Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

@vetohan anladım buradaki fiyat ile kıyaslayınca öyle geliyor :(.

Scudo
@vetohan 800 pound dan daha düşüğe bu ayarda ne alınabilir merak ettim açıkçası.

Son bir iki senedir wiggle den alışveriş yapmadım, 19 Temmuz da, 15 dolarlık bir siparişim oldu, paket 23 Temmuz da İstanbul'a gelmiş, takipsiz olduğu için buradan itibaren izleyemiyorum. İstanbul'a geldiği günden bu yana 18 gündür ses seda yok. Eskiden wiggle, merlin gibi sitelerden verdiğim sipariş en geç 10 gün içerisin de elimde olurdu. Bu günler de normal mi bu tür gecikmeler.

@vetohan

Bildiğiniz başka Türkiye'ye bisiklet gönderen siteleri yazabilir misiniz?
Bende bakınıyorum, birkaç alternatifim var ama öyle çok uygunmuş diyebileceğim hiçbir bisiklet bulamadım. Bilmiyorum, belki de dediğiniz gibi takipte kalıp acele etmemek gerek.

@MuratHan
normal değil. takipsiz kargolar sky net ile türkiye'ye geliyor (gümrükten sonra sürat kargoya veriliyor) ve paket gümrüğe girer girmez de size vergi ödemesi için mail gönderiliyor. şimdiye kadar takipsiz olarak sky net ile gelen siparişlerimin hepsi en fazla 7-8 gün içerisinde adresime teslim edildi. belki siz maili gözden kaçırmış olabilirsiniz ya da gelen mail gereksiz kutusuna düşmüş olabilir.

@soner83
Evet maalesef mesajlar gereksiz kısmına düşmüş. En son hatırlatma adı altın da ayın 5 in de bir mesaj gelmiş. Bayram sonrası telefon ile ulaşmaya çalışayım, ürünü iade ettilerse boşuna eft yapmış olmayayım.

<murat.ciftci@skynetturkey.com.tr>

HESAP NUMARAMIZ DEĞİŞMİŞTİR.
Aşağıda banka hesap numaramız mevcuttur.

1610-GARANTİ BANKASI –TAKSİM TİCARİ ŞUBESİ
ALICI : Solmaz Nakliyat ve Ticaret A.Ş.

Lütfen dekontun açıklama kısmına takip numaranızı ekleyiniz.

@MuratHan

Wiggle'dan 4 ağustos pazar günü sipariş verdiğim Garmin 530'un Cuma günü vergisini ödedim. Bayramdan sonra dağıtıma çıkar dedi aracı. Yani bu uluslararası kargoda bir standart beklemek biraz hayalcilik artık şansınıza.

@hakan hoca

"Bu ayar" dediğiniz şeyi büyütüyorsunuz bence. Solace eski ve pek tutan bir kadro değil. Tiagra 4700'ün de son demleri artık. Türkiye'de bulabilir misiniz bilmiyorum ama yurtdışı alternatif sitelerde muadilleri mutlaka vardır.

@hakan hoca
@m_m

Şu an aklıma gelmiyor, hatırlayamıyorum isimlerini ama çok var bu tarz siteler. Bu başlık ya da yurtdışından bisiklet getirtmek ve benzeri başlıklar altında biraz araştırısanız karşınıza çıkar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@vetohan
4700'ün son demleri derken? Firmaların yeni ürün satabilmek adına çok da gerekli olmayan özellikler ekleyerek yeni seri çıkarmaları eskilerin kötü olduğu manasına gelmiyor. 4700'den sonra 4800 çıkarsa, muhtemelen eskisine göre 11li sistem olması dışında kayda değer fark olmayacaktır. Bu bakımdan bütçeye göre seçilen sistem neyse (105, ultegra dura ace vs) sonrasında çıkan modeli ile arasında atla deve fark olamayacaktır.
Solace tutup tutmaması ile ilgili olarak sanırım pazarlama ile ilgili bir durum. Önceden yarış geometrisine sahip addict modelleri artık endurance geometri olarak geçiyor. Bu bakımdan solace devam ettirilmeyen bir model durumuna düşmüş gibi duruyor. Ayrıca bu seviye derken bisiklet seviyesinin çok iyi olduğundan bahsetmedim. Bu fiyata göre seviyesinin iyi olduğunu söylemek istedim. Linkteki bisiklet 5500 TL'ye geliyor. Yıllardır üç aşağı beş yukarı bisiklet piyasasını takip ederim bu fiyatlara markası belli, karbon tiagra setli bisiklet her zaman denk gelmiyor.

Öncelikle okuyan herkesin bayramı mübarek olsun. @vetohan Cevabınız için teşekkür ederim söylediklerinizden haklı olabilirsiniz ama fiyat olarak bakarsak böyle bir bisiklete ülkemizde ulaşmak çok zor. Vites seti ise sonradan yükseltilebilir. Ne yazık ki cycle division da bedeni yok. Ama rutland cyclingte bedeni var oda 200 pound kargo bedeli demiş :kötü: tüm harcamalar dahil (link) bu bisikletin bana maliyeti ne olur acaba?

Son düzenleme:
@Hami Bulut

799 eger kdv cikarilmis fiyati ise, 799x1.18x6.65(sterlin kuru) + kargo
Bu da 6269tl + kargo yapiyor.
Dedigim gibi ben bu fiyata cok da cazip oldugunu dusunmuyorum. Ama tabiki yine ulkemize gore ucuz.

Bir de bankalar kur cevirirken farkli rakamlar kullanabiliyor. Bu masraf yuzde 3-4 artabilir o da kafanizda bulunsun eger butce sinirliysa. Benim birkac gun onceki Wiggle alisverisimi yapi kredi 6.99 kurundan cekmis. Sterlin.

Bisikleti değişik sebeplerle sevmemeniz ve bu sebeplerle almaya layık görmemeniz gayet normal, ancak kargo hariç 800 pound'a gelecek bisiklet için fiyat cazip değil demek bana pek gerçekçi gelmedi. Bu fiyatlara tiagra donanımlı, markalı karbon bisiklet bulmanın zor olduğunu tekrar ediyorum, bu fiyata buna benzer veya daha iyi bisikletlerin olması, söz konusu bisiklet fiyatının kötü olduğunu göstermez, sadece diğerinin daha iyi fırsat olduğunu gösterir. Bu bakımdan daha uygun fırsatların da olması elbette mümkün. Anacak daha iyi fırsatlar da varsa onların da belirtilmesi iyi olur diye düşünüyorum. Yanlış anlamazsınız umarım, amacım kesinlikle polemik değil, sadece arkadaşa yardımcı olma adına yorum yazıyorum.

• Beğen
Tepkiler: edo ve Hami Bulut
@vetohan cevap için teşekkür ederim. İyi düşünüp varsa bir kaç site araştırıp uygun kargo fiyatlı bir site daha iyi olacak sanırım.

@vetohan

bende wiggle'dan alışveriş yaptım 95 poundluk bir alışveriş yaptım kredi kartından ilk önce 665tl çekti sonra baktım revize ettiler 670tl oldu aradım yapı krediyi niye böyle 95 pound 635 tl gibi bişey yapması gerek kız dediki merkez bankası %3'lük bir oran daha alıyor dedi tamam dedik neyse sonra cuma günü işte mail atmış solmaz nak. skynet 114tl gümrük ödiceksiniz
DEĞERİTOPLAMTAKİP NO
103,78 EUR114.89 TL

bunu bayramda şimdi ödemeyi geçsem hemen ilk iş günü perşembe sabahı kargoya verirlerler mi ? iki tane forma almıştım biri bahrein team forması o türkiyede yok diğeride castelli forma inşallah değer bu kadar masrafa ...

@Hami Bulut

Benim tavsiyem once bisikletten beklentilerinizi belirlemeniz. Ona gore bisiklet bakmaniz.
@İki teker bir dünya 8409

Yani bilemem, perşembe sabahı hemen dağıtıma çıkar mı. Ama ne kadar çabuk öderseniz vergisini o kadar hızlı olur işlemler diye tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
@İki teker bir dünya 8409
verirler. şimdiye kadar paketlerim ödeme yaptığım günün ertesi günü hep kargoya verildi, hiç sekmedi. tabi bayram yoğunluğu filan varsa cumaya da sarkabilir.

Artık siparişler hem geç geliyor hem de 1 dolar, 1000 dolar farketmeksizin kesin olarak gümrüğe takılıyor ve vergi çıkıyor. 1 dolarlık ürünler için kullandığımız Çin siteleri, 11 TL vergi nedeniyle, bizim için tarihe karışabilir.

@Kadirhan Evet ucuz ürün almak çok mantıklı değil ya toplu tercih edilmeli. Ya da tercih edilmemeli. Genelde 30€ üstü alışveriş yapanlar için pek bir şey değişmedi.

• Beğen
Tepkiler: Kadirhan
@adilmusazafer
Hayat yine parası olana güzel :cool:

@Kadirhan Öyle.. Bisiklet de zengin sporu sayılır zaten :)

Malesef yakın zaman içinde gümrük yönetmeliğinde değişiklikler oldu, posta gönderisi ile gelen eşya için 23 euro altında olan ürünlere muafiyet uygulanır hükmü kaldırıldı. TÜm gönderiler için avrupadan gelenler için %18 diğer ülkeler için tek maktu vergi posta idareleti tarafından alınacak ve 1500 euro yu geçen gönderiler içinse beyanname açma gerekliliği devam edecek.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri