Scudo Sports

Yurtdışı online alışverişlerde son durum

@can akıncılar
Kişi başına 5 giriş/paket vs sınırının kalktığına dair bilgiler vardı bu başlıkta. O personel ya yeteri kadar bilgili değil ya da birimler arasında iletişim kopukluğu mevcut.

Hoş, öncesinde de pek denetlenmiyordu ya neyse.

Scudo
Ayın 8'inde Türkiye'ye giren kargom PİM'den sevk edildi olarak duruyor. O günden beri değişiklik yok.
Başına benzer bir olay gelen var mı? Nereyi aramam gerek detaylı bilgi için?

4.5 dolarlık eldivenden iki tane sipariş ettim :) Umarım gelir . Şu an yolda lastik sökme levyeleri, gözlük ve eldivenler var..

@Gökhan Toros

Büyük bir kutu ise gelişi uzun sürebilir. Bana bir kere araba farlarını içeren büyük bir kargo postadan çıkıp yaklaşık 20 gün sonra teslim edilmişti.

@Cenk K.

Yok. Bi pedal geliyor. Posta ile hem de, kargo bile değil. Ufacık paket.

@Gökhan Toros

Eğer posta kapsamına girmiyorsa; PİM'den UKİM'e sevkediyorlar. Bu sevk işlemi, bazen seninki gibi 1 hafta hatta 10 iş günü sürüyor. PTT'nin koli/paket başına işlem hızı zaten malum :)

PİM için; 0(212) 465 55 19 ve 20'yi arayabilirsin. Eğer orada UKİM'e sevk edildi derler ise;
UKİM için; 0 (212) 567 65 65
0 (212) 565 74 51
0 (212) 544 49 82
0 (212) 544 86 28
UKİM'de numara düşerse ve telesekreter çıkarsa ben bir kaç kez 5'i tuşlayarak birilerine ulaşmıştım.

@Onur Kuzik

Teşekkürler numaralar için.
Hattı düşürmek ayrı sorun, arkasından telefonu açacak birini bulmak daha büyük sıkıntı. Geçenlerde öyle bi buldum birini, nereden buldun bu numarayı diye azarladı beni telefonda. Ben bakmıyorum bu işlere dedi kapattı :D

Benim kargomdaki asıl sıkıntı, UKİM'e geliş kaydı yapılmamış olması.
PTT'den baktığım zaman durum şu şekilde;
http://s30.postimg.org/6ohp88pg1/Screen_Shot_2014_11_18_at_13_49_08.png

Türkiye.gov.tr'de ise böyle;
http://s30.postimg.org/t1pfv1qdt/Screen_Shot_2014_11_18_at_13_49_35.png

Normalde PİM'den torbaya eklendiğinde ya dağıtım merkezinde ya da UKİM'de geliş kaydı yapılması gerek. Türkiye.gov.tr'de UKİM'e gittiği görünüyor. Geldiği torba da açılmış pedalın. Ama öyle duruyor, bi aksiyon yok. Yani daha işlem için sıraya bile girmedi görünüyor paket. Ya da UKİM'e giden torbadan çıkmadı...

Gökhan, ay başında benim paketlerden birisi de günlerce "Torbaya eklendi" olarak göründü. En sonunda tepem attı, PTT'nin 444'lü numarasını arayıp konu hakkında bilgi alabileceğim bir numara istedim. Tam bana verdikleri numarayı arıyordum ki kapı çaldı, PTT görevlisi ihbarnameyi tutuşturdu elime. Umarım o çileyi çekmek zorunda kalmazsın ama UKİM yolları gözükebilir sana da, hazırlıklı ol. :)

@Gökhan Toros

Zaten türkiye.gov.tr'den takip etmek bence her zaman daha sağlıklı. PTT ile aralarında nasıl oluyor da bu farklar oluşuyor, pek anlayabilmiş değilim.

Benimde geçen ayın sonunda teslim edilen küçük bir paketim de birebir aynı süreçten geçti. Ayın 22'sinde UKİM'e gelip, 30'una kadar 8 gün bekledi :)
Senin durumunda bence buna çok yakın. Bugün yarın sevk işlemin gerçekleşir diye düşünüyorum :)

http://i62.tinypic.com/2n87qqf.jpg

@Onur Kuzik

Bu örnek güzel oldu, teşekkürler.
Ben de adam gibi hiç bir yere ulaşamadım. Buradaki postaneyi aradım, Kargo dağıtım numarasını verdi. O numara şansıma telefonu açtı, ama yanlış kargo dağıtımmış, bizim buraya bakmıyormuş. Neyse anlatınca durumu sorguladı, bizimle aynı bilgiye ulaştı tabii.
Pek de normal değil dedi bu durum, UKİM'i araman lazım ama ulaşamazsın, biz bile ulaşamıyoruz dedi.
Direkt çağrı merkezinden şikayet talebi oluştur, o zaman UKİM geri dönmek zorunda kalıyor dedi. Dedim böyle böyle dağıtım merkezi kargoda bi sorun olabileceğini söyledi, buraya yönlendirdi falan filan. Az önce onu yaptım, bekliyorum bakalım. Mail adresime dönüş yapacaklarmış.

Sırf şu stres yüzünden artık yurtdışından sipariş vermiyorum :)

@Sefa

Jant setini almak için UKİM'e gittim ben 2 hafta önce. Evde posta beklemekten çok daha çilesiz geldi bana. Kalabalık olmasına rağmen herkes oldukça ilgilendi. Şaşırdım hatta bu kadar güler yüzlü insanlar olduğuna. Farkettiğim bir şey, santraldeki telefonların beklediğim süre boyunca hiç susmamış olmasıydı. Orada oturan 2 kız da muhabbet etmek dışında hiç bir iş yapmadılar. Telefonlar çaldı durdu...
Neyse, hiç sorunsuz, vergisini ödeyip teslim aldım jantları.
Öğlen saatlerinde trafik de olmuyor o tarafa doğru. TEM'den basıp gidiyorum.

Böyle beklemek daha sıkıcı bence. Bi sonuca ulaşsın, gerekeni yaparım, sorun yok :D

Benim asıl gıcık olduğum nokta;
Benimle aynı gün, aynı pedalı, aynı siteden sipariş veren arkadaş aldı pedalını dalga geçiyor benimle. Ben bekliyorum böyle :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman ve Sefa
@Sefa

Bu sınırlama kalktı mı bilmiyorum ama bana bu sene 15'ten fazla paket geldi çeşitli ülkelerden. Bisiklet komponentleri, giyimi vs. için en son ne zaman Türkiye'den alışveriş yaptım hatırlamıyorum. Geçen sene de yine en az bu kadar kargom oldu. Bir tane kayıp vakası dışında çok şükür sorun yaşamadım. Adet bazında bir takip yapıldığını sanmıyorum.

Benim asıl merak ettiğim şu 1500 € sınırı. Bu rakamı aşan bir kargoda (varsayalım bisiklet) beyanname işlerini vs. nasıl hallediyoruz, işler nasıl yürüyor, masraflar kaça katlanıyor vs. bir bilen varsa ve bilgi verebilirse 100 yıllık merakımı gidermiş olur :) Bir arkadaşım da Canyon Ultimate CF SLX kadrosu almak istiyor ancak bu limiti geçersek başımıza gelecekler konusundaki bilgisizliğimizden dolayı bir türlü cesaret edemedik.

@Gökhan Toros

Rica ederim.
Valla telefon olayı ciddi sıkıntı ve malesef pek umurlarında değil. Bekleyeceksin yapacak bir şey yok mantığını benimsememizi istiyorlar.
Bence senin paketin, sana e-posta ile dönüş yapmalarından daha önce gelir :)

PTT'ye akıl sır ermez :)

Az önce gönderdiğim Japonya'dan gelen paket ile aynı tarihte Fransa'dan başka bir paket yola çıktı.

http://i59.tinypic.com/o8b2ab.jpg

Japonya'dan gelen 21'inde yurda giriş yapıp 31'inde bana teslim edildi.
Fransa'dan gelen 24'ünde yurda giriş yapıp 28'inde teslim edildi.

Artık ne oldu ise Japonya'dan gelen, PİM'den UKİM'e gidince 8 günde anca kontrolden geçti :) Halbuki diğeri direk UKİM'e gidip 2 günde halloldu :)

@Berk Karaca

1.500 € limitini aşan bir gönderiniz olur ise; bunu şahıs olarak ithal edemezsiniz. Bir şirket aracılığı ile gümrük müşaviri ile çalışarak ithal edebilirsiniz. Bu ithal işleminde de getirmekte olduğunuz ürün Türkiye'de nasıl bir ithalat rejimine tabi ise ona harfiyen uymak zorundasınız. İthalat belgeleri, beyanname, vs. vs..

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Update gelmiş benim gönderiye. Sondaki Torbadan Alındı, Zimmet Alındı olarak değişmiş.

Telefonda Görüştüğüm Personel İstanbul'da ki Kargonun Nasıl Neye göre İncelendiğinden Haberimiz Yok.Adamlar Ebatını söylüyor inceleyin diye bize gönderiyor'' dedi...Birde Arkadaşlar Ptt'nin sitesine bakarsanız ömür geçmez.E-Devlet Kargodan (link) Bakın Daha Güncel,Hangi işlemlerin yapıldığını gösteriyor...Benim Bu İncelemeye Kalan Kargo 27 28 Gündür İstanbul'da gözüküyordu...Zaten Bulunduğum Yere 4 Gün Önce Geldi...

@Sefa

Biliyorum Dedim Ama Mevzuat Halen Bu Dedi...

@Gökhan Toros

Bağlı olduğun bölgenin PTT dağıtım merkezine git. Paketim buradaymış hala gelmedi de. Yerlere bak. Oralarda bir yerde bulursun.

• Beğen
Tepkiler: Orçun TÜRK
Yeri mi bilmiyorum ama, PTT eve geliyor, zile basmadan kağıt bırakıp gidiyor. Başına gelen var mı?

@Onur Kuzik

Teşekkürler, prosedürün bu şekilde işlediğini az çok biliyorum ancak benim merak ettiğim bu işlemlerin detayları. Yani mesela 2000€ luk bir Canyon aldık, kargolandı, gönderildi. Şimdi neler olacak? Bir gümrük firması bulup beyanname düzenlemelerini mi istemem gerekecek? 1500€ altında olsa, posta ile gönderildi ise PTT kapıya getiriyor, gönderildiği ülkeye göre %18 veya %20 vergi tahsil edip teslim ediyor. DHL vs. gibi özel şirketler sizden vekalet alarak aşağı yukarı aynı işlemleri yaparak teslim ediyor. Ancak 2000€ gibi bir fatura ile ülkemize giren bir bisiklet benim elime nasıl ulaşır? Hangi işlemleri yapıp ne kadar masraf ödemem gerekecek bunları öğrenmek istiyorum. Yok mu yahu koca forumda bu mevzuat konusunda detaylı bilgisi ve tecrübesi olan? :)

@Berk Karaca

Bir gümrük firması ile pazarlık yapacan, anlaşacan sonra notere gidip onlara vekalet verecen. Gerisini onlar halledecek.

71 Euroluk Paketimi Ptt İncelemiş...3,60 Lira'da Ücret kestiler...

Geri