Merhaba arkadaşlar Aliexpress ten bir üçkağıtçılık hikayesi paylaşayım:
Ürün şu:
(link)
satıcı şu:
(link)
yaklaşık 2 ay önce siparişini geçtiğim ürünü satıcı başta yeni çıkan yasa gereği saf batarya göndermemiz mümkün değil siparişi iptal edebilirmisin diye mesaj attı
bu mesajın üzerinde siparişler sayfasına dönünce satıcının siparişin durumunu kargolandı şeklinde değiştirdiğini gördüm
satıcıya mesaj attım iptalini istedin ama ürün gönderilmiş gözüküyor, napacağım şeklinde
satıcı ürünü kabul edip "confirm goods received" bize paypal hesabını paylaş para elimize geçince göndeririz şeklinde bir mesajla cevap verdi: Olaylar burda kopmaya başladı Türkiye şartlarında ben bunu üçkağıtçılık olarak değerlendirdim, çinde nasıl yürüyor bilmiyorum.
satıcıya tekrar mesaj attım paypal hesabım yok ayrıca Türkiyede yasak tartışma "dispute" açıyorum şeklinde
satıcı sorun yok açabilirsin şeklinde cevap yazdı
tartışmayı açtıktan sonra satıcı tekrar mesaj attı ürün kargolandı yolda geliyor tartışmayı iptal edin bekleyin lütfen şeklinde: hadi tamam dedim iptal ettim bekledim 45 gün geçti, bi baktım satıcı süreyi uzatmış 50 gün daha.
Tekrar tartışma açtım, satıcı gene başladı ürün yolda geliyor biraz daha bekleyin takip numarası kontrol ettik ülkenize girmiş gözüküyor falan filan
Ürünün daha önceki takip numarası takipsiz kargolara ait numaralardan idi mesajı okuduktan sonra takip numarasına baktım değiştirilmiş başka bir siparişe ait numarayı yazmışlar PTT den sorgulayınca 1 ay kadar önce istanbulda birine teslim edilmiş gözüktüğünü gördüm iyice emin oldum beni yiyolar.
Neyse ki tartışma sonuçlandı Aliexpress para iadesi yapacak.
Şunlarda mesaj geçmişim:
Şuda tartışma ekranı ve PTT sorgusu: