Detaylar şu şekilde:
1- Bazı yerlerde kredi kartı geçmiyor, o yüzden yanınızda nakitte olsun, ayrıca nakitte indirim şansı daha fazla oluyor. Çünkü orada da kredi kartına belli bir komisyon uygulaması var.
2- zoll.de sitesinde vergi iadesi için bir belge var, onu malı aldığınız yere doldurtuyorsunuz.
3- Bisikletleri taşımak için station wagon araç gerekir, araç kiralamak biraz sıkıntılı, bazı küçük beyinli local kiralama ofisleri Türk ehliyetine araç vermiyor.Sırf bu yüzden 2 saat kaybedip daha pahalı bir araç bulmak zorunda kaldım.
4- Havaalanında, check in yaptıktan sonra bisiklet kutularının üzerine bagaj fişlerini yapıştırıyorlar. Gümrüğe göstereceğim derseniz size bisiklet kutusunu geri veriyorlar. Gümrük zaten yakınlarda bir yerde.
5- Bu arada bazı havayollarında bisiklet taşıyacağınızı önceden bildirip rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Bunu atlamayın. Sunexpress'te durum böyle, ve bir bisiklet taşıma bedeli 25 EUR
6- Gümrükçü mühürü vuruyor, imzada isteyin (ben istemedim tabi)..Bisikletlerin iki tanesini bir satıcıdan , bir tanesini farklı satıcıdan almıştım. Satıcılardan biri daha sonra imza için belgeleri tekrar gümrüğe gönderdi.
7- Mühürü vurduktan sonra bisikletleri artık orada bagaja vermek üzere teslim alıyorlar.
8- Tüm bu işlemler yaklaşık 45 dk sürüyor (tabi 3 bisiklet olunca biraz uzadı), havaalanı kalabalık olma ihtimaline göre önceden gidin mutlaka.
9- Daha sonra fatura ve bu bahsettiğim mühürlü belgeyi , ürünü aldığınız yere gönderiyorsunuz.
10- Belgeleri aldıktan bir kaç gün içerisinde ödediğniz %19 verginin tamamını hesabınıza yatırıyorlar
11- Dediğim gibi ülkemize girişte sıkıntı yok, çünkü mevzuatta bir adet bisiklet getirme hakkınız mevcut.
Edit: Vergi oranını ben yanlış hesaplıyormuşum, düzelttim.