Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

1000040600.jpg

Sondan bir önceki siparişimi de sorunsuz teslim aldım. Bir sonra ki ne olur bakalım.

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Scudo
Ben niyeti bozdum 2 hafta Birleşik Krallıkta shop shop gezeceğim :) Kışlık ceket, lastik, gidon bandı uygun ne varsa alıp geleceğim. Zaten Merlin'den 3 sorti mal indi bizim biraderin adresine, yakında bizlere vize falan da vermezler, yığınak yapayım :D

Ayın 1inde sipariş verdiğim kendi hataları ile olmayan ürünü stokta göstermelerinden dolayı beklemede olup sonrasında o ürünü iptal etmem ile kalan ürünleri kargoya veren bikeinn siparişim 16sı akşamı gümrüğe gelmesinden bu yana işlem görmüyor ürünlerin bedeli 68 dolardı. Kanunun sunulduğu gün aliexpressten 20 dolara aldığım ürün ise 17sinde PİDM geldi ve bugün işlem görüp transfer ediliyor şekline geçti galiba Denizliye doğru geliyor.

Aklıma bikeinn siparişi 68 dolar olması sebebinden dolayı bilerek bekletiyorlar durumu geliyor yada aliexpress alışveriş anında vergi kestiği için önce geldiği durumu geliyor. Bikeinn alışverişini kendim ve 2 arkadaşım için yapmıştım daha önceki siaprişin 12 günde gelmesinden dolayı beraber almaya karar vermiştik. Hala bekliyorum, ayrıca çoğu zaman gümrük işleri olan bir ticaret ile uğraşan tanıdık ise 21inde başlıyor olsa da önceki siparişler için 15 gün süresi olduğunu belirtti ama resmen üzerime kaya düşmüş gibi hissediyorum. 68 dolara %30 kesmeleri umurumda değil şuan ki derdim yeter ki geçsin

Ürünün geçmesi yada takılması durumunda buradan yazarım yine.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Ben niyeti bozdum 2 hafta Birleşik Krallıkta shop shop gezeceğim :) Kışlık ceket, lastik, gidon bandı uygun ne varsa alıp geleceğim. Zaten Merlin'den 3 sorti mal indi bizim biraderin adresine, yakında bizlere vize falan da vermezler, yığınak yapayım :D

Hocam bende stok yapmaya başladım bazı ürünleri. Çalıştığım yere her ay italyadan tasarımcılar geliyor. Bir tanesi bisiklet sporuna aşık hatta kendine özel bisiklet kadrosu üretiyorlar (insta: hersh_bike) Her geldiklerinde söz aldım 2-3 parça ürün getirtiyorum. Buradan alacak, olacak gibi değil artık.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Ayın 1inde sipariş verdiğim kendi hataları ile olmayan ürünü stokta göstermelerinden dolayı beklemede olup sonrasında o ürünü iptal etmem ile kalan ürünleri kargoya veren bikeinn siparişim 16sı akşamı gümrüğe gelmesinden bu yana işlem görmüyor ürünlerin bedeli 68 dolardı. Kanunun sunulduğu gün aliexpressten 20 dolara aldığım ürün ise 17sinde PİDM geldi ve bugün işlem görüp transfer ediliyor şekline geçti galiba Denizliye doğru geliyor.

Aklıma bikeinn siparişi 68 dolar olması sebebinden dolayı bilerek bekletiyorlar durumu geliyor yada aliexpress alışveriş anında vergi kestiği için önce geldiği durumu geliyor. Bikeinn alışverişini kendim ve 2 arkadaşım için yapmıştım daha önceki siaprişin 12 günde gelmesinden dolayı beraber almaya karar vermiştik. Hala bekliyorum, ayrıca çoğu zaman gümrük işleri olan bir ticaret ile uğraşan tanıdık ise 21inde başlıyor olsa da önceki siparişler için 15 gün süresi olduğunu belirtti ama resmen üzerime kaya düşmüş gibi hissediyorum. 68 dolara %30 kesmeleri umurumda değil şuan ki derdim yeter ki geçsin

Ürünün geçmesi yada takılması durumunda buradan yazarım yine.
Kendime güncelleme. Aliexpress siparişimi az önce teslim aldım. Gözlük almıştım, daha önce kullandığım markanın farklı bir kasa tipini almış yanında da ekstra olarka kırmızı lens sipariş vermiştim ama adamların eli ayağı bir birine karışmış olacak ki hem ekstra lensi farklı renk hem de ürün içine dahilinde bulunan renk ekstra bir tane lens koymuşlar.
Mavi lensli olup yanında sarı-şeffaf-yeşil ve siyah lensli model almıştım. Kırmızı yerine yeşil lens ve ekstra olarak mavi lens koymuşlar. Kasa tipi farklı aldığım için daha önceki model ile uyumluluğu da yok :)

(link)

1 Ağustos itibari ile bikeinn den sipariş verip bir türlü yola çıkmaya çıktığında gümrük kanunu değişen daha sonra 5 gümrükte bekleyen ürünümde ise tabiri caizse kefeni yırttık. Dün akşam baktığımda güncellenmiş ve öğlen işlem görmüş ve vergilendirmesi yapılmış kargo dahil 68 dolarlık ürüne 422lira vergi çıkmış valla geçtiği için çıkan vergisi çokta umurumda değil. Şuan Denizli'ye doğru sevk edilmiş.

Ve böylece çok ciddi sıkıntı olmadıkça veya yurt dışından gelen bulmadıkça yurt dışı alışverişimizi kapatıyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Dosyalar

• IMG_20240821_104556.jpg
    IMG_20240821_104556.jpg
    51,9 KB · Okunma: 12
  • IMG_20240821_104848.jpg
    IMG_20240821_104848.jpg
    39 KB · Okunma: 12
  • 1.JPG
    1.JPG
    10,6 KB · Okunma: 11
  • gümrük.JPG
    gümrük.JPG
    13,8 KB · Okunma: 12
21.08.2024 tarihinden önce 2009/15481 sayılı karar ve posta ve hızlı kargo yoluyla türkiye gümrük bölgesine gelerek bir geçici depolama yerine alınan yetki kapsamındaki eşyanın gümrük işlemlerinin 21.08.2024 tarihine kadar tamamlanamaması durumunda, bu tarihten sonra da 2009/15481 sayılı kararın 8787 sayılı karar ile değiştirilmeden önceki hükümleri çerçevesinde işlem yürütülmesinin uygun bulunduğu belirtildi

Siparişi gümrükte bekleyenler için iyi haber. Ancak maalesef birçok ürün Aliexpress alış veriş sepetimden kaldırılmış. Amazon için de sanrım bazı satıcılarda benzer durum var gibi.

• Üzgün
Tepkiler: MakRo ve RmzBurak
Sanirim kiyafet icin 5 6 arkadas rapha icin gümrük musaviri tutucaz. Bu vergi yasasi cok kötü oldu.

Azerbaycan'a gönderim yapan iyi bi site var mı bildiğiniz Türkiye'ye göndermeyen? Merlin'e baktım ama Azerbaycan'a da gönderimi yokmuş :D 2 haftaya Azerbaycan'dan gelecek bi arkadaşım var da, ondan rica edeceğim duruma göre..

Pragda güzel bir bisiklet dükkanı biliyor musunuz? şöyle inceleyerek alışveriş yapabileceğim

(link) sipariş vermiştim bugün elime ulaştı 240 TL küsür vergi ödedim.

30€ üstünde AB üyesi ülkeden bir ürün alacağım. Hesaplama sitelerinde %30 gümrük vergisi haricinde bir fiyat çıkmıyor. E zaten 2 gün önce 19€'luk aldığım üründe de %30 ödedim. Fark nedir?

30€ üstünde AB üyesi ülkeden bir ürün alacağım. Hesaplama sitelerinde %30 gümrük vergisi haricinde bir fiyat çıkmıyor. E zaten 2 gün önce 19€'luk aldığım üründe de %30 ödedim. Fark nedir?

Hesaplama siteleri üst sınıra göre güncellenmemiştir. 30€'yu geçen ürün "gümrük vergisi, damga vergisi ve sunum ücretini öde geç" şeklinde değil, ithalat rutinlerine göre işlem görecek. Yani ederinden birkaç kat fazla masrafa yol açacak, ya da geri gidecek. İlaç değilse tabii, ilaç sınırı 1500€.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Yurt dışından kadro ve jant getirttik.. Aslında takilacagini biliyorduk ancak bir B planı ile her türlü teslim almayı sağlayacağımizdan biraz da rahattik ve yenilenen son gümrük prosedürlerinin başımıza ne saçmaliklar açacağını merak ettiğimizden dolayı da beklentimiz de vardı... Ürünü aldık ,tabi Gümrüğe takıldı ve PTT nin.ihbarnamesinden sonra otomatik atanan müşavir , işinin ehli değildi ya da zındık koklatmadik diye, işimizi çözmeye hevesli değildi.. 3-4 ay önce sipariş ettigimiz ürüne ait fatura/adres/satın alma evrakları ve ürüne ait görselleri teslim etmemize rağmen bizden ürünü satın alma linkini istediler.. Ürün tek olabilir, serisi bitmiş olabilir , fiyatı değişmiş olabilir vs ama yooook.. linkini verecekmisiz illa.. Hem de 3-4 ay önceki linki istiyorlar.. oradan bakıp güncel fiyat üzerinden vergi çıkaracaklar akılları sıra.. yap islemi geç iste ,tüm evraklar önünde... Velhasıl bunlar ürünü gisenin arkasindan bize vermediler. Bir de bı havalar, tafralar falan... Sanki kokain ya da flakka geçiriyoruz.. Tabi biz de B planına geçtik... Gerekli yerlere ulaşıldı ve üstten mudurlerle aynı yere , aynı calisanlara bir kaç gün sonra iade-i ziyaret yaptık.. Biraz meee lettik ve neticede ürünleri aldık.. Bu elbette sık sık yapilacak bir durum değildi ve biz de rahatsız olan insanlarız bu durumdan ... Ama.ulkede işler.maalesef böyle yürüyor.. +6000 TL ye yakin bir ödeme ile gümrük islemlerini hallettik .. Istediğimiz şey, tamam, gümrüğe mi takıldı? Ürünü almak için ne gerekiyor? Ne kadar ödeme yapılmalı? Vs vs bunları yapmaya hazır olduğumuz halde , ürünleri bize vermemeye uğraşan bir kitle , bir kafa yapısı ile karşı karşıya kalmıştık.. yazıklar olsun bu hale getirenlere... Istediğini alamayan, yapamayan insanlara harika ve özgür bir ülkede yaşadığımız reklamı sokmuyor , bana işlemiyor be kardeşim...

Hesaplama siteleri üst sınıra göre güncellenmemiştir. 30€'yu geçen ürün "gümrük vergisi, damga vergisi ve sunum ücretini öde geç" şeklinde değil, ithalat rutinlerine göre işlem görecek. Yani ederinden birkaç kat fazla masrafa yol açacak, ya da geri gidecek. İlaç değilse tabii, ilaç sınırı 1500€.
Yasaklı bir şey değil, zaten adet olarak ticaret yapıyoruz havası vermeyecek, birer adet sele ve gidon sadece. Kendimiz alıp geleceğiz öyleyse veya gidip gelecek birinin yanında getirticez. Misal 31€'luk malzemeye kaç lira vergi isteyecekler merak ediyorum.

Geri