Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Finlandiya'da üretilen bir ön bagajı çok beğenip satın almak için ne yapabilirim diye bir baktım. Makedonya'daki bir arkadaşım yazın araçla gelirken getirebilirim dedi. Ve olaylar başladı. Makedonya'ya gönderen çok firma yok. İspanyol Tradeinn satıcısı kendi sitesinde ürünü 100-110 euro civarında satıyordu vergi hariç olarak. Amazon.de üzerinde yine Tradeinn ürünü 140 euroya satıyordu. Kargo ücreti 9 euro. Arkadaşı gümrükle falan uğraştırmamak adına buradan satın aldım. Makedonya'ya ürünün ulaşması 20 günü buldu. Sonra şöyle bir sürpriz ile karşılaştım. Ürün Makedon gümrüğüne takıldı. Sonradan detayları kontrol ettiğimde amazon.de üzerinden satın alınan ürünlerde satıcı amazon değilse gümrük ücreti dahil olmayabiliyormuş. 110 euroluk ürünü boşu boşuna 140 euroya almış oldum. Makedonya'daki arkadaşın evine kağıt gitmiş. 2500 dinar civarı gümrük ücreti çıkmış (1800 tl civarı) Onu da uğraştırdık, ilave bana da ücret girmiş oldu. Bu da bana ders oldu artık iki defa kontrol ederim.

Sonradan ürünü almayıp geri gönderip para iadesi almayı düşündüm. Ama Tradeinn üzerinden tekrar satın alırsam kargo ücreti 40 euro gösteriyor. Amazon'da 9 euro'ya çözülmüştü aşağı yukarı aynı hesap olacak diye işlemler devam etsin dedim. Arkadaş da gümrüğe gitmiş. Gümrüktekiler de 1-2 güne evinize gönderilecek demişler. O zaman neden ayaklarına çağırdılar anlamış değilim. Kapıdan 2500 dinarı ödeyip alabilirsiniz demişler.

Amazon'da böyle bir durum yaşayacağımı düşünmemiştim. Amazon.com.tr üzerinden yurtdışı ürünlerinde hiç benzer bir durum olmamıştı. ".de" farklı imiş demek ki. Belki benzer tecrübe yaşayacak olanlarınız olabilir o yüzden aktarayım dedim.

Bu arada Amazon üzerinde 2 hazirana kadar ürün size ulaşmazsa para iadesi gibi bir ibare de var. Malum durumdan ötürü ürün aslında ulaşmamış oluyor. Acaba gecikmeden ötürü kısmi para iadesi talep edebilir miyim?

Ürün bu :

327630 dosyayı görüntüle
direk bağlan amazon müşteri hizmetlerine 1-2dakikada çözerler işini, amazon.de'de türkçe de konuşuyorlar sana onu atarlar.

Scudo
direk bağlan amazon müşteri hizmetlerine 1-2dakikada çözerler işini, amazon.de'de türkçe de konuşuyorlar sana onu atarlar.
Bu ürün için ne yazık ki amazonda normal tecrübemin dışında şeylere şahit oldum. Gümrük için fatura gerekti, 20 gün geçmiş adamlar göndermiyor. Amazon.de üzerinden arama talep ediyorum Almanya'dan aramayla dönüyorlar. Türkiye'den arama ile dönenler biz sistemden göremiyoruz diyor vs. Yarın yazı yoluyla canlı destek ile bir kez daha bağlanıp durumu öğreneceğim.

Bu ürün için ne yazık ki amazonda normal tecrübemin dışında şeylere şahit oldum. Gümrük için fatura gerekti, 20 gün geçmiş adamlar göndermiyor. Amazon.de üzerinden arama talep ediyorum Almanya'dan aramayla dönüyorlar. Türkiye'den arama ile dönenler biz sistemden göremiyoruz diyor vs. Yarın yazı yoluyla canlı destek ile bir kez daha bağlanıp durumu öğreneceğim.
tam anlamadım Deniz almanyadan gelen aramada almanca mı konuştular seninle?
Bu arada faturayı kendin çıkarabilirsin diye biliyorum, alttaki gibi faturaya basınca çıkıyor
Image 2.06.2025 at 17.20.jpeg

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Kim demiş üretilmiyor diye? bknz. Corelli*

Ama stok olarak geliyor sadece. Ayrı satmıyorlar. Fabrikaya gidip alabilirsiniz belki. Tabi bu bahsettiğim süspansiyonsuz düz alu sele borusu.
Pardon fakat amortisörlü sele borusu demek istemiştim; bir üstteki mesajda yeralan şahane ürünü gördükten sonra 😀

Pardon fakat düz boru şu an bisikletimde zaten var 😀 Arazi sürüşlerde seleye oturamıyorum.

Ayrıca mesajımın "yerli üretim" propagandasına eleştiri yönü vardı. 😀

tam anlamadım Deniz almanyadan gelen aramada almanca mı konuştular seninle?
Bu arada faturayı kendin çıkarabilirsin diye biliyorum, alttaki gibi faturaya basınca çıkıyor
327631 dosyayı görüntüle
+90 numarası değil direkt almanya koduyla arandım. Telefon ücreti karşılıklı kesildiği için açmadım. O panelde benim fatura gözükmüyordu. Günlerce iletişim kurdum sonrasında mail ile ilettiler faturayı. Satıcı Amazon olmayınca problemli oluyormuş bu tarz durumlar bunu anladım.

+90 numarası değil direkt almanya koduyla arandım. Telefon ücreti karşılıklı kesildiği için açmadım. O panelde benim fatura gözükmüyordu. Günlerce iletişim kurdum sonrasında mail ile ilettiler faturayı. Satıcı Amazon olmayınca problemli oluyormuş bu tarz durumlar bunu anladım.
Telefon ücreti buradan biri Almanyaya gidip seni oradan ararsa senden de kesilir, ikincisi o aramada türkçe konuşan biri çıkıyor karşına :)

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Pardon fakat amortisörlü sele borusu demek istemiştim; bir üstteki mesajda yeralan şahane ürünü gördükten sonra 😀

Pardon fakat düz boru şu an bisikletimde zaten var 😀 Arazi sürüşlerde seleye oturamıyorum.

Ayrıca mesajımın "yerli üretim" propagandasına eleştiri yönü vardı. 😀
aslında buna benzer bir şey dechatlonda var gördünüz mü
(link)

• Beğen
Tepkiler: Scott_Bisikletli
aslında buna benzer bir şey dechatlonda var gördünüz mü
(link)
Bu tarz süspansiyonlu ürünler önerilmiyor diye biliyorum ama daha iyi bilenler aydınlatırsa sevinirim, sanırım güç kaybına neden oluyor. daha farklı teknolojiler var bunun için ama biraz pahalı tabi, benim alıp burada paylaştığım ritchey da onlardan biri mesela.

• Beğen
Tepkiler: areklim
Bu tarz süspansiyonlu ürünler önerilmiyor diye biliyorum ama daha iyi bilenler aydınlatırsa sevinirim, sanırım güç kaybına neden oluyor. daha farklı teknolojiler var bunun için ama biraz pahalı tabi, benim alıp burada paylaştığım ritchey da onlardan biri mesela.
bende bir ara gravel için bakıyordum brooks sele ve pedli taytla çözdüm sorunu

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Telefon ücreti buradan biri Almanyaya gidip seni oradan ararsa senden de kesilir, ikincisi o aramada türkçe konuşan biri çıkıyor karşına :)
Normalde Almanya sabitten direkt aranmada kesilmiyor mu? İlginç.

Ben zaten beni biri aradı diye benden neden ücret kesilir anlamış da değilim :D çok saçma, bir şeye para ödemem için benim onay vermem gerekmiyor mu? demem o ki kesilse daha ilginç olurdu :D

Son düzenleme:
Yurtdışıdnan birisi seni ararsa, senden ücret kesilmez. Ben senelerdir ailemi arıyorum ve saatlerce konuşuyoruz hiç onların faturasına yansımadı benim aramalarım.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Yurtdışıdnan birisi seni ararsa, senden ücret kesilmez. Ben senelerdir ailemi arıyorum ve saatlerce konuşuyoruz hiç onların faturasına yansımadı benim aramalarım.
Yıllardır yanlış bildiğim bir şeyi düzelttiniz arkadaşlar teşekkür ederim 😀 @mcanerg

Amazona tekrar ulaşıp kısmi geri iade talep ettim. Satıcı muhtemelen vergi dahil fiyat uyguladı. O vergiyi iade ederlerse güzel olacak. Veya gümrük ücretini karşılasınlar. Amazon yetkilisi normalde böyle bir durum yaşanmaması gerekiyordu dedi. Satıcıya mesaj geçtiler gümrük işlemi için. Bana da sakın bir şey ödemeyin dediler. Arkadaş ödeme yapmadan nasıl ürünü alabilecek bilemiyorum gerçi ama... Gelişmeleri paylaşırım.

Son düzenleme:
E onu kastetmediysen neyi kastettin? Başka yerli imalat otomobil var mı şu an?

Arka tekerlek süspansiyon güç kaybına yol açıyor cunku pedal cevirdikçe arka teker gücü asfalta iletmek yerine süspansiyona da iletiyor. Arka tekeri süspansiyonlu bisiklet kullanan bir arkadaş söylemişti. Çok yoruyor demişti. Benim dediğim sele borusundaki süspansiyon. Buradaki konu da çok hassas. Özellikle engebeli yollarda sele bacak arama sert vurmasın diye. Bu konu aslında 15-20 yıldır (!) problem bende :) Benim bisikletin sele borusu ince tip. Yıl 2009'du ince tio süspansiyonlu sele borusu vardı, bir bisiklet aksesuar satıcısına ugradığımda adam "uygun var" demişti fakat uzun yola cıkacaktım uğraşamam diyerek almamıştım. Sonra alırım demiştim ancak sonra bisikletten bir uzaklaştım alamadım, yıllar sonra almak istediğimde de ince tip süspansiyonlu sele borusu bulamadım. Buldum, yurt dışında buldum! Sele boru çapını unuttum, daha sonra iletirim. İnce tip.
E onu kastetmediysen neyi kastettin? Başka yerli imalat otomobil var mı şu an?
Togg u kastettim. Yerli üretim konusu biraz ilginçtir, birgün markette dolaşırken bir reyonda yerli süt yazısı gördüm. keşke fotografını çekseydim. fakat telafi edebilirim, yerli su markaları var:

yerli-su.jpg

Tradeinn firması dün Amazon panelden bana ulaşıp vergi konusunda kısmi para iadesi talebime şu cevabı vermiş :

"Yaşadığınız sıkıntılar için üzgünüz. Postaneye gidin sorununuz çözülecek."

Bunun üzerine arkadaşımın zaten gümrüğe gittiğini ve ücret istediklerini belirttim.

"Yukarıda yazdığımız adımı uygulayın. Sorununuz çözülecek. İyi günler."

Almanca'dan çevirince böyle bir yanıt almış oldum. Sonuç olarak adamların umrunda olmadı. Geçmiş olsun 😅

Tradeinn firması dün Amazon panelden bana ulaşıp vergi konusunda kısmi para iadesi talebime şu cevabı vermiş :

"Yaşadığınız sıkıntılar için üzgünüz. Postaneye gidin sorununuz çözülecek."

Bunun üzerine arkadaşımın zaten gümrüğe gittiğini ve ücret istediklerini belirttim.

"Yukarıda yazdığımız adımı uygulayın. Sorununuz çözülecek. İyi günler."

Almanca'dan çevirince böyle bir yanıt almış oldum. Sonuç olarak adamların umrunda olmadı. Geçmiş olsun 😅
Örneğini bilmiyorum ama vergi çıktı diye para iadesi vermezler normal bence. Ben etsyden bir ürün amıştım kargo+ürün 1000tl kusurdu ptt kargoya da vergi olarak 624tl verdim mesela. Satıcıyı amazon seçince en baştan vergiyi hesaplıyor sürpriz olmuyor daha düşük çıkarsa iade veriyor yüksek çıkarsa ekstra para almıyor. En iyisi satıcı amazon olan ürünleri seçmek hatta ben Tr alışverişlerinde sorun çıkmasın diye mecbur kalmadıkca öyle yapıyorum.

Geri