Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Amazon.com.tr den satıcısı amazon germany olan ürünler arasında istediğiniz ürün varsa ve fiyatı sizin için makul ise direkt alabilirsiniz.
Bu ürünlerin ithalat vergisi depozitosu dahil fiyatı oluyor. Yani orada yazan fiyata vergi dahil. + kargo ücreti sepette görünüyor.
Toplam fiyatı kredi kartına taksit ile ödeyebiliyorsunuz.
Ayrıca teslimden 10-15 gün sonra bir miktar vergi ücretinden iade alabiliyorsunuz. İthalat vergisi depozitosu dedikleri tutar tahmini vergi tutarı çünkü. Bu tutardan az çıktığı için vergi geri kalanı iade ediyorlar karta.

Bunun dışında amazon un dolayası ile amazon germany nin kendi sattığı ürünlerde koşulsuz iade hakkınız var. Ben 2 defa iade ettim farklı ürünleri. İkisinde de sorun çıkmadı. İade yaptığınızda da DHL den kayıt oluşturuyorsunuz. Adamlar sizin istediğiniz gün saatte gelip iade paketini alıp gidiyor. Hiç uğraşmıyorsunuz.

En güzel tarafı kargo. Kargo siparişi verdikten 2 gün sonra elinizde oluyor. Hatta geçen bir airfryer aldım. Salı 15:30 da sipariş geçtim. Çarşamba 14:30 da elimdeydi :) Evet yurtdışından 23 saatte geldi.
Eğer yurtdışından pahalı ve riskli ürün alacaksam amazon germany satıcısına bakıyorum ilk olarak.

ÖRN: Geçenlerde XT arka vites kolunu 750 tl herşey dahil almıştım. TR de 1k+ fiyatları varkdı. Fiyat avantajı da bulunuyor.

Airfryer mı sipariş ettiniz? Eşim bayadır istiyordu şu airfryer'lardan. aklıma bir ürün daha soktunuz şu an :hhhhhh:
Amazon'u hiç kullanmadım, bi inceleyeceğim. Bildiğim kadarıyla her ülkede amazon farklı bir site üzerinden sipariş alıyordu. (cahilliğimi bağışlayın)
Kaza bela gelmesin vitesinize, ben de pedal istiyorum açıkçası ama bakalım...

Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Scudo
Airfryer mı sipariş ettiniz? Eşim bayadır istiyordu şu airfryer'lardan. aklıma bir ürün daha soktunuz şu an :hhhhhh:
Amazon'u hiç kullanmadım, bi inceleyeceğim. Bildiğim kadarıyla her ülkede amazon farklı bir site üzerinden sipariş alıyordu. (cahilliğimi bağışlayın)
Kaza bela gelmesin vitesinize, ben de pedal istiyorum açıkçası ama bakalım...

Çok teşekkür ederim desteğiniz için.
Bizim türkiye deki amazon.com.tr, satıcısı amazon germany olan ürünlerde yukarıda bahsettiğim sistemle satıyor. Ben şimdiye kadar çok memnun kaldım.
Airfrayer konusu için; tam yeri değil biliyorum ancak neredeyse sıfır yağ ile nefis kızartmalar yapmak için mutlaka alınması gereken bir ürün. Olaya sadece patates kızartması olarak bakmayın.(Patates kızartmaları nefis oluyor o ayrı) İçerisinde pişiremeyeceğiniz şey yok. Ve gerçekten sağlıklı. Bu ürünle birlikte artık yağ içinde kızartma hayatınızdan çıkacaktır. Hatta almanyadaki bir arkadaşımın yorumu "Airfryer aldığımızdan beri mutfakta fırının kapağını açmadık".
Cosori marka aldım. Aynısını bir arkadaşıma ve kayınvalideye de aldırdım. Onlar da gayet mutlu şekilde kullanıyorlar.

Amazon'dan yol bilgisayarı aldım, sonunda bugün geldi ve gümrüğe girdi ve bir sorum olacak. İnternette her hangi bir bilgi bulamadım, gümrükten geçen kargolar hafta sonu bekletiliyor mu yoksa kontrol edilmeye devam ediliyor mu bilgisi olan var mı?

Bizim türkiye deki amazon.com.tr, satıcısı amazon germany olan ürünlerde yukarıda bahsettiğim sistemle satıyor. Ben şimdiye kadar çok memnun kaldım.
Airfrayer konusu için; tam yeri değil biliyorum ancak neredeyse sıfır yağ ile nefis kızartmalar yapmak için mutlaka alınması gereken bir ürün. Olaya sadece patates kızartması olarak bakmayın.(Patates kızartmaları nefis oluyor o ayrı) İçerisinde pişiremeyeceğiniz şey yok. Ve gerçekten sağlıklı. Bu ürünle birlikte artık yağ içinde kızartma hayatınızdan çıkacaktır. Hatta almanyadaki bir arkadaşımın yorumu "Airfryer aldığımızdan beri mutfakta fırının kapağını açmadık".
Cosori marka aldım. Aynısını bir arkadaşıma ve kayınvalideye de aldırdım. Onlar da gayet mutlu şekilde kullanıyorlar.
Aynen öyle, kek bile yapıyor namıssız alet :D

Amazon'dan yol bilgisayarı aldım, sonunda bugün geldi ve gümrüğe girdi ve bir sorum olacak. İnternette her hangi bir bilgi bulamadım, gümrükten geçen kargolar hafta sonu bekletiliyor mu yoksa kontrol edilmeye devam ediliyor mu bilgisi olan var mı?

Gümrük işlemleri bittiyse, eşya ya nakliyecinin deposunda ya da nakliyecinin teslim alması için gümrüklü sahada bekletilir. Gümrük işlemi bitti ise, tekrar gümrük işlemlerine tabi tutulmaz.

Edit: Bazı nakliye firmaları cumartesileri de aktarma işlemleri yaptığından, belki eşyanızın dağıtım yapacak kargo şubesine kadar nakliyesini gerçekleştirebilir.

genelde gümrükler pazar günü çalışmaz, yani gümrüklemeyi de örneğin DHL den geldi ise DHL kendisi tamamlıyor. cmtesi gümrükleme işlemi öğlene kadar devam eder, sonra beklemeye geçer, işlem bitti ise de bitmedi ise de pztesi sabah kadar bekler. Sonra hafta başı gümrüğünüz bitmiş ise ilk iş günü gümrüklü sahadan alınarak dağıtım aşamasına geçer.
Bunu DHL özelinde söylüyorum 5 yıl çalıştım orada geçen seneye kadar. Pek çok ürünün gümrüğünü kendileri tamamlıyor. Ödemesi tamam olarak gelenleri zaten daha yoldayken işleme giriyor. Clear in the air diye bi sistemleri var, daha ürün yoldayken gümrüğe bildirimi yapılarak süreç başlatılıyor, ödemesi de sizden alınmış ise kısa sürede işlemi biterek gönderi dağıtıma çıkartılıyor. Zaten tüm avrupadan TR 'ye teslimatı ertesi gün yapacak şekilde çalışılıyor.

Merhaba,

670 euroluk bir garmin saat alsam bike-componets.de'den gelir mi.. gümrük masrafları yaklaşık yüzde 20 tutar desem.. 800 euro civarına sipariş tamamlanır mı? yoksa başka masraflar çıkar mı?

Bilgisi olan var mıdır?

Merhaba,

670 euroluk bir garmin saat alsam bike-componets.de'den gelir mi.. gümrük masrafları yaklaşık yüzde 20 tutar desem.. 800 euro civarına sipariş tamamlanır mı? yoksa başka masraflar çıkar mı?

Bilgisi olan var mıdır?
Gelir sorun olmaz.
Kargo taşıma (shipping) ücreti dahil değilse bir de onu ekleyin.

Merhaba,

Bilgisi olan var mıdır?

Normalde çıkmazdı ama gümrük mevzuatı yeni değişti. €150 üzeri alışverişler farklı kategorilendiriliyor. Bu yeni yönetmelik 1 mayısdan itibaren yürürlükte olacak. Yani Garmin saatinizin gümrüğe giriş tarihi 1 mayısı geçerse ekstra masraflar çıkabilir. Ama kesin konuşamıyorum, yeni süreç nasıl işliyor tam anlamış değilim.

Merhaba,

Bilgisi olan var mıdır?
Gelir. Fakat muhtemel gelisi 1 Mayis sonrasini bulursa urunun ithalat mevzuatindaki vergi orani dikkate alinacak.
Gelen urun izne tabi ise bu izni sizin adiniza tasiyici firma basvurup alacak (ucreti var)
Ithalat islemlerinde gecerli olan gumruk masraflari olacak.
Bunun da ucretini tasiyici firmaya odeyeceksiniz.

Kisaca; ithalat vergi orani + ithalat gumrukleme masraflari + (varsa) izin basvuru masraflari olusacak.

Tasiyici firmaya ekstra vekalet vermenize gerek olmayacak.
Sizin adiniza dolayli temsilci sifati ile islem yapacaklar.

Merhabalar 143 euroluk bir alışveriş yaptım wiggle üzerinden. Henüz kargo yola çıkmadı. Türkiye'ye gelince vergi orani % kaç olarak kesilir ?

Merhabalar 143 euroluk bir alışveriş yaptım wiggle üzerinden. Henüz kargo yola çıkmadı. Türkiye'ye gelince vergi orani % kaç olarak kesilir ?
272 TL ye bunu almıştım, geçen hafta elime ulaştı 57 TL gibi bir vergi ödedim. Buna göre ortalama bir hesap yapabilirsiniz.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Yokbirşeyxd
İngiltere ve Çin vergi oranı dun itibariyle %30 a cikti. AB için halen %18.

Merhabalar 143 euroluk bir alışveriş yaptım wiggle üzerinden. Henüz kargo yola çıkmadı. Türkiye'ye gelince vergi orani % kaç olarak
Burda gayet anlaşılır bir dilde yazmışlar

(link)

Son düzenleme:
Bu vergi sistemi tüketiciyi düşük kaliteye fazla ödemeye mahkum etme sistemi. Niye insanlar yurtdışından alıyor çünkü aynı ürün burada daha pahalıya geliyor. Ben geçenlerde Garmin varia radar aldım 200$ kargo vergi dahil, bu ürün ülkemizde 300$. Öbür 200$ dan satan kazanmıyormu kazanıyor, burada niye pahalı? Cevap belli 🤐

Bu vergi sistemi tüketiciyi düşük kaliteye fazla ödemeye mahkum etme sistemi. Niye insanlar yurtdışından alıyor çünkü aynı ürün burada daha pahalıya geliyor. Ben geçenlerde Garmin varia radar aldım 200$ kargo vergi dahil, bu ürün ülkemizde 300$. Öbür 200$ dan satan kazanmıyormu kazanıyor, burada niye pahalı? Cevap belli 🤐

Üretmeden herkesden çok kazanan ülkeyiz 😉😂. Tek sorun kazanan belli bir grup...

Olayın aslında tüketici ile pek bir ilgisi yok. Tüketici bir şekilde istediği fiyattan ürüne sahip olabilir.
Sizin 200 dolara aldığınız ürün burada 300 dolar ise o aradaki 100 doların içinde birkaç kalem işletme maliyeti, vergi vs. vardır.
100 dolara ucuz ürün alırken devlet burada haksız rekabet oluştuğu görüşünde bulunuyor.
Haksız rekabet oluşunca da tüketiciyi yurt içi firmalara yönlendirmeye çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Olayın aslında tüketici ile pek bir ilgisi yok. Tüketici bir şekilde istediği fiyattan ürüne sahip olabilir.
Sizin 200 dolara aldığınız ürün burada 300 dolar ise o aradaki 100 doların içinde birkaç kalem işletme maliyeti, vergi vs. vardır.
100 dolara ucuz ürün alırken devlet burada haksız rekabet oluştuğu görüşünde bulunuyor.
Haksız rekabet oluşunca da tüketiciyi yurt içi firmalara yönlendirmeye çalışıyor.
Hocam fazla gümrük vergisi üreticiyi her zaman temebelliğe iter adam zaten tüketicinin yurt dışından alamayacağın8 bilir ve kaliteyi arttırmayı önemsemez hele ki tekel sektörlerde bu çok olur. Bir de 150euro sınırı da gerçekten çok sıkıntılı yüksek fiyatlı birkaç ürünün kafasına göre fiyatlama yapabilmelerine olanak sağlıyor üreticilerin. Gümrük vergisi yeni üretici doğarken büyümesine katkı sağlamak için düşük de olsa olmalı fakat belli bir zamandan sonra kaldırılmalı ve evrensel rekabete geçilmeli çünkü siz üreticiyi sadece yurtiçinde rekabete değil yurtdışıyla da rekabete sokarsanız gelişim daha da hızlanır.

Hocam fazla gümrük vergisi üreticiyi her zaman temebelliğe iter adam zaten tüketicinin yurt dışından alamayacağın8 bilir ve kaliteyi arttırmayı önemsemez hele ki tekel sektörlerde bu çok olur. Bir de 150euro sınırı da gerçekten çok sıkıntılı yüksek fiyatlı birkaç ürünün kafasına göre fiyatlama yapabilmelerine olanak sağlıyor üreticilerin. Gümrük vergisi yeni üretici doğarken büyümesine katkı sağlamak için düşük de olsa olmalı fakat belli bir zamandan sonra kaldırılmalı ve evrensel rekabete geçilmeli çünkü siz üreticiyi sadece yurtiçinde rekabete değil yurtdışıyla da rekabete sokarsanız gelişim daha da hızlanır.
Buna en iyi ornek Vestel markasini gosterebiliriz.
Vestel'in sahibi urettigi Venus marka telefonlari sattirabilmek icin devletteki tum imtiyazlarini kullandirip ithal telefonlara ilave vergiler getirilmesini saglamisti. Iphone'lar, Samsung'lar da cilgin fiyat artislari yasamisti.

Yani demek istedigim bizim ulkede ureticiler rekabeti ithal urunlere vergiler getirilmesini savunarak yapiyorlar.

Geri