Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

@meteor
ben geçen sene (link) sitesinden kadro aldım, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yurtdışından kadro almanın en büyük dezavantajı kargo bedelinin yüksek olması oluyor.

Scudo
Selamun aleyküm arkadaşlar bir sorum olacak. Bike24 den alışveriş yapacağım ziraat gençbankkart ile fakat işlem işlem yapılamıyor reddediyor,başka ödeme yöntemi seçin diyor. 3d secure olmadığı için kabul etmiyordur dediler ne yapmamız gerek,bike 24 den alışveriş yapanlar nasıl yapıyor. Teşekkürler.

@Levent Kırça ziraat gencbankkart yurtdısına açık evet 3d secure işlemi yüzünden ödemem reddediliyormus bike24 de 3d secure desteklenmiyor.

Aroadaşlar son zamanlarda yurtdışı paketi gelmeyen, gümrükte kalan oldu mu?

@Yegah 4ay önce istediğim bir ürün adı posta ile takipsiz geliyordu dün elime ulaştı. Çoktan umudu kesmisim hatta ne gelmiş bu ne ki dedim :)

Şu aralar dolar düşükken alışverişleri yapayım dedim.

Biraz piyasa araştırması yaptım da oldukça mantıklı yurtdışından almak her zamanki gibi.

Tufo S33 Pro lastiğin çifti ülkemizde 260 liraya satılırken, Wiggle'da 23 dolar = 128 lira
Shimano R55C4 karbon fren pedinin bir çifti ülkemizde en ucuz 110 liraya satılırken, yine Wiggle'da 10 dolar = 56 lira

Yedek parça ihtiyacı olanlar kaçırmasın, şöyle bir gezinsin derim arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
@Cenk Akbulut dolar yüksekkej de değişen yoktu. Gene yurdum piyasası dolara göre değil kafasına göre zam yapmıştı değişen kura rağmen ülkede fiyatları fahiş arttırdılar. Yani dolar ne kadar yüksek olursa olsun bence yurtdışı gene daha mantıklı.

Dolar 2aydir düşüyor. Tr fiyatlarına zam yapanlar son iki aydır aşağı çeken var mı. Yok

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
fren seti sipariş ettim. çinden çıkmış gözüküyor bir haftadır türkiyeye girmedi. internetten biraz araştırdım bu sıralar yurtdışından gelen ürünlerde büyük sorunlar varmış. forumlar bu konularla dolmuş. umarım patlamayız.

@Yegah

Takipli gönderi ise emin olun gelecektir. Takip numaralı olmasına rağmen PTT gonderi takibinde bile verileri tam girilmeden ürünün elime ulaştığı oluyor. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Er yada geç ürün gelir.

@Yegah bazı kargolarım oldu uçağa bindi diyor 4gun sonra İst indi diye bilgi girildi. Başka bir kargo vardı uçağa bindi 2hafta inmedi dedim ne gezdin be

Merhabalar. 1 ay önce yol bisikleti aldım ve bisiklete başladım. Bisikletimin üstünde MTB pedal geldiği için ve ilk spd deneyimim olacağı için ben de pedalı değiştirmeden direkt MTB ayakkabısı aldım ki spd'ye alışayım. Ayrıca başlarda şehir içinde ve 100 km'yi aşmayacak turlar için MTB ayakkabısı yeterli diye düşündüm. (link) ( Bunu aldım. 47 numara)

Şimdi malum önümüz yaz. Uzun yollara, yarışlara gidilecek. Yol pedalı ve ayakkabısı almayı düşünüyorum. Yılbaşı için arkadaşım Almanya'dan gelecek. Bu ayakkabı (link) 50 Euro'ya geliyor. Ortalama 300 lira. Ayağım taraklı olduğu için Shimano MTB'de 47 giyerken bu ayakkabıyı 48 alsam büyük gelir mi onu düşünüyorum. Numara ve ayakkabı konusunda bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum :)

Merhaba Arkadaşlar,
Tweeks'den Scott Speedster 40 aldım. Demonte şeklinde geldi. Şimdi bunu nerde monte ettirmeliyim ki hem ayarları düzgün yapılsın hem de garantisi onaylanıp sürüyor olsun.
Yardımcı olursanız sevinirim.

@dsaygat
Bike and outdoor Scott satışı yapıyor. Kurma işini yaparlar ama garantiyi bilemem.

• Beğen
Tepkiler: dsaygat
Henüz elime ulaşmayan aliexpress siparişim tamamlandı gözüküyor nerden bilgi alabilirim ?IMG_7644.jpg

eğer teslim süresi doldu ise ve sen bu konuda başvuru yapıp açık anlaşmazlık başlatmamış isen süresi dolduğu için teslim edildi olarak gözükebilir. direk olarak aldığın firma ile görüş bence. Birde ptt gönderi takibine girip barkod kodu ile gönderi durumunu sorgula istersen

• Beğen
Tepkiler: Mtt
Merhaba arkadaşlar Aliexpress ten bir üçkağıtçılık hikayesi paylaşayım:
Ürün şu:
(link)

satıcı şu:
(link)

yaklaşık 2 ay önce siparişini geçtiğim ürünü satıcı başta yeni çıkan yasa gereği saf batarya göndermemiz mümkün değil siparişi iptal edebilirmisin diye mesaj attı
bu mesajın üzerinde siparişler sayfasına dönünce satıcının siparişin durumunu kargolandı şeklinde değiştirdiğini gördüm
satıcıya mesaj attım iptalini istedin ama ürün gönderilmiş gözüküyor, napacağım şeklinde
satıcı ürünü kabul edip "confirm goods received" bize paypal hesabını paylaş para elimize geçince göndeririz şeklinde bir mesajla cevap verdi: Olaylar burda kopmaya başladı Türkiye şartlarında ben bunu üçkağıtçılık olarak değerlendirdim, çinde nasıl yürüyor bilmiyorum.
satıcıya tekrar mesaj attım paypal hesabım yok ayrıca Türkiyede yasak tartışma "dispute" açıyorum şeklinde
satıcı sorun yok açabilirsin şeklinde cevap yazdı
tartışmayı açtıktan sonra satıcı tekrar mesaj attı ürün kargolandı yolda geliyor tartışmayı iptal edin bekleyin lütfen şeklinde: hadi tamam dedim iptal ettim bekledim 45 gün geçti, bi baktım satıcı süreyi uzatmış 50 gün daha.
Tekrar tartışma açtım, satıcı gene başladı ürün yolda geliyor biraz daha bekleyin takip numarası kontrol ettik ülkenize girmiş gözüküyor falan filan
Ürünün daha önceki takip numarası takipsiz kargolara ait numaralardan idi mesajı okuduktan sonra takip numarasına baktım değiştirilmiş başka bir siparişe ait numarayı yazmışlar PTT den sorgulayınca 1 ay kadar önce istanbulda birine teslim edilmiş gözüktüğünü gördüm iyice emin oldum beni yiyolar.
Neyse ki tartışma sonuçlandı Aliexpress para iadesi yapacak.
Şunlarda mesaj geçmişim:
mesaj.png

Şuda tartışma ekranı ve PTT sorgusu:
dispute.png ptt.png

Geri