Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Arkadaşlar merhaba. Chain reactions'tan geçen gün yaptığım alışverişte, Fizik gidon bandı da almıştım. Son 2 ürün görünüyordu, birini ben aldım.
Neyse ürünü gönderdik denildi, sonrasında bugün mesaj geldi ürün elimizde yok paranızı iade edeceğiz diye.
Ben de adamlara yarım yamalak İngilizcemle ben size 8 euro kargo bedeli ödedim o ürünü de almak için, şimdi siz bana eksik ürün gönderdikten sonra, gidon bandımı gönderemediğinizi yazıyorsunuz. Ben eğer tekrar almaya kalkışsam 8 euro kargo bedeli daha ödemek zorunda kalacağım. Neden bana göndermeden önce siparişimde başka bir ürüne ihtiyacım olup olmadığını sormadınız? İhtiyacım vardı bu ürüne.
Yazdım, şimdi benim yaşadığım tarzda bir olay yaşayan oldu mu? Olduysa sonuç ne oldu merak ediyorum. Teşekkürler.

Konuyu hortlatıyorum ama alışverişle ilgili bir sorum olacağı için bu başlık altına yazmak istedim,
Aşağıda linkini verdiğim ürün bana gayet ucuz geldi. Decathlonda 26 litre esnek soğutucu çanta 100tl iken bu 30litre civarındaki çanta 30tl. Sizce ne gibi farklar vardır? 10 saate kadar soğut tuttuğundan bahsediliyor. Gerekirse içine buz aküsü de koyabilirim. Zaten gün içinde kullanmak için kısa süreli işlerimde lazım

(link)

Benim bisikletimi tanidigim birisi getircek ama crc irlandada oldugu icin amerikaya giricek urun. Acaba amerika gumruk vergisi aliyor mu aliyorsa ne kadar aliyor bilgisi olan var mi?

Bugün planet x sitesinden bi takım aksesuarlar aldım bakalım nasıl gelecek.

@Cenk Akbulut
@Cenk Akbulut

başka hiçbir ödemeyeeceksin kur farkını dikkate al ve ardiye diye bir kelime söylerip extra para isterlerse 3 gün sürem daha dolmadı dersin ama sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
@serkanakan ben de alicam bisiklet 650 pound+kargo+vergi ekstra bir ucret cikmaz degil mi surpriz olarak

Aldığım ürünler cıkan vergi :D

DT-SWISS 12mm brass nipple

Quantity: 1 € 6,16
MAVIC Ksyrium Elite helmetpads

Quantity: 1 € 7,74
SCHWALBE Tube #20

Quantity: 2 € 10,98
PILLAR 12mm brass nipple

Quantity: 30 € 1,50

26,38 tl ürünler tuttu kargoyla beraber 33,04 tuttu. ve bana

Gümrük Vergisi : 25.0 TL
Damga Vergisi : 0.6 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.0 TL
Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
TOPLAM : 29.6 TL

Gümrüklendirme yaptılar böyle birşey var mı ya söyle dusunuyorum bazı ürünlerden 2 tane aldım tel basları da 30 adet felan olunca ticari kapsamına mı soktular da vergi cıkardılar öyle değilse haram zıkkım olsun 30 tl içinde nasıl ugrasayım.

Tl yazmissin ama euro olacakti galiba o. Satici faturaya kargoyla beraber ucret yazdigi icin oyle vergi odemissin yazmasaymis 30 euroyu gecmedigi icin vergi odemeyecektin. Saticiyla iletisime gec ama muhtemelen bir sey cikmaz. Olan sana olmus.

@ElcaSeJawS Çok meşgul olan gümrük memuru kargo ücretini fiyata dahil etmiş, size 33 euro üzerinden vergi kesmiş. Uğraşmak isterseniz UKİM'e e-posta yada bimer kanalı üzerinden durumu izah eden dilekçe gönderek düzeltme işlemi yapmasını sağlayabilirsiniz. Fakat süreç 7-15 gün arasında sürebilir.

Bu sürede ürünü teslim almamalısınız.

Merhaba.Bir sorum var ama,Konu yurtdışı alışveriş ile ilgili,Benim sorum yurtiçiyle ilgili. Doğa Bisikletten alışveriş yapmayı düşünüyorum.Doğa Bisiklet güvenilir midir?

@Cenk Akbulut

Fatura üzerinden kesiyorlar. Ama hoşlarına gitmeyen bir fiyat varsa o zaman kaçamıyorsun. Mesela; Çinden herhangi bir şey sipariş edince kolinin üzerine 99 dolar diye fiyat yazıp kolinin içine fatura koymuyorlardı o zaman vergi ödeme ihtimali azalıyordu. Örnek olarak R/C model arabalarla ilgilenirken gümrük tarifesinden fiyat olarak çok yukarıda bir model getirmiştim ama, bizim o aletler genelde oyuncak olarak görüldüğü için kurcalamamışlar. Halbuki 0-100 hızlanması racing motosikletlere yakın falan. Neyse oralara girmeyeyim :D O yüzden vergi ödememiştim. Ama bisikleti affedeceklerini sanmam çünkü ek vergi vesaire gündeme geldiği için atlamayacaklardır herhalde. Birde kargo masrafı muaf oluyor. Onu fiyata eklemeyin 1180 veya 1200 eder toplam fiyat. Ek olarak sadece damga pulu ve gümrüğe sunma ücreti var. Biri 4 tl öbürü de 80 kuruştu yanlış hatırlamıyorsam. En son ne oldu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
Merhaba, sigmasport sitesinden kadro alıp kendi bisikletimi kendim yapayım diyorum. Kadro için gümrük vergisini önceden ödeme seçeneği var ama kendim uğraşayım diyorum, önceden gümrük tecrübem olduğu için hallederim.

Diğer ekipmanları da komple yurtdışından alıp 2018 yazına kadar adam etmiş olmayı düşünüyorum. Tr fiyatına nazaran hem daha uygun hem de daha iyi ekipmanlı bir bisiklet olacak.

Asıl takıldığım nokta ise kadro buraya sağlam gelir mi? Tamam DHL ile gönderim olacak, karşımda kurumsal bir firma var ama risk risk risk.. Hiç kadro alma tecrübesi olan var mıdır?

--

Düzenleme: Bir arkadaşımız kadro getirmiş ve herhangi bir sorun yaşamamış.
Yurtdışından kadro sipariş hakkında detaylı resimli bilgilendirme (bikediscount)

@Furkan TK Bilgilendirme için teşekkürler 30 tl ödeyeceğim yapıcak birsey yok ürünler lazım neyse bizde bir ara devleti kazıklariz ödeşiriz :D

Amerika merkezli site önerisi yapabilecek olan var mı?

Son dönem Bike discount üzerinden alışveriş yapan var mı? Kart bilgileri giris işlemini tamamlayıp 3d ekrana baglandigimda mesaj gelmiyor cep telefonuma. Banka ile görüştüm bir sıkıntı yok 3d üzerinde diyorlar. Tekrardan giriş yaptılar bir sorun varsa bakacaklar.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba forum sakinleri (link) bu siteden bu ürünü almaya kalksam 1.099.00 $ ürünün fiyatı bu bana ne kadara mal olur gümrük vergisi ile nasıl hesaplanıyor bilen biri yardımcı olabilir mi birde bu site Türkiye'ye gönderim yapıyor mu nasıl anlayacağız kargo parası felan nedir hiç bilmiyorum bu siteden alışveriş yapan var mı biri yardımcı olsun lütfen siteyi inceleyip sorularıma yanıtlarsanız ona göre davranacağım

Bende Çin den 1 kac tane aparat aldım ama nedenı olmadan geri gonderdı krank sökme aparatı zıncır sokme aparatı 1 kac bısey daha vardı postnl ile gonderdıler toplam 36 Dolar tuttu ama uzerıne 20 Dolar yazmıslar ben demedım bu arada ama kargo Turkiye' ye geldı ve gerı gitti acaba 12 Eylul den sonra vergı cıkıcaktı bisiklet ve motosiklet(ler) ve yedek parcaları dıyemı gonderdıler bu arada krank sokme aparatı ve kare orta mil sokme aparatını 1 kere kullanıcam

@Ned Stark 1099 dolari tlye cevirip (3770tl) %18ini al(680tl) ikisini topla 4450 tl yapar bir de kargo parasi vardir 100 kusur dolar kadar.

Geri