Finlandiya'da üretilen bir ön bagajı çok beğenip satın almak için ne yapabilirim diye bir baktım. Makedonya'daki bir arkadaşım yazın araçla gelirken getirebilirim dedi. Ve olaylar başladı. Makedonya'ya gönderen çok firma yok. İspanyol Tradeinn satıcısı kendi sitesinde ürünü 100-110 euro civarında satıyordu vergi hariç olarak. Amazon.de üzerinde yine Tradeinn ürünü 140 euroya satıyordu. Kargo ücreti 9 euro. Arkadaşı gümrükle falan uğraştırmamak adına buradan satın aldım. Makedonya'ya ürünün ulaşması 20 günü buldu. Sonra şöyle bir sürpriz ile karşılaştım. Ürün Makedon gümrüğüne takıldı. Sonradan detayları kontrol ettiğimde amazon.de üzerinden satın alınan ürünlerde satıcı amazon değilse gümrük ücreti dahil olmayabiliyormuş. 110 euroluk ürünü boşu boşuna 140 euroya almış oldum. Makedonya'daki arkadaşın evine kağıt gitmiş. 2500 dinar civarı gümrük ücreti çıkmış (1800 tl civarı) Onu da uğraştırdık, ilave bana da ücret girmiş oldu. Bu da bana ders oldu artık iki defa kontrol ederim.
Sonradan ürünü almayıp geri gönderip para iadesi almayı düşündüm. Ama Tradeinn üzerinden tekrar satın alırsam kargo ücreti 40 euro gösteriyor. Amazon'da 9 euro'ya çözülmüştü aşağı yukarı aynı hesap olacak diye işlemler devam etsin dedim. Arkadaş da gümrüğe gitmiş. Gümrüktekiler de 1-2 güne evinize gönderilecek demişler. O zaman neden ayaklarına çağırdılar anlamış değilim. Kapıdan 2500 dinarı ödeyip alabilirsiniz demişler.
Amazon'da böyle bir durum yaşayacağımı düşünmemiştim. Amazon.com.tr üzerinden yurtdışı ürünlerinde hiç benzer bir durum olmamıştı. ".de" farklı imiş demek ki. Belki benzer tecrübe yaşayacak olanlarınız olabilir o yüzden aktarayım dedim.
Bu arada Amazon üzerinde 2 hazirana kadar ürün size ulaşmazsa para iadesi gibi bir ibare de var. Malum durumdan ötürü ürün aslında ulaşmamış oluyor. Acaba gecikmeden ötürü kısmi para iadesi talep edebilir miyim?
Ürün bu :
327630 dosyayı görüntüle