Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

abi bunu trye getiremen kısaca :) yani vergisi astarını kat kat geçer emin olun. yurtdışından bir arkadaşınız getirebilir yada siz yurtdışına çıkarsanız alabilirsiniz anca. ben 18$ a bir ürün almak istedim bana 150$ kargo çıktı. bu bide vergisiz haliydi.

Yanında getirmeyle de kargolamayla da otomobil parçası gibi muamele görüyormuş diye duydum. 450 euroyu geçtiği için hertürlü vergiye tabi kaçarı yok. Gümrük prosedürü de bir tık daha zor ama işte açıklayıcı bi yazı falan bulamadım doğru düzgün. Pahalı da olsa alt tarafı bi bisiklet amortisörü. O kadar lüks taşıtların elektronik cihazların girdiği ülkeye bunları sokmak bu kadar zor olmamalıydı. 300+ bin'e Downhill-Endruo bisikletler satılıyor. Gün gelecek bisikletin stok amortisörü arızalanıcak yahut sahibi yükseltmek isteyecek altarnetif bulamayacak.

• Beğen
Tepkiler: EgemenGegoge
Scudo
Yanında getirmeyle de kargolamayla da otomobil parçası gibi muamele görüyormuş diye duydum. 450 euroyu geçtiği için hertürlü vergiye tabi kaçarı yok. Gümrük prosedürü de bir tık daha zor ama işte açıklayıcı bi yazı falan bulamadım doğru düzgün. Pahalı da olsa alt tarafı bi bisiklet amortisörü. O kadar lüks taşıtların elektronik cihazların girdiği ülkeye bunları sokmak bu kadar zor olmamalıydı. 300+ bin'e Downhill-Endruo bisikletler satılıyor. Gün gelecek bisikletin stok amortisörü arızalanıcak yahut sahibi yükseltmek isteyecek altarnetif bulamayacak.
Ben 2-3 hafta önce bazıları 450 eurodan fazla 1500 euroluk bisiklet parçası getirdim valizde, kimse bir şey sormadı. Ticaretini yapmadığın kullandığın üründe sorun olmaz ps5 de 450euordan fazla veya mont alırsın o da fazla olabilir giyer gelirsin, şahsi kullanım için sorun olmaz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ricochet
Eylül'de Bursa'da olacağım. Tam olarak ölçüsü ne olacak yazarsan burdan bakayım, varsa alır getiririm yanımda.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben 2-3 hafta önce bazıları 450 eurodan fazla 1500 euroluk bisiklet parçası getirdim valizde, kimse bir şey sormadı. Ticaretini yapmadığın kullandığın üründe sorun olmaz ps5 de 450euordan fazla veya mont alırsın o da fazla olabilir giyer gelirsin, şahsi kullanım için sorun olmaz.
Siz risk almışsınız. Fark edildiği taktirde verginin üzerine bir de ceza biner. Şahsen vergisini ödemeyi tercih ederim.
Eylül'de Bursa'da olacağım. Tam olarak ölçüsü ne olacak yazarsan burdan bakayım, varsa alır getiririm yanımda.
Siz şu an yurtdışında mısınız? 230-65 en ideali ama 240-75'e kadar yolu var. Yay çapının da 55mm geçmemesi gerekiyor min Lb değeri 550-700 aralığında olmalı. Yanlız dediğim gibi birsürü prosedürle karşılama olasılığı var. Kimseyi uğraştırmak istemem. Aslında bunu bisiklet için değil Elektrikli tekteker için düşünüyordum. Nosfet-Apex.

Siz risk almışsınız. Fark edildiği taktirde verginin üzerine bir de ceza biner. Şahsen vergisini ödemeyi tercih ederim.
olayın bir riski yok, ben senede 2-3 kez yurtdışına çıkıyorum her yıl, benzer ürünleri buradan oraya götürüp orada kullanıp geri getiriyor da olabilirim, şahsi kullanılan ürünlerde vergi kesilmez.
ek 9da belirtilen eşyalar kişisel kullanım için olduğundan 430euro sınırından bağımsız vergisiz bir şekilde getirilebilir.

7- Yolcunun tek başına kullanabileceği özelliğe sahip birer adet olmak üzere spor yapmasına mahsus diğer spor alet ve giysileri (paraşüt ve kayak takımı dahil, deniz motosikleti ve motorlu deniz kızağı hariç)

Son düzenleme:

Siz şu an yurtdışında mısınız? 230-65 en ideali ama 240-75'e kadar yolu var. Yay çapının da 55mm geçmemesi gerekiyor min Lb değeri 550-700 aralığında olmalı. Yanlız dediğim gibi birsürü prosedürle karşılama olasılığı var. Kimseyi uğraştırmak istemem. Aslında bunu bisiklet için değil Elektrikli tekteker için düşünüyordum. Nosfet-Apex.
üstün körü baktım, çokta anlamam bu parçalardan ilgi alanımda değil. 230x60 olanı var yaşadığım yerde, onuda yayı olmadan satıyorlar. 230x65 Fox markasında var bilmem işinize yarar mı, ama fiyatı linkte attığınız markaya göre daha pahalı.

üstün körü baktım, çokta anlamam bu parçalardan ilgi alanımda değil. 230x60 olanı var yaşadığım yerde, onuda yayı olmadan satıyorlar. 230x65 Fox markasında var bilmem işinize yarar mı, ama fiyatı linkte attığınız markaya göre daha pahalı.
Fox biraz riskli rezervuarlar farklı konumlandırılmış sığmadığını söyleyenler var. Ben iyisi mi 2. ellerden birşeyler ayarlamaya çalışayım.

@denizt 2 yıla yakındır yokmuşsun. Seni görmek sevindirdi.

@denizt 2 yıla yakındır yokmuşsun. Seni görmek sevindirdi
2 yıldan uzun diye tahmin ediyodum gerçi 2 yıl da az değil de. En son bi peugeot topluyodum. Topladım, deneme turu attım ve bu kadar. Akabinde bir daha bisiklet kullanmadım. Son 1 senedir ilana koydum. Btwin geçen sonbaharda satıldı. Peugeot duruyor. O kadro boyuyla uzun süre daha bende duracağını söyleyebiliriz. Velasıl kelam artık tekteker kullanıyorum. Süspansiyonlu bi model aldım ama stok süspansiyon iyi değilmiş yükseltmeyi planlıyordum ve elinde sonunda yolum yine bisikletforum'a düştü. Aynı MTB süspansiyonu kullanılmış uyumlular ama TR'de seçenek pek azmış meğer.

Tanıdık birilerinin duruyor olması da sevindirdi.

Son düzenleme:

Almanyada yada avrupa ülkesinde alip sana getirebilecek birisi varsa aradigin ürün almanya ve Italyada uygun fiyata var

Bu benim oturdugum sehir Stuttgartda.
(link)

Almanya linki
(link)

(link)

(link)

Italya Linki:
(link)

(link)

(link)

Bunlarda haric bir kac yerde daha var ama onlar 1000€ ve üzeri. Bence pahali.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Velasıl kelam artık tekteker kullanıyorum.
Böyle deyince aklıma bu geldi ne yalan söyliyim.

images

Böyle deyince aklıma bu geldi ne yalan söyliyim.

images
Aynen. Bende şu an bunun bi boy büyüğü var. Sürerken hemen hemen böyle görünüyorum. Geçen sene alıp sürmeyi öğrendim. Yenisi şu an gemide. Akdenize doğru ilerliyor. Hoşuma gidince bu sefer biraz daha büyüğünü ve kuvvetlisini aldım.

(link)

Almanyada yada avrupa ülkesinde alip sana getirebilecek birisi varsa aradigin ürün almanya ve Italyada uygun fiyata var

Bu benim oturdugum sehir Stuttgartda.
(link)

Almanya linki
(link)

(link)

(link)

Italya Linki:
(link)

(link)

(link)

Bunlarda haric bir kac yerde daha var ama onlar 1000€ ve üzeri. Bence pahali.

Almanya'da akrabalarımız var bi bakalım bu linkler işime yarayabilir. Teşekkürler.
Alternatiflere bakınca bana da çok pahalı geldi bu arada.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Arkadaşlar şunu çantaya atıp uçakla almanyadan getirmek ıstiyorum. 150 euro altı fiyatı var. Neye dikkat etmem lazım?
Screenshot_20250601_121512_com.android.chrome.jpg

Arkadaşlar şunu çantaya atıp uçakla almanyadan getirmek ıstiyorum. 150 euro altı fiyatı var. Neye dikkat etmem lazım?
327602 dosyayı görüntüle
alt bagaja verirsen çantayı bir sorun olmaz, el çantasında almanlar çok titiz bakıyor x raye birini yaralar potansiyeli olan şeyleri almıyorlar, bir şey demeyebilirler ama alt bagajda garanti olur. Yeni Berlin havalimanında özel xray cihazları koymuşlar Istanbul havalimanı gibi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Sinyor
Konuya değişik bir bakış açısı katmak isterim: Yerli tren, otomobil, jet uçağı, uçak gemisi, otonom otobüs, vs üreten ülkede bir bisiklet sele borusu neden yerli üretilmiyor ???

• Beğen
Tepkiler: EgemenGegoge
Konuya değişik bir bakış açısı katmak isterim: Yerli tren, otomobil, jet uçağı, uçak gemisi, otonom otobüs, vs üreten ülkede bir bisiklet sele borusu neden yerli üretilmiyor ???
Kim demiş üretilmiyor diye? bknz. Corelli*

Ama stok olarak geliyor sadece. Ayrı satmıyorlar. Fabrikaya gidip alabilirsiniz belki. Tabi bu bahsettiğim süspansiyonsuz düz alu sele borusu.

bikeinn de bir ayakkabı beğendim ama vergi konusunda kafam karışık ali de falan verigiyi ödeyeceğimiz fiyata ekliyorlar bikeinn nasıl yapıyor bilgisi olan var mı ? ayakkabı 1500 tl

bikeinn de bir ayakkabı beğendim ama vergi konusunda kafam karışık ali de falan verigiyi ödeyeceğimiz fiyata ekliyorlar bikeinn nasıl yapıyor bilgisi olan var mı ? ayakkabı 1500 tl
Tahminimi söylüyorum eğer ürün kargo dahil 27 euroyu geçmiyorsa vergiyi Ptt kargo adresinize geldiğinde elden nakit alır. Benim amerikadan aldığım etse siparişim öyle oldu.

Tahminimi söylüyorum eğer ürün kargo dahil 27 euroyu geçmiyorsa vergiyi Ptt kargo adresinize geldiğinde elden nakit alır. Benim amerikadan aldığım etse siparişim öyle oldu.
geçiyormuş :(

• Üzgün
Tepkiler: mcanerg
Finlandiya'da üretilen bir ön bagajı çok beğenip satın almak için ne yapabilirim diye bir baktım. Makedonya'daki bir arkadaşım yazın araçla gelirken getirebilirim dedi. Ve olaylar başladı. Makedonya'ya gönderen çok firma yok. İspanyol Tradeinn satıcısı kendi sitesinde ürünü 100-110 euro civarında satıyordu vergi hariç olarak. Amazon.de üzerinde yine Tradeinn ürünü 140 euroya satıyordu. Kargo ücreti 9 euro. Arkadaşı gümrükle falan uğraştırmamak adına buradan satın aldım. Makedonya'ya ürünün ulaşması 20 günü buldu. Sonra şöyle bir sürpriz ile karşılaştım. Ürün Makedon gümrüğüne takıldı. Sonradan detayları kontrol ettiğimde amazon.de üzerinden satın alınan ürünlerde satıcı amazon değilse gümrük ücreti dahil olmayabiliyormuş. 110 euroluk ürünü boşu boşuna 140 euroya almış oldum. Makedonya'daki arkadaşın evine kağıt gitmiş. 2500 dinar civarı gümrük ücreti çıkmış (1800 tl civarı) Onu da uğraştırdık, ilave bana da ücret girmiş oldu. Bu da bana ders oldu artık iki defa kontrol ederim.

Sonradan ürünü almayıp geri gönderip para iadesi almayı düşündüm. Ama Tradeinn üzerinden tekrar satın alırsam kargo ücreti 40 euro gösteriyor. Amazon'da 9 euro'ya çözülmüştü aşağı yukarı aynı hesap olacak diye işlemler devam etsin dedim. Arkadaş da gümrüğe gitmiş. Gümrüktekiler de 1-2 güne evinize gönderilecek demişler. O zaman neden ayaklarına çağırdılar anlamış değilim. Kapıdan 2500 dinarı ödeyip alabilirsiniz demişler.

Amazon'da böyle bir durum yaşayacağımı düşünmemiştim. Amazon.com.tr üzerinden yurtdışı ürünlerinde hiç benzer bir durum olmamıştı. ".de" farklı imiş demek ki. Belki benzer tecrübe yaşayacak olanlarınız olabilir o yüzden aktarayım dedim.

Bu arada Amazon üzerinde 2 hazirana kadar ürün size ulaşmazsa para iadesi gibi bir ibare de var. Malum durumdan ötürü ürün aslında ulaşmamış oluyor. Acaba gecikmeden ötürü kısmi para iadesi talep edebilir miyim?

Ürün bu :

1748868250362.png

• Üzgün
Tepkiler: Özcan
Geri