa'da oturma izni almış biri olarak pasaportta nelerin olduğunu gayet iyi biliyorum. Bu sayede de tax free yapılamayacağını iyi bilirim.

@OnuRRuno

Tax free icin birsey diyemem ama pasapotda kesin oturma izni yazilidir. Buna emin olun... Sizin de pasaportda böyle seyler olmaz demeiz yanlis bence.

@OnuRRuno

Zaten gönderdiğiniz linkde de "Visitors must provide proof of their residence status (e.g. non-EU passport)" diyor. Yani kişinin EU'da "non resident" olması gerekiyor. TC pasaportunda "oturma izni" olan birisi "non resident" olduğunu nasıl ispatlayacak çok merak ediyorum.

Konunun en başından bu yana mesajlarıma bakarsanız hep çift ülke vatandaşlarından bahsettim, türk pasapartu ile avrupa da yaşayan vatandaşlarmızdan bahsetmedim. Yani, çift pasaportu olan bir kişinin TC pasaportu ile TC ye girişi üzerine yazdım.
TC Pasaportu ile oturma izni olan kişilerden bahsedeceksek, örneğimiz Almanya ise, 2011 yılından itibaren elektronik oturma kartları kullanılmaya başlandı. Bu kartlar kredi kartına benzeyen kartlar. Kişilerin oturma izinleri bu kartlara işleniyor ve pasaportlara artık bir işleme veya yapıştırma yapılmıyor. 2,5 yıldır bu kartlar veriliyor ve kullanılıyor.

Bu sebeple evet haklısınız pasaport üzerinde öyle şeyler yazmaz demem yanlış. Şu şekilde düzeltiyorum, pasaport üzerinde öyle şeyler yazardı, artık yazmayacak.

@OnuRRuno

Evet haklisiniz eletronilk kartlar veriliyor ama tüm pasaportlarda degil bu sisitem, sadece isteyen kisiler o karti aliyor, daha mecburi olmadi. Yani isteyen hala pasaporta isletiyor. O dediginiz kart ücret karsiligi aliniyor. Bana inana bilirsiniz ben tüm pasaport ile ilgili seyleri iyi biliyorum.

Sonra avrupa birliginden baska bir ülkeye gecis yaparken, pasapotunda oturma yoksa otomatikmen karti soruyorlar ve durum ayni oluyor, ha pasaportda yapisik hada kart üzerin de.

Fransa'dan bahsediyoruz Almanya'dan değil. Ayrıca kart verilse dahi bunu kontrol ederler. Önemli olan oturma izni var mı yok mu. Oturma izni olan kişi tax free den yararlanamaz. Oturma izni olan kişiye "turist" denmez. Sadece "turistler" tax free den yararlanır. Verdiğiniz linkde de açıkça yazılmış.

Zaten bahsi geçen kişi belliki diplomatik pasaporta sahip ya da devlet hizmet pasaportuna sahip. Bu tip kişilerin daha özel durumları olabilir.

@OnuRRuno

Çift ülke vatandaşı da aynı kurallara tabi. Vatandaşı olduğu ülkelerde "tax free" den yararlanamaz.

Ayrıca elektronik oturma izni de olsa pasaportunda giriş çıkış damgaları var. Gümrük memurlarını salak mı sanıyorsun?

@cenkduran

Diplomatik pasaport konusunda hiç bir fikrim yok. Bu konuda bir fikir beyan etmedim.
Çift pasaportlu kişiler diledikleri pasaport ile seyahat etme özgürlüğüne sahiptirler.
Tax free işlemlerinde eğer TC pasaportu ile işlem yaparsa, kendisine oturma izni var mı yok mu bu gibi sorular sorulmuyor veya bir kontrol yapılmıyor.
Bunu yapan tanıdığım var.

Almanya örneğini, en çok Türk'ün yaşadığı ülke olduğu için eAT yi başlattı ve artık tüm Avrupada zorunlu. 2011 eylül ayından beri pasaportlara yapışkan yapılmıyor. Çipli bir kredi kartı veriliyor.

Bunu yapan tanıdığım olduğu için bu kadar rahat konuşuyorum.

@cenkduran

Kimseyi salak sandığım falan yok, böyle bir niyetim de yok, sözlerinize dikkat edin.
Yanlış biliyorsam da, yanlış biliyormuşum kusura bakmayın, pardon derim herkese, olur biter. Hepimiz insanız.
Terbiyesizliğin lüzümu yok.

@OnuRRuno

Pasaporttaki damgalardan dolayı anlaşılır ve yapamaz.

@OnuRRuno

Verdiğin her bilgi yanlış, terbiyesizliği kendin yapıyorsun. Bilmediğin konularda link veriyorsun verdiğin link de seni yalanlıyor. Ben gümrük memurunu salak mı sanıyorsun dedim. Bunun terbiyesiz bir tarafı yok. Konuyu daha fazla gereksiz bilgi ile işgal etmesen iyi olacak.

@OnuRRuno

Nekadar rahat konusursan konus ama 2011 eylül aydindan beri yapiskan yapilmiyor diyemesiniz, bu yanlis cünkü hala yapisiyor ve zorunlu degil. Ben de almanya konusunda örnek veriyorum. Bunu herhalde benden daha iyi bilemesin diye saniyorum.

Bu forumda bu konular daha önce çokça yazıldı. Foruma yeni girip hiç bir başlığı okumadan yanlış bilgiler yazıyorsun ve ısrar ediyorsun. Forumda arama yaparak daha önceki yazılanları okumak lazım. Bu başlığı okuyanlar anlayacağını zaten anladı.

@cenkduran

@cenkduran

Yanlış bilgi vermek terbiyesizlik değildir, yanlışsa bende doğrusunu oğrenmiş olurum, formuda bu konu konuşulmuş olabilir ve ben bunu okumamış olabilirim. Az öncede söylediğim gibi yanlışmış kusura bakmayın derim.
Benim yurt dışında yaşayor olmamalrına rağmen tax free yapan tanıdıklarım olduğu için bu şekilde yazdım.
Gerekirse tartışılır, konuşulur, eğer yanlışsa benim sölediklerim, isanların kafasını karıştırmaması için sileriz bile.
Israr konusunda haklısın ama,
gümrük memurlarını salak mı sanıyorsun demek? Sanki benim insanlara katakulli yapmaya yönlendiriyor olduğum gibi bir hava yaratıyor ve bu hiç hoş değil.

@murat cömez

Yok hayır yüzde yüz öyledir demedim, bu yapılmaya başlandı dedim, yapışkan almaları içinde süresi dolmamış eski TC pasaportu olması lazım diye biliyorum. Yeni TC çipli pasaportlara yapışkan yapılmıyor diye biliyorum. Yanlışsa düzeltin lütfen :)
Bu arada hiç bir şeyi hiç bir kimseden daha iyi bildiğimi gibi bir iddam yok, böyle bir izlenim yaratmak istemem..

Defalarca yazdık hala ısrarla cevap veriyorsun. Senin tanıdıkların yapmış olabilir başkasından duyduklarınla ne anlatmaya çalışıyorsun. Forumda tax free yapmış insanların yazdıkları var. Ben defalarca tax free yaptım. Oturma iznım olduğu zamanlarda yapamadım. Defalarca yazdım hala ne anlatmaya çalışıyorsun? Hala okumadan cevap yazıyorsun.

@cenkduran

Bende diyorumki, en baştan sölesene forumda bu konular var diye,
bende defalarca tax free yaptım, forum da bir soru soruldu bende yardımcı olmaya çalıştım, gümrük memurlarını salak mı sanıyorsun ne demek ??
yanlışsada pardon demesini bilirim diyorum, insanların kafasını karıştırmamak için silerim yazdılklarımı diyorum, alttan alıyorum, alttan aldıkça çirkinleşiyo muhabbet.
Başkasından duyduklarından ne anlatmaya çalışıyorsun ne demek ?? Bu forumda herkes başkasından bişiler duyuyor ve öğreniyor.

@OnuRRuno

Yazdığın herşey yanlış hala pardon demedin.

TC pasaportu olan kişiler tax free yapar dedim. Başka hiç bir iddam yok. Mesajlarımı oku bundan başka bir şey demişmiyim?
Bütün yorumlarımı çift pasaporta dayandırdım, asla oturma izni olanlarda yapar demedim.
Oturma kimlik kartı falan konu başka yerlere geldi ve o konularda iddam yok.
Pasaportta oturma izni olmaz dedim, bu bilgi kısmen yanlıştı Murat bey uyardı ve bende zaten kendisine haklısınız dedim. Mesajlarımda görebilirsiniz. Bunun için pardon demem gerekiyorsa, herkese , Pardon..

Şimdi lütfen sende, gümrük memurlarını salak mı sanıyorsun sözü için, pardon der misin?

Geri