Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Bende geçenlerde ebay'dan toplam $77'lık bir alışveriş yaptım. Sırt çantası ve 2 adet tişört. Üstelik Kore'den. 11 gün sonra PTT bırakıp gitti :)

@CandanC

Bu alışverişi hangi siteden yaptınız?

Scudo
ayakkabı numaram 35 olduğu için, içim rahat rahat söylüyorum... yoksa hayatta söylemezdim :p
son ihtiyacım olan alış veriş rakibi :p (şaka tabi :) )

www.startfitness.co.uk

(siz de sizinkileri güle güle kullanın :) ama iki t-shirt bi çantaya $77 fazla diil mi yahu :s -ya da ben bedavacılığa çok alıştım :D )

arkadaşlar şu adres bulunamadığı için geri gönderilen kargoların sırrını çözdüm :)
paketim şu an geri dönüş yollarıda olabilirdi. posta memuru, önce bi bulmaya çalışıyım diye düşündüğü için kurtardım..

sonuç : gönderilen adres kısmına adresimizi eksik yazıyolar arkadaşlar :)
en azından biraz önce elime ulaşan pakette adresin yarısı yoktu.

yeni bi'şey daha öğrendik... yurt dışı alışverişlerinde, adresi tam yazmalarını özellikle belirtmek lazım demek ki :)

Bende en son başıma geleni yazayım sizde bu konuda ısrarcı olun.

(link) dan 75 euro üstünde kışlık bir tayt aldım. Nasılsa Royal Mail ile gönderirler diye düşündüm. Royal Mail ile gelirse PTT üstleniyor. Ve birçok paket gümrüklenmeden giriyor. Ama DHL'e vermişler. Haliyle gümrüğe girdi. Evancycles KDV hariç gönderdiği için (ihracat olduğundan) gümrükte ödeyeceğim %18 gümrük vergisi KDV yerine geçiyor. Bunda sorun yok. Buna razıyım. Ama DHL'in aldığı 65 TL'lik bir ardiye ücreti var tamamen zırva. Açıklaması nedir diye sorduğumda cevap veremiyorlar. PTT ardiye bedeli olarak 3 TL gibi bir para alıyor. Evancycles müşteri hizmetlerine bunu kabul etmediğimi, bilgim dışında DHL'e paketimi verdiklerini, aslında Royal Mail ile gönderilmesini beklediğimi yazdım. Bu sebeple 65 TL'yi bana refund etmelerini (iade etmelerini) yazdım. Etmezlerse paketi zaten teslim almadığımı ve teslim almayacağımı, DHL'e talimat vererek geri aldırmalarını bildirdim. Aynı şekilde DHL'e de mail göndererek bu parayı ödemeyeceğimi. Çok ısrarcı olurlarda paketi mahrecine iade etmeleri gerektiğini yazdım.

Bir gündür Evancyles ile bir sürü email yazışması yaptık. Önceleri burunlarından kıl aldırmıyorlardı, kendilerine çok güveniyorlardı. Sonunda tepem attı. Paypal'da şikayet açtım. Bu sabah email göndermişler "tamam DHL ile konuştuk bu seferlik sizden ardiye bedeli alınmayacak" diye. Öğlene doğru DHL'den bir kız aradı. O da ardiye bedeli alınmayacağını ama bunun bir seferlik bir uygulama olduğunu bir daha olmayacağını söyledi. :) İçimden "bir daha zaten atlamam sizle hiçbir paket göndertmem dedim".

Sonuç olarak ısrarcı olunursa oluyor. Yarın paketim elime geçecek. Sadece %18 gümrük vergisini ödeyeceğim.

Gerek Evancyles gerekse Chainreaction'dan bir ürün aldığınızda hemen sipariş numaranızla birlikte email gönderin paketinizi DHL'e vermemelerini, verirlerse almayacağınızı sadece Royal Mail'i kabul edeceğinizi yazın. Bu şekilde onlar da belki DHL'e baskı yapıp kendi ürünlerinde ardiye ücretlerini düşürtebilirler.

Eskiden ordino adı altında paraları götürüyorlardı, şimdi insanlar onun yasal olmayan bir şey olduğunu öğrendiği için ardiye adı altında aynısını yapıyorlar.

Bir de şunu merak ediyorum,
kanunda şöyle bir şey diyor;
"Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir."

Benim bundan anladığım, atıyorum, 100€'luk bir ürün alırsanız sizden 100€'nun değil de 100€-75€(önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro)=25€ 'nun KDV'sinin alınması gerektiği.. Muhtemelen yanlış anlıyorum ama ya doğru anlıyorsam ve senelerdir kandırılıyorsak? =)

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
Dikkat çektiğiniz sorun "basit bir kuralın" anlaşılması belirsiz halde yazılmasına bir örnek.
üniversite giriş sınavında; " aşağıdaki metnin anlattığı anafikir seçeneklerin hangisinde en doğru ifade edilmektedir ? , " "Aşağıdaki cümlelerden hangisinde anlam bozukluğu vardır ? " gibi sorulara doğru cevap vermenin önemli olması iyi de Sınavda bu tip sorulara doğru cevap veren bir kişi hukuk okuduktan sonra bu alt yapısını nasıl kaybediyor ciddi bir sorun. Adam bir fakülte bitiriyor ve bir metni doğru anlamak, düşündüğünü doğru ifade etmekte gerileme kaydediyor. Hiç olmaması gereken ama sıkça karşılaşılan Drum olduğunu düşünüyorum.
Kanunun 75 € nun altındaki şeyleri değersiz sayıp vergi almayıp üstündekileri ise vergilendirmeye değer bulduğu , doğal olarak da vergilendirmeye değer olanların tüm değeri üzerinden vergi alınmasının da doğru olduğu epey açık. Ama bu maddeyi çok daha basit açık yazmak mümkün ve gerekli değil mi? peki neden kanun , yönetmelik vs maddeleri anlaşılması güç ( muğlak) yazılır ve bir sürü çatışma yaratır. Bence bu ülkenin karakteristiklerinden bu.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Edip Dinçer

Bu cümleden kesinlikle birşey anlamıyorum. :)

Yanlış mı anlıyorum diye TDK'ya baktım..
Mahsup, Hesap edilmiş demekmiş.
Mahsup Etmek, 1. hesaba geçirmek, 2. borcunu alacağından düşmek demekmiş.

Mahsup Etmek'in ilk anlamına göre 75€'nun üzerinde kalan miktarın vergisini almaları gerekir (75€ hesaba katılmayacaktır). Önceki verdiğim örnekteki 25€'nun.
Ama ikinci anlamına göre bakıp biraz da zorlarsak ücretin tamamının vergisini almaları gerekir (75€ toplam ücretten düşülmeyecektir). Yani yine önceki örnekteki 100€'nun tamamının vergisinin alınması gerekir..

Daha da bir kafam karıştı..

Hukuk karışık iş..

Merhaba evancylcles tan 135 tl lik spd ayakkabı aldım acaba kargo takibi ve geliş süresi hakkında bilgisi olan varmı ?

@Edip Dinçer

Edip Bey, "75 Avro üstü vergiye dahildir" demek istemiş olabilirler.

Daha önce birçok defa ebay'dan bir şey almaya teşebbüs ettiysem de bir türlü sipariş vermedim. Ama artık ebay nimetini kullanmak istiyorum.

Merhabalar, e bay İtalya'dan kadro siparişi verdim, arkadaşım İtalya'ya gidecekti ve getiririm dediği için ödemeyi İtalya içi olarak yapıp satıcıya da ikinci bir emre kadar :p kadroyu elinde tutmasını söyledim. Arkadaşıma vize çıkmayınca yol parası farkını ödeyip buraya yollattım. İtalya ulusal posta servisiyle yolladı, 3. gün elimdeydi ve hiç bir sorun yoktu. (tabii ki değerine 68 euro yazdırttım). Bence ebay de önemli olan satıcıyla iletişimi iyi kurabiliyorsanız (biraz iyi bir ingilizce gerekiyor zira onlar da google translate kullanıyor ve cümleleriniz yanlışsa yanlış anlaşılma olabilir) çok da sorun olabileceğini sanıyorum. açık açık durumu belirtince çoğu yardımcı oluyor. Ben bu güne kadar ufak tefek şeyler de aldım, hiç bir sorunla karşılaşmadım..

Ha komple bisiklet getirme konusunda halen şüphelerim var, paketlemeyi sağlam yapan birinden alırsanız ki eğer çokça bu işi yapıp da olumlu yorum alıyorsa zaten iyidir bu konuda, bir tek vergi meselesi kalıyor.. tracking no+sigortalı gönderiyi devlet posta servisinden yaptırın yeter, en fazla vergi ödersiniz..

Umarım konu ile ilgilenen arkadaşlara fikir verebilmişimdir..

*( bir not daha, ofis adresime sorunlu gelen postalar eve sıkıntısız geliyor, postacınız ve adres kolaylığınız ile alakalı olabilir)

saygılar..

@_gurbuz_

Paylaşım için teşekkürler.

Konuyu takip ederek yurtdışından ilk siparişimi vereceğim.

Port bagaj, bagaj ve iyi bir eldiven alacağım. Türkiye'de vereceğim aynı para ile daha kalitelisini bulacağım.

PayPal aracılığıyla bu çantayı almak istiyorum. PayPal hesabımda 30 lira bakiye var, çantanın kargo dahil bedeli 100 TL olduğu için 70 TL fark kalıyor. Şimdi soru şu: PayPal ödeme için hesaptaki 30 lirayı alıp kalan kısmı karttan mı alır yoksa tamamını mı karttan çeker?

Yoksa PayPal hesabına 32 £Sterlin mi aktarmalıyım? Ne dersiniz?

ben ebaydan 4 tane ürün aldım 3 ürün aynı kişiden biri başka birinden 45 gün oldu hala gelmedi daha öncede defalarca alışveriş yaptım ama hepsi bir ay içerisinde geldi satıcılarla konuşuyorum beklememi söylüyorlar ama ürünler gelmeyecek gibi gümrükte takılırsa bildirim yapılıyormu acaba 4 ürünün toplam fiyatı 30 tl yi geçmez neden gelmemiş olabilir acaba adresde doğru

Merhaba 11 gün önce evancycles tan spd ayakkabı aldım 150tl hala gelmedi..gümrüğe takılma ihtimali varmı ? yoksa bekliyimmi biraz daha..gümrüğe takılırsa haber veriliyomu?

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
Merhabalar bisiklet dostlarım..
Bu yaz bir süreliğine bazı avrupa ülkelerine gidicem bu ülkelerden bisiklet almayı düşünüyorum.. Türkiye ile fiyat olarak malesef büyük farklar var.. gitmişken bunu değerlendirmek istiyorum.. bazı konularda bilginize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim..

Hangi ülkeden bisiklet tercihi yapmam daha uygun olur?
Aldığım bisikleti ülkeye sokarken sorun yaşar mıyım? Vergi fark öder miyim?

Şimdiden teşekkürler

almanya da canyon markası var çok uygun fiyatlı fabrikadan alıyorsunuz direk ama sıra bekleme olayı olabiliyor kesinlikle onu tavsiye ederim

madem yurtdışından alacaksınız bence trek specialized scott cannondale vs markalara bakın derim.Ya da bunun yerine türkiye de bulunmayan ya da az bulunan felt,colnago özellikle tavsiyem LOOK vs markalar da olabilir.tabi bunları söylerken bütçenizi ve hangi tür bisiklet alacağınızı bilmediğim için yazdım siz ona göre eleme yapabilirsiniz.türkiye ye sanırım uçakla döneceksiniz.bir sorun olmuyor bildiğim kadarıyla.size sormuyorlar valizinde neler var diye falan...

Geri