Ben niyeti bozdum 2 hafta Birleşik Krallıkta shop shop gezeceğimKışlık ceket, lastik, gidon bandı uygun ne varsa alıp geleceğim. Zaten Merlin'den 3 sorti mal indi bizim biraderin adresine, yakında bizlere vize falan da vermezler, yığınak yapayım
![]()
Kendime güncelleme. Aliexpress siparişimi az önce teslim aldım. Gözlük almıştım, daha önce kullandığım markanın farklı bir kasa tipini almış yanında da ekstra olarka kırmızı lens sipariş vermiştim ama adamların eli ayağı bir birine karışmış olacak ki hem ekstra lensi farklı renk hem de ürün içine dahilinde bulunan renk ekstra bir tane lens koymuşlar.Ayın 1inde sipariş verdiğim kendi hataları ile olmayan ürünü stokta göstermelerinden dolayı beklemede olup sonrasında o ürünü iptal etmem ile kalan ürünleri kargoya veren bikeinn siparişim 16sı akşamı gümrüğe gelmesinden bu yana işlem görmüyor ürünlerin bedeli 68 dolardı. Kanunun sunulduğu gün aliexpressten 20 dolara aldığım ürün ise 17sinde PİDM geldi ve bugün işlem görüp transfer ediliyor şekline geçti galiba Denizliye doğru geliyor.
Aklıma bikeinn siparişi 68 dolar olması sebebinden dolayı bilerek bekletiyorlar durumu geliyor yada aliexpress alışveriş anında vergi kestiği için önce geldiği durumu geliyor. Bikeinn alışverişini kendim ve 2 arkadaşım için yapmıştım daha önceki siaprişin 12 günde gelmesinden dolayı beraber almaya karar vermiştik. Hala bekliyorum, ayrıca çoğu zaman gümrük işleri olan bir ticaret ile uğraşan tanıdık ise 21inde başlıyor olsa da önceki siparişler için 15 gün süresi olduğunu belirtti ama resmen üzerime kaya düşmüş gibi hissediyorum. 68 dolara %30 kesmeleri umurumda değil şuan ki derdim yeter ki geçsin
Ürünün geçmesi yada takılması durumunda buradan yazarım yine.
Azerbaycan'dan gelip ne yapacak?Azerbaycan'dan gelecek bi arkadaşım var da
İthalat sınırı 300 dolarmış, bana bi şeyler alıp gelecek. Sorunun cevabı bu değil aslında ama bunu sormak istediğini zannediyorumAzerbaycan'dan gelip ne yapacak?
(link)Pragda güzel bir bisiklet dükkanı biliyor musunuz? şöyle inceleyerek alışveriş yapabileceğim
sağol ama bunlara ben de bakıyorum, ben kişisel deneyimlere kıymet veriyorum(link)
30€ üstünde AB üyesi ülkeden bir ürün alacağım. Hesaplama sitelerinde %30 gümrük vergisi haricinde bir fiyat çıkmıyor. E zaten 2 gün önce 19€'luk aldığım üründe de %30 ödedim. Fark nedir?
Yasaklı bir şey değil, zaten adet olarak ticaret yapıyoruz havası vermeyecek, birer adet sele ve gidon sadece. Kendimiz alıp geleceğiz öyleyse veya gidip gelecek birinin yanında getirticez. Misal 31€'luk malzemeye kaç lira vergi isteyecekler merak ediyorum.Hesaplama siteleri üst sınıra göre güncellenmemiştir. 30€'yu geçen ürün "gümrük vergisi, damga vergisi ve sunum ücretini öde geç" şeklinde değil, ithalat rutinlerine göre işlem görecek. Yani ederinden birkaç kat fazla masrafa yol açacak, ya da geri gidecek. İlaç değilse tabii, ilaç sınırı 1500€.