Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Selamlar
Amazon germany den xt sl-m8000 arka vites kolum geldi. Normal yurt içi fiyatlari (ki şu anda aktif sitelerde bulamadim) 1000 tl civarında. Ben amazondan vergi dahil 750 tl ye aldım. Kutu geldi. Urun sıfir. Vidalari vs sifir. Kablo ve disi ciziksiz. Ancak ic kısmındaki pakette yırtık vardi. Kisaca urun kutudan çıkartılmış kesin. Ayrica kapsamlı montaj kılavuzu yoktu. Kablo başlıklarının kucuk poşeti de var.
Kendim kontrol ettiğimde tuşlar dogru sekilde calisiyor. Xt shifter larin genel sertliği bu kolda da var. Kisaca henuz montaj yapmadan oluşan izlenimim; üründe sorun yok.

Urunu iade edip etmemek konusunda emin değilim.
Burada sormak istedigim; bu sekilde kutudan sifir cikan shifter larin sorun cikartma ihtimali nedir? Bunu iade edip yeniden almaya kalktığımda yaklaşık 150 tl daha pahalıya gelecek.
Yorum ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler 280231 dosyayı görüntüle
Takıp kullanın hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Scudo
Merhaba, R&A Cycles sitesinden alışveriş yapmış olan var mı? Son günlerde çok fazla aradığım şey için karşıma çıkıyor, tecrübesi olanlar var mı?

Merhaba, R&A Cycles sitesinden alışveriş yapmış olan var mı? Son günlerde çok fazla aradığım şey için karşıma çıkıyor, tecrübesi olanlar var mı?
Ben bir kask bakmıştım 1-2 ay önce 70 dolar kargo çıkıyordu. Fedex ile gönderiyor. Bilindik bir site bir sorun olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ozkanburak
Selamlar, maap ın kendi sayfasından hanıma indirimli formalardan aldık , 4 günde geldi ups ile. Vergi vs ne ödeme sayfasında çıktı ne de ups sonradan talep etti. Yanlışlık olmuştur dedim bi de kendime sipariş verdim o da aynı süreçle geldi. Yurt dışı alışverişte farklı bi prosedür mü başladı başına gelen var mı

Selamlar, maap ın kendi sayfasından hanıma indirimli formalardan aldık , 4 günde geldi ups ile. Vergi vs ne ödeme sayfasında çıktı ne de ups sonradan talep etti. Yanlışlık olmuştur dedim bi de kendime sipariş verdim o da aynı süreçle geldi. Yurt dışı alışverişte farklı bi prosedür mü başladı başına gelen var mı
Upsin karşı firmayla anlaşması sonucu herşey dahil gelmiş olabilir.

Upsin karşı firmayla anlaşması sonucu herşey dahil gelmiş olabilir.
Sitedeki fiyatın dışında ödeme almamış,genelde sitedeki fiyat + tax oluyordu ya da ups gümrük sonrası ödeme istiyordu

Sitedeki fiyatın dışında ödeme almamış,genelde sitedeki fiyat + tax oluyordu ya da ups gümrük sonrası ödeme istiyordu
DHL kargoyu hızlı şekilde iletebilmek için gümrük vergisini kendisi ödüyor, daha sonra alıcıya fatura yollayarak gümrük ucretini alıyor, en azindan yaşadığım yerde bu şekilde yapıyorlar Belki UPS'de aynı şekilde bir çalışma prensibi uyguluyordur.

DHL kargoyu hızlı şekilde iletebilmek için gümrük vergisini kendisi ödüyor, daha sonra alıcıya fatura yollayarak gümrük ucretini alıyor, en azindan yaşadığım yerde bu şekilde yapıyorlar Belki UPS'de aynı şekilde bir çalışma prensibi uyguluyordur.
Burda dhl bize ödetmeden gümrğü dağıtıma çıkarmıyor . Hatta sizin yönlendirme ile hsc den rulman ve bb aldım, düşük fatura konusunda da yardımcı oldular fakat dhl i ikna edemedik sitenin linkini alıp tek tek kontrol ediyorlar faturası olmasına rağmen . Bakalım şuan yanıt bekliyorum .

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Burda dhl bize ödetmeden gümrğü dağıtıma çıkarmıyor . Hatta sizin yönlendirme ile hsc den rulman ve bb aldım, düşük fatura konusunda da yardımcı oldular fakat dhl i ikna edemedik sitenin linkini alıp tek tek kontrol ediyorlar faturası olmasına rağmen . Bakalım şuan yanıt bekliyorum .
Bölge olarak Türkiye seçtiğiniz için ekrana zaten vergili fiyat yansımış olabilir mi? Mesela Almanya seçince vergisiz fiyat gözüküyor Bike24 te.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Avustralya'da da Aliexpress satıcıları gibi faturaya düşük yazabiliyorlar. Ben kask ve ayakkabı aldım $10 yazmışlardı çok az vergi ödedim (PTT ile geldi). MAAP düşük fatura beyan edip bu tutarı kendisi karşılamış olabilir.

Bölge olarak Türkiye seçtiğiniz için ekrana zaten vergili fiyat yansımış olabilir mi? Mesela Almanya seçince vergisiz fiyat gözüküyor Bike24 te.
Bölge olarak rest of europa seçiliyor, aslında eminim vergi kısmının boş geldiğine belki de fiyatın içinde Euro olarak tahsil ediyorlar

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bölge olarak rest of europa seçiliyor, aslında eminim vergi kısmının boş geldiğine belki de fiyatın içinde Euro olarak tahsil ediyorlar
Sitelerine baktım.. Gönderimi Hollanda üzerinden yaptıkları için gümrük ücreti ödemenizin içinde. Hollanda dışından yapılan gönderimlerde gümrükten site sorumlu değilmiş.

Screenshot 2022-01-14 at 16-03-44 MAAP Cycling Apparel.png

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Sitelerine baktım.. Gönderimi Hollanda üzerinden yaptıkları için gümrük ücreti ödemenizin içinde. Hollanda dışından yapılan gönderimlerde gümrükten site sorumlu değilmiş.

280676 dosyayı görüntüle
dolayısı ile sitedeki fiyatların içinde vergi de var . hesaplarken ilave 1.18 ile çarpmaya gerek yokmuş

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Yaz için bi tayt birde forma arıyorum, bahsi geçince Maap’ın sitesine baktım, sonra hızlıca kapattım. Çokta moral bozmadan…

Yaz için bi tayt birde forma arıyorum, bahsi geçince Maap’ın sitesine baktım, sonra hızlıca kapattım. Çokta moral bozmadan…
Archive sale de bazen uygun oluyor

MAAP ürünlerine baktım. Ben de forma arayışındayım. İndirimli ürünlerinden alınabilir. Ancak deneme veya geri gönderme imkanı da yok gibi. Acaba hangi serileri daha çok konfor odaklı ve kesim olarak biraz daha bol oluyor

280676 dosyayı görüntüle
Burada o şekilde bir bilgi yok yalnız. Tüm gönderiler Hollanda'dan yapılır, Avrupa Birliği üyesi ülkelere vergi çıkmaz diyor. Türkiye için vergi çıkması gerekir yani normalde.

Burada o şekilde bir bilgi yok yalnız. Tüm gönderiler Hollanda'dan yapılır, Avrupa Birliği üyesi ülkelere vergi çıkmaz diyor. Türkiye için vergi çıkması gerekir yani normalde.
Benim anladığım Hollanda dışından yollanan paketler için geçerli o yazı.. Ama belkide benim ingilizcem yetersizdir kim bilir. :)

Herkese merhabalar,

Malumunuz, ülkemizde firmaların maliyetleri her geçen gün arttığı için, ithal ettikleri ürünlere de bu maliyeti mecburen yansıtmak zorunda kaldıklarını görüyor ve bu durumu yurtdışı fiyatlarına bakarak teyit edebiliyoruz. Şimdiye kadar hep elektronik olmayan yurtdışı siparişler verdiğim için, pek "bozuk çıkma, çalışmama" gibi ürün riskleri almamıştım.

Şimdi bir elektronik cihaza niyetleniyorum ancak nakliyeden ya da üreticiden kaynaklı bir bozukluk/çalışmama durumunda;

1-Ürünü nasıl iade ya da değişim yaptırabilirim?
2-Gümrük ve sair vergilerini ilk yurda girişinde/ithalatta ödediysem, aynı ürün tekrar gümrüğe girdiğinde yeniden vergisini vermek zorunda kalacak mıyım?
3-İkinci yurda gelişinde tekrar vergi tahakkuk etmemesi için neler yapılması gerekir?

Bilen forumdaşlar yardımcı olabilirse çok minnettar olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Herkese merhabalar,

Malumunuz, ülkemizde firmaların maliyetleri her geçen gün arttığı için, ithal ettikleri ürünlere de bu maliyeti mecburen yansıtmak zorunda kaldıklarını görüyor ve bu durumu yurtdışı fiyatlarına bakarak teyit edebiliyoruz. Şimdiye kadar hep elektronik olmayan yurtdışı siparişler verdiğim için, pek "bozuk çıkma, çalışmama" gibi ürün riskleri almamıştım.

Şimdi bir elektronik cihaza niyetleniyorum ancak nakliyeden ya da üreticiden kaynaklı bir bozukluk/çalışmama durumunda;

1-Ürünü nasıl iade ya da değişim yaptırabilirim?
2-Gümrük ve sair vergilerini ilk yurda girişinde/ithalatta ödediysem, aynı ürün tekrar gümrüğe girdiğinde yeniden vergisini vermek zorunda kalacak mıyım?
3-İkinci yurda gelişinde tekrar vergi tahakkuk etmemesi için neler yapılması gerekir?

Bilen forumdaşlar yardımcı olabilirse çok minnettar olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Amazon.com.tr den satıcısı amazon germany olan ürünler arasında istediğiniz ürün varsa ve fiyatı sizin için makul ise direkt alabilirsiniz.
Bu ürünlerin ithalat vergisi depozitosu dahil fiyatı oluyor. Yani orada yazan fiyata vergi dahil. + kargo ücreti sepette görünüyor.
Toplam fiyatı kredi kartına taksit ile ödeyebiliyorsunuz.
Ayrıca teslimden 10-15 gün sonra bir miktar vergi ücretinden iade alabiliyorsunuz. İthalat vergisi depozitosu dedikleri tutar tahmini vergi tutarı çünkü. Bu tutardan az çıktığı için vergi geri kalanı iade ediyorlar karta.

Bunun dışında amazon un dolayası ile amazon germany nin kendi sattığı ürünlerde koşulsuz iade hakkınız var. Ben 2 defa iade ettim farklı ürünleri. İkisinde de sorun çıkmadı. İade yaptığınızda da DHL den kayıt oluşturuyorsunuz. Adamlar sizin istediğiniz gün saatte gelip iade paketini alıp gidiyor. Hiç uğraşmıyorsunuz.

En güzel tarafı kargo. Kargo siparişi verdikten 2 gün sonra elinizde oluyor. Hatta geçen bir airfryer aldım. Salı 15:30 da sipariş geçtim. Çarşamba 14:30 da elimdeydi :) Evet yurtdışından 23 saatte geldi.
Eğer yurtdışından pahalı ve riskli ürün alacaksam amazon germany satıcısına bakıyorum ilk olarak.

ÖRN: Geçenlerde XT arka vites kolunu 750 tl herşey dahil almıştım. TR de 1k+ fiyatları varkdı. Fiyat avantajı da bulunuyor.

Geri