Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

1.yol sizi kurtarır gümrükten geçme sorunu var ve vergiler almış başını gidiyor :)

Scudo
%18 gümrük vergisi ve 65 TL ardiye ücreti ödersin. Başka maliyetin olmaz.

dayiniz bisikleti aracin arkasina takip getirirse(kendi bisikleti gibi) gumrukte para odemezsin diye tahmin ediyorum

2. seçenekte 1.500 eur altı ise malın %18 vergisi + damga vergisi ardiye bedeli vs. gibi 60-80 tl gibi masraf olur.
1.500 eur üzeri ise bu kez beyanname açılması gerekir ve %18 vergi hariç 250-400 tl civarı bir masraf olur.

1. seçenekte mevzuata göre mal bedeline bakılmaksızın 1 adet bisiklet getirme hakkı var.
Önemki olan bisikleti araca sığdırabilmek.

Murat K. çok sağol araç kamyonet tarzı 7 kişilik port bagaj filan yani 5-6 tane bile sığar teşekkürler.

1. seçenek ile Vat iadesi alınmadığı müddetçe kargo masrafları dışında aynı paraya gelir. Vat iadesi alma koşullarını tam bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla almanyada daimi ikamet edenler vat iadesi alamıyor. O bakımdan bisikletin fiyatı aynı paraya denk gelir, fark eden kargo ücreti ve %18 vergi haricindeki gümrük masraflarıdır. Dhl paket ile gönderirlerse yurtiçi dağıtımı ptt ile yapıldığınan %18 vergi harici masraf ödemezsin, diğer kargo firmaları için değişkenlik gösteriyor masraflar onları ayrıca araştırmak gerekir...

En temizi araba ile gelmesi olur. Ne gümrük, ne kargo, ne de fırsatçı kargo firmalarının (DHL) ekstra çıkardıkları masrafları ödersiniz.
Temiz temiz gelir.

Fakat durum şu ki; Canyon bisikletler hemen teslim edilmiyor. Bazı modeller için 3-4 aylık bekleme süreleri çıkıyor ortaya. O nedenle çabuk karar verip şimdiden sipariş verin ki sonra süre bakımından sıkıntı çıkmasın.

Canyon aynı zamanda birden çok bisiklet üretmez. montajlarını sıra ile yapar. Yani bu ay x modelinin zamanıdır sadece bu modeli üretir. Ancak direk fabrikadan alacağım için bu sorun olmayacak. Dediğinizi de dikkate alarak eniştemle irtibata geçeceğim. teşekkürler

Detaylar şu şekilde:

1- Bazı yerlerde kredi kartı geçmiyor, o yüzden yanınızda nakitte olsun, ayrıca nakitte indirim şansı daha fazla oluyor. Çünkü orada da kredi kartına belli bir komisyon uygulaması var.
2- zoll.de sitesinde vergi iadesi için bir belge var, onu malı aldığınız yere doldurtuyorsunuz.
3- Bisikletleri taşımak için station wagon araç gerekir, araç kiralamak biraz sıkıntılı, bazı küçük beyinli local kiralama ofisleri Türk ehliyetine araç vermiyor.Sırf bu yüzden 2 saat kaybedip daha pahalı bir araç bulmak zorunda kaldım.
4- Havaalanında, check in yaptıktan sonra bisiklet kutularının üzerine bagaj fişlerini yapıştırıyorlar. Gümrüğe göstereceğim derseniz size bisiklet kutusunu geri veriyorlar. Gümrük zaten yakınlarda bir yerde.
5- Bu arada bazı havayollarında bisiklet taşıyacağınızı önceden bildirip rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Bunu atlamayın. Sunexpress'te durum böyle, ve bir bisiklet taşıma bedeli 25 EUR
6- Gümrükçü mühürü vuruyor, imzada isteyin (ben istemedim tabi)..Bisikletlerin iki tanesini bir satıcıdan , bir tanesini farklı satıcıdan almıştım. Satıcılardan biri daha sonra imza için belgeleri tekrar gümrüğe gönderdi.
7- Mühürü vurduktan sonra bisikletleri artık orada bagaja vermek üzere teslim alıyorlar.
8- Tüm bu işlemler yaklaşık 45 dk sürüyor (tabi 3 bisiklet olunca biraz uzadı), havaalanı kalabalık olma ihtimaline göre önceden gidin mutlaka.
9- Daha sonra fatura ve bu bahsettiğim mühürlü belgeyi , ürünü aldığınız yere gönderiyorsunuz.
10- Belgeleri aldıktan bir kaç gün içerisinde ödediğniz %19 verginin tamamını hesabınıza yatırıyorlar
11- Dediğim gibi ülkemize girişte sıkıntı yok, çünkü mevzuatta bir adet bisiklet getirme hakkınız mevcut.

Edit: Vergi oranını ben yanlış hesaplıyormuşum, düzelttim.

merhabalar Kron-Active yol bisikleti kullanıcısıyım.Ocak ayının ortasında iş için 3 günlüğüne bi Almanya seyehatimiz olucak oraya gitmişken kendime biraz daha üst model bir yol bisikleti almak istiyorum oralarda düzgün bir satıcı bildiğiniz yer varmı ? Varsa neresi , birde bana önerebiliceğiniz yol bisikletleri neler olabilir bütce olarak 3-3,5 milyar olabilir çünkü ordan alınca evdeki 2 bisikleti satıcam.Birde Tax-free olayı varmış bunu görüncede sevindim şuan önerceğiniz dükkanda tax free geçerliliği olursa sevinirim :)

Merhaba internetimin bir süre kesik olmasından dolayı yazamadım.Almanya'nın Nürnberg şehrine gidicez.Bisiklet önerilerinize açığım :)

3 günlük bir seyahatte bisiklet almak için önceden çok iyi çalışman lazım. Önce alacağın bisikleti aşağı yukarı belirlemen lazım. Kalacağın adrese yakın bisiklet dükkanlarını bulman lazım. Bunu ancak internetten aramalar yaparak bulabilirsin. Gidip bakıp alman lazım. Çok kolay görünse de bir ayakkabı almanın bile insanın ne kadar vaktini aldığını düşünürsen işin kolay değil. :)

Bu iyi haber, ben de getirtmek istiyorum bakalım.

banada biraz uzun sürücek gibi geliyor.Daha önce almanya'ya gidip bisiklet getiren arkadaşlardan bilgi edinmeye çalışıyorum bende mesela berlinde 430 metrekarelik bisiklet mağazaları varmış.Araştırdıkca ortaya çıkıcak inanıyorum ve kafamda seçmeyede çalışıyorum illa ünlü bir marka olması şart değil çünkü almanyada ünlü marka olmayım üstündeki donanımları çok iyi olan bisikletlerde oluyor araştırdğım kadarıyla :D

Türkiye'deki ünlü markalar ile Almanya'daki ünlü markalar farklı olabilir. O yüzden markadan çok hangi donanım ve nasıl bir kadro istediğine karar vermelisin.

• Beğen
Tepkiler: Oğulcan Yürek
Çok doğru, önceden çok iyi hazırlık yapman gerekir.
Başlığı açtığım tarihe bakarsan, ne kadar önceden bende hazırlanmaya başlamışım.

Tüm detaylar başlıkta var.
Öncelikle hangi marka ve model istediğine karar verip, o marka model için sana yakın olan (100km civarı) bayileri bulman, tek tek telefonla ve mail ile görüşmen gerekiyor.
Liste fiyatı üzerinden fiyatta pazarlığı bazen telefon ile yada mail ile yapmayabiliyorlar, ama ciddi indirim oranları var. Satıcıyı gelip alacağına ikna etmen gerekiyor. Tax'i de geri almak istediğini belirt. Bazıları olmaz diyor.

Ha yok ben yakın olan bir iki bisikletçiye gideyim ellerinde olan modellerden birini alayım diyorsan o başka, sadece yakınlarda hangi bisikletçiler var ona bakman yeterli.

• Beğen
@Oğulcan Yürek

(link) var. Oraya gitmeden önce bir inceleme yapin. (Stadler)

Ayrica (link)
tur bisikletleri icin (link)
Cross icin (link)
Downhill (link)

• Beğen
hepinize verdiği fikirler için çok teşekkür ederim ben en iyisi sıkı bir araştırmaya gireyim malum vakit az , ihtiyar bey takımdada bir kaç arkadaşıma sordum herkes sizi önerdi bana almanyaya geldiğimde eğer fırsat bulabilirsek sizinle görüşüp fikir alışverişinde bulunmayı isterim.İyi günler :)

pegasus yapar, siz de 150 liraya almanyaya uçarsınız. bisikleti alır, havlimanına kadar sürer, check in sırasında bisikletiniz olduğunu söylersiniz. kayak takımlarının kabul edildiği kapıdan muhafazasıyla bisikleti teslim eder, bunun karşılığında pegasusa 30euro ödersiniz. yok efendim vergiymiş, bilmemneymiş uğraşmadan, haftasonu sabiha gökçenden dönmekte olan istanbul yol grubunun peşine takılarak şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Geri