Sınır 1 euro bile olsa, yine de yurt dışından ürün alırım. Çeşit, ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti, fiyatlar vergiye rağmen yine de bizim kazıkçı zihniyetimizden daha düşük, kısacası her konuda daha iyi.
Herşeyi üreten ülkemiz adına gurur duydum..Bisiklet üretimimiz artacak..Yerli malları haftası olsun her hafta ....Ne kadar güzel yurtdışından hiç bir şey alınmayacak..
Tabi aslında bence yurt dışı alışverişleri komple yasaklamaları lazım. Ne de olsa güzide ülkemizde her şey üretiliyor. İhtiyacımız yok ki başka ülkenin malına. Biz bize yeteriz. Ne demişti haşmetlumuz, "30, 75'den büyüktür". Yok böyle değildi. "Üç beşten büyüktür". Neyse şimdi bulamadım ama siz anladınız. Öptüm, bye.
İhracatı nasıl artırırız e-ticarette onu düşünmüyorlar da yine vatandaşın cebine göz dikiliyor.Avrupadan örnekleme de şaka gibi.Ulan 1Euro 4TL ya dayanmış.Neyin kıyaslamasını yapıyosun.Kimsenin de çıkıp itiraz etmeyişi beni delirtiyor.
Satıcılar dürüst, ahlaklı olmadığı sürece isterse 10 euro yap. Bazı arkadaşların dediği gibi 10luk malı başka seçenek olmadığı için 80e 90a satar, müşteriyi aptal yerine koyarsan ben çatır çatır o vergiyi verir elin gavurundan da alırım ya da başka yollar bulurum yine de çakal satıcılara kazandırmam. Misal bu nedir arkadaş; Schwalbe Marathon Plus Tour Performance : Alman sitesi 18.45 euro = 67.67 Tl aynı ürün Ankara' da bir bisikletçide 124 Tl ha ama kampanyada çünkü 250 Tlden indirmişler. Şimdi mutlaka bizdeki vergi oranları, kiralar, stopaj vs. denecektir ama bu kadar mı farkeder? Neyse dediğim gibi yeni yöntemler bulmaya çalışacağım.
Gelişen ve değişen dünyayı iyi anlamalıyız e-ticarete çok önem veriyoruz demişler. Bunların anladığı yancılık yani nereden daha çok vergi alsam durumu. Vergiler altında bir millet eziliyor ama bir yandan lüks tüketime vergi yok. Yani zengine vergi yok fakire vergi çok. Zengine af çok fakire af yok.