Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Her zaman öyleymiş gibi genelleme yapmışsınız ancak çoğu yerde dediğiniz gibi olmuyor. Öncelikle vergilendirme dışı bir ürün olmadıkça vergisini ödemeden malı ülkeye sokamazsınız.

Güncel örnekler olarak;
  • AliExpress'ten vergi dahil alırsanız vergiyi peşin olarak öder ve sipariş özetinde vergi tutarını görürsünüz. Bu yolda paket Türkiye'deki yolculuğunu Aras Kargo ile yapıyor.
  • AliExpress'ten vergi hariç alırsanız ürün Türkiye'ye gelip vergisi belli olduktan sonra PTT ile kapınıza gelir ve vergisini kapıda ödersiniz.
  • Amazon TR'den "İthalat ücreti depozitosu dahil" diye belirtilmiş ürün alırsanız toplam fiyatın içinde ödeme yaparsınız ama ücretin bir kısmı vergidir, ilgili yere aktarılır.
  • Amazon TR'den ayrıca ithalat ücreti depozitosu olduğu belirtilen bir ürün alırsanız ürün bedeline ek olarak bu depozitoyu sipariş aşamasında ödersiniz.
Diğer başka yerlerde de bunlara benzer uygulamalar yapılıyor, münferit gönderilerde ya da büyük platformlar dışındaki yurtdışı alımlarda sizin dediğiniz yöntem de kullanılabiliyor ama vergiyi bir aşamada mutlaka ödüyorsunuz. Belli sınırın altının vergisiz olması eskide kaldı. Şimdi 1 kuruşluk ürün alsanız vergisini ödüyorsunuz.

Alım yaptığınız yerin sipariş özetini/hesap dökümünü iyi inceleyin ya da satıcıya danışın.
Dediğiniz doğru ama eksik işte hep Alixpressden yada amazondan almıyoruz. Sadece bu ikisinde var önceden vergi ödeme. Vergisiz alışveriş bitti zaten onu herkes biliyor söylemenize gerek yok. Ben kendi kullanılmış türkiyeden götürdüğüm eşyalarıma kargo ile geri dönüşte vergi ödedim. Ben çoğu alışverişimi yurtdışından yapıyorum daha dün başlamadım alışverişe bu konuları çok iyi biliyorum.

Scudo
Dediğiniz doğru ama eksik işte hep Alixpressden yada amazondan almıyoruz. Sadece bu ikisinde var önceden vergi ödeme. Vergisiz alışveriş bitti zaten onu herkes biliyor söylemenize gerek yok. Ben kendi kullanılmış türkiyeden götürdüğüm eşyalarıma kargo ile geri dönüşte vergi ödedim. Ben çoğu alışverişimi yurtdışından yapıyorum daha dün başlamadım alışverişe bu konuları çok iyi biliyorum.

Şurada "hiç vergi ödemedim" yazan sizsiniz:
Abercrombie & Fitch iki ürün aldım Hollanda’dan geldi, hiç vergi ödemedim ama fiyat 35€. 🫠

Şurada da tek bir uygulama varmış gibi yazmıştınız:
Normalde kargo şirketi ürün İstanbul gümrüğe geldiğinde şu kadar vergisi var diye mail atar iban verir parayı yatırırsın ürün yola çıkar. Wiggle ve başka yerlerden alışveriş yapınca bu böyle oluyor ilk defa yurtdışı alışverişi yapmıyorum bisikletle ilgili çoğu ürünü yurtdışından alırım, çünkü burası çok pahalı. 😑

Yurdışı alışveriş uzmanlığınıza laf eden yok. Benim yazdıklarım bunlara düzeltme, dolayısıyla gerek var.

Şuan burada :D Heyecanla bekliyorum bakalım ne fiyat çıkacak ! Hayırlısı diyelim....
ULUSLARARASI POSTA/KARGO İŞL.MÜD./ULUSLARARASI POSTA/KARGO İŞL.MÜD.ARNAVUTKÖYİSTANBUL(AVR)

Şuan burada :D Heyecanla bekliyorum bakalım ne fiyat çıkacak ! Hayırlısı diyelim....
ULUSLARARASI POSTA/KARGO İŞL.MÜD./ULUSLARARASI POSTA/KARGO İŞL.MÜD.ARNAVUTKÖYİSTANBUL(AVR)

Belli olmadı mı?
Herhalde kanun değişikliğine yetişsin diye herkes son siparişlerini verdi, aşırı yoğunluk oluştu.

Belli olmadı mı?
Herhalde kanun değişikliğine yetişsin diye herkes son siparişlerini verdi, aşırı yoğunluk oluştu.
Hala bekliyorum ptt Arnavutköy de dün işlem görmüş.Prize eklendi yazıyor şuan.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Yurtdışından girişte yolcu beraberi eşyalara kişibaşına 430 Euroluk muafiyet geldi. Örneğin 1000 Euroluk bir jant seti ile 2 kişi yurda giriş yapsak vergiden muaf tutulacak kısım 860 euro olur mu? Saçma gelebilir ama yolcu başına muafiyet diye okuyunca emin olamadım.

Yurtdışından girişte yolcu beraberi eşyalara kişibaşına 430 Euroluk muafiyet geldi. Örneğin 1000 Euroluk bir jant seti ile 2 kişi yurda giriş yapsak vergiden muaf tutulacak kısım 860 euro olur mu? Saçma gelebilir ama yolcu başına muafiyet diye okuyunca emin olamadım.
Getireceğiniz eşyanın fatura bedeli 430 Euro ve altındaysa herhangi bir vergi hesaplaması olmayacak anlamındadır.
1000 Euro'luk bir eşya için bu muafiyet geçerli değildir.

Getireceğiniz eşyanın fatura bedeli 430 Euro ve altındaysa herhangi bir vergi hesaplaması olmayacak anlamındadır.
1000 Euro'luk bir eşya için bu muafiyet geçerli değildir.
Bu yanlış. Muafiyetin üzerinde kalan kısım vergilendiriliyor şeklinde bilgi var mevzuatta.

Bu yanlış. Muafiyetin üzerinde kalan kısım vergilendiriliyor şeklinde bilgi var mevzuatta.
Mevzuati okumadan yorum yapmistim.
Yazdiginiz bilgiden bu yorumu cikarttim.
Mevzuati okursam daha net yorumlanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Herkese selamlar,

Amerika'dan gelecek bir arkadaşıma bisiklet ekipmanı getirtmek istiyorum. Amerikada uygun fiyatlar ile alışveriş yapılabilecek bildiğiniz online alışveriş sitesi var mıdır? Teşekkürler.

Şurada "hiç vergi ödemedim" yazan sizsiniz:

Şurada da tek bir uygulama varmış gibi yazmıştınız:

Yurdışı alışveriş uzmanlığınıza laf eden yok. Benim yazdıklarım bunlara düzeltme, dolayısıyla gerek var.
Hakiten benim türkçe kendimi ifade etmemde biraz değişik bilmiyorum 30 sene yurtdışı çalışmamdan kaynaklı olabilir. Vergi ödemediğim kısım bir istisna oldu onu yazdım yani unutuldu yada hata yapıldı vergi çıkmadı bunu demek istedim. Tek bir uygulama demek istemedim ama öyle anladınız. Tabi bazılarının yazdıklarını düzeltme gereği görmeniz iyi birşey teşekkür ederim. Nedense ben bir yere bir şey yazdığımda böyle karşılıklar alıyorum benim ifadem biraz bozuk. Size iyi günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Bisiklet için kırmızı vidalar sipariş vermiştim aliexpress den, TR ye gelmiş bakalım kapıma geldiği zaman ne kadar vergi ödeyeceğim.

almanyadan 222 euro tutarında sipariş verdim. bir hafta önce gümrüğe takılmış gittim 1500 euroluk alışverişin 150 euroya düşürüldüğünü sölediler. ne yaptım ettim kargoyu vermediler mecbur iade ettim. ne günlere kaldık

almanyadan 222 euro tutarında sipariş verdim. bir hafta önce gümrüğe takılmış gittim 1500 euroluk alışverişin 150 euroya düşürüldüğünü sölediler. ne yaptım ettim kargoyu vermediler mecbur iade ettim. ne günlere kaldık
Vermiş olduğunuz sipariş neden takılmış ? İzin verilmeyen bir ürün mü var ? Hangi kargo şirketi ile geldi ? Biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz ?

Amazon.com.tr üzerinden, satıcısı Amazon Germany olan ürün almak istiyorum. Ürün 1800 küsür , ithalat ücreti depozitosu koymuş onunla 2200 küsür oluyor. Kargo da eklenince neredeyse 150€ sınırına ulaşıyor. Ama bildiğim kadarıyla aldıkları ithalat ücreti depozitosu zaten vergi demek. Onu hesaba katmamalıyım değil mi? Yani benim ürünü asıl fiyatı olan 1800 küsür ve kargoyu ekleyerek hesaplarlayacaklar ve bu ikisinin toplamı üzerinden vergi çıkacak. Bu durumda 150€ yu geçmez diye iyimsen düşünüyorum. Sizce doğru mu?

Amazon.com.tr üzerinden, satıcısı Amazon Germany olan ürün almak istiyorum. Ürün 1800 küsür , ithalat ücreti depozitosu koymuş onunla 2200 küsür oluyor. Kargo da eklenince neredeyse 150€ sınırına ulaşıyor. Ama bildiğim kadarıyla aldıkları ithalat ücreti depozitosu zaten vergi demek. Onu hesaba katmamalıyım değil mi? Yani benim ürünü asıl fiyatı olan 1800 küsür ve kargoyu ekleyerek hesaplarlayacaklar ve bu ikisinin toplamı üzerinden vergi çıkacak. Bu durumda 150€ yu geçmez diye iyimsen düşünüyorum. Sizce doğru mu?

Evet, sadece 150€ sınıra konu olan "Ürün 1800 küsür" kısmı üzerinden zaten hesaplanmış yurtdışı depozitosu ödenecek, ödenecek toplam bedel Amazon'un gösterdiği ürün + depozito + kargo tutarı olacak, fazlası olmayacak, hatta depozito hesaplanandan az çıkarsa fark iade edilecek.

• Muhteşem
Tepkiler: Bir vatandaş
Evet, sadece 150€ sınıra konu olan "Ürün 1800 küsür" kısmı üzerinden zaten hesaplanmış yurtdışı depozitosu ödenecek, ödenecek toplam bedel Amazon'un gösterdiği ürün + depozito + kargo tutarı olacak, fazlası olmayacak, hatta depozito hesaplanandan az çıkarsa fark iade edilecek.
Fazla çıkarsa da sizden tahsil etmeyecek.

Fazla çıkarsa da sizden tahsil etmeyecek.

Burada kastettiğim o:

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
150€ Üstü iki adet sipariş verdim arkadaşın Almanya adresini verdim onlar gelirken getirecekler.

Geri